c - ten moment 'załamania' ostrza działa trochę jak taki duży 'ząbek' ostrza serrated. Lepiej się 'wgryza' w materiał. Tłumaczyć dlaczego?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
......Drogi Romku, zanim ci z przyjemnością odpowiem na te i kolejne pytania, powiedz proszę, czy miałeś kiedykolwiek w ręku sztylet, tudzież nożyk popularnie zwany "bowie" albo ów budzący najwięcej twych wątpliwości tanto?-O co chodzi z ta gilotyna ? Dlaczego tanto(podobne) ostrze ma robic wieksze spustoszenie niz np. takie zaokraglone ?
-W jaki sposob glownia inna niz "sztyletowa" moze zaklinowac sie "na warstwach ubrania" ?
-O co z tym chodzi ? Dlaczego ma to stanowic "paskudny zadzior" ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz Kooniu krisa? Dziwerowany/damaścik? Pozazdrościć...A prócz excalibura polecam miecz Zygfryda co mu Regin z miecza taty-Zygmunta przekuł; klinga przecinała na pół stalowe kowadło, ale także kłębek wełny...płynący z nurtem rzeki na tkwiące nieruchomo ostrze. MadDog może się schować :wink: .-oprócz exkalibura to jedne z magicznych ostrzy sa :wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kooniu napisał:
-oprócz exkalibura to jedne z magicznych ostrzy sa
Masz Kooniu krisa? Dziwerowany/damaścik? Pozazdrościć...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piszesz z Nimiec :wink: , ale chyba nawet tam nie ma aż tak ostrych ograniczeń. Chyba tylko automaty są nie mile widziane. Ktoś zresztą pisał o tym niedawno...W kwietniu byłem w Berlinie i niemal ostentacyjnie obierałem w parku pomarańcza za pomocą victorinox'apewnie, ze fajne zabawki, tylko ze u mnie np. tego nie wolno posiadac w ogole, nie mowiac o noszeniu.
chyba, ze jestes licencjonowanym mysliwym, albo pracujesz w jakiejs firmie, ktora przerabia skory zwierzece - wtedy mozna dostac specjalne pozwolenie. ale tez nie na bieganie z tym po miescie.
Napisano Ponad rok temu
A co do Push-dagger'ów: JUMBO, mały folder ma tę przewagę, że łatwiej go nosić od niemal każdego fixed, zwłaszcza takiego...i zwłaszcza przy kobiecych ciuszkach :wink: pzdr Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
m.in. ja.Piszesz z Nimiec :wink: , ale chyba nawet tam nie ma aż tak ostrych ograniczeń. Chyba tylko automaty są nie mile widziane. Ktoś zresztą pisał o tym niedawno...
moze zobaczyli logo i stwierdzili, ze nie beda sobie scyzorykiem d... zawracac, a moze po prostu nie wygladasz na bandyte...?W kwietniu byłem w Berlinie i niemal ostentacyjnie obierałem w parku pomarańcza za pomocą victorinox'a
- 9cm blokowanego ostrza /bałem się użyć czegoś cenniejszego, aby mi Polizei nie zabrało :wink: / i mimo spacerowiczów i chadzającego nieopodal patrolu nikt nie zwracał na mnie uwagi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu