Aikido Pijanego Mistrza
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Moim zdaniem wygląda to bardzo Aikidowato. Może narodziło się nowe zmodyfikowane Aikido??? (o co niektórzy tak bardzo zabiegają)
Niejaki Vasiliev naucza tego pono w Canadowie, więc czekam oczywiście na wieści z nad krawędzi
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to wyglada tak badziewiersko, ze nawet mi sie nie che probowac. trza jechac 600 km, koszta..itd...
zasada u nich jest jedna, jak nie chodzisz jako uke tak jak oni sobie zycza, to cie leja w morde --- dla mnie to smiesznostka.
Napisano Ponad rok temu
Ale może nasz wielce szanowny moderator przybliży nam to coś w końcu jest u źródła
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to wyglada tak badziewiersko (...)
zasada u nich jest jedna, jak nie chodzisz jako uke tak jak oni sobie zycza, to cie leja w morde
No to akurat jest bardzo charakterystyczne dla wielu szkół aikido
Ten argument mnie nie przekonuje
Podaje jeszcze link do innej strony z filmikami
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (trzeba wejśc w link "video clips")
Na jednym wideo nawet widać wiszący na ścianie napis AIKIDO
Napisano Ponad rok temu
Na jednym wideo nawet widać wiszący na ścianie napis AIKIDO
To PROWOKACJA :wink: Stanowczo dementuję pogłoski, jakoby niejaki Wasiljew był kolejnym wcieleniem Dziadka 8) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ja mam osobiscie stosunek do Sistemy obojętny. Nie miałem przyjemnosci z nimi cwiczyc - więc nie oceniam
Z tego co na forum ludzie mowili. Podobno co innego robią na treningach, a co innego pokazują na filmikach, któe są robione pod amerykańską publiczkę.
Napisano Ponad rok temu
Generalnie jest pare osób na tym forum, które zetkneły się z tym systemem. I dosyc pozytywnie się o nim wypowiadały. O ile mnie pamięć nie myli, wśró nich był Wosiu, a takżw WAR.
No właśnie, może się wypowiedzą :-)
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to uczyl sie m.in u S.Seagal sensej . On tez mu cos wybił.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Vassiliev wie co robi i jest w stanie to praktycznie udowodnić,
natomiast przeciętny uczestnik zajęć nie wynosi z nich nic poza wrażeniami, brak metody i celu szkoleniowego. W rezultacie nikt nie uczy się niczego, jak ktoś jest dobry to jest, a jak jest słaby to jest."
Własnego poglądu na sprawę nie mam ale powyższy może być bliski prawdy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczepan,ze brak metody i celu treningowego to sie w pelni zgadzam. Dodam jeszcze ze kompletny brak sensu
dla wielu postronnych obserwatorów także ta opinia mogłaby być wspólna dla systemu Vasilieva i aikido . A mnie sie wydaje, ze cos musi byc na rzeczy skoro gość zaistniał nie tylko w Ameryce pół. - tam każde badziewie kupią, ale u ruskich myślę, ze kota w worku raczej nie kupują. Nie padam na kolana z powodu wdrażania ponoć tego systemu w wojsku i słuzbach ( wszak aikido też uczą w policji w Tokio - jeszcze jedno podobieństwo :wink: ) ale daje mi to do myślenia :?
Napisano Ponad rok temu
A u Ruskich nie kot w worku ale selekcja.
Wrzucasz do worka 10 tys. zdrowego chłopa mocno zamieszasz i wyciągniesz jednego lub dwóch Vassilievow czy Ryabkovow.
Przyroda ma nieograniczone możliwości kreacji różnych dziwolągów.
Napisano Ponad rok temu
To ściema. Już było o tym dużo.
Jeszcze jedna wspólna cecha aikido i Sistiemy - Fiodor jest przekonany, ze obie to ściemy :wink: A tak serio - korzystałem z forumowej wielce niedoskonałej przeglądarki i nie natrafiłem na jakieś dyskusje o ściemniactwie Vasiliewa. Możesz mnie oświecić w tej materii? Szczegóły please
Napisano Ponad rok temu
A tak serio - korzystałem z forumowej wielce niedoskonałej przeglądarki i nie natrafiłem na jakieś dyskusje o ściemniactwie Vasiliewa. Możesz mnie oświecić w tej materii? Szczegóły please
No właśnie, może ktoś z naszych z nim ćwiczył i opiszę (opisuje) wrażenia?
Napisano Ponad rok temu
oprocz tego Wosiu i WAR tez siedza w tym temacie, choćby pośrednio.
udezyjcie do nich na priv moze przylacza sie do dyskusji
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Seiken to ćwiczył i przyznał mi rację.Możesz mnie oświecić w tej materii? Szczegóły please
btw. przecież to co pokazuje ryabko to tandetne aikido
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
relacje ze staży z Tamura sensei...
- Ponad rok temu
-
gabaryty:)
- Ponad rok temu
-
staż z Etienne Leman Sensei 6 Dan Aikido - szczegóły ????
- Ponad rok temu
-
Staż z Fujimoto Sensei - zdjęcia
- Ponad rok temu
-
Struktura Shu, Ha, Ri i poznanie Shoshin - komentarze
- Ponad rok temu
-
Struktura Shu, Ha, Ri i poznanie Shoshin
- Ponad rok temu
-
Jak wyglądają u was treningi ??