Sklep z tanimi iaito.
Napisano Ponad rok temu
jak dla mnie to tylko ozdoba, nie sadze, zeby ktos sie martwil na przyklad wywazeniem tego miecza...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ktos mial cos takiego w reku?
Jak przedstawia sie jakosc takiego wyrobu ?
Jak z wywazeniem ????
Porownywalnie czy lepiej od produktow w swojej klasie cenowej ?
Jakie parametry stali maja iaito i katana z goods.pl bo nie znalazlem tam zadnego info ? (gosc z allegro podaje ze jego wyrob miesci sie w granicach 48-52 HRC)
pzdrw
PS. Moze ktos posiada namiary na platnerzy w polsce ktorzy robia katany?
Znajomy wspominal mi kiedys ze w Łancucie (chyba dawne lubelskie) jest platnerz u ktorego widzial pare katana calkiem niezlego wykonania.Jako ze goscia nie bylo w domu (do warsztatu/sklepu wpuscila znajomego zona platnerza) nie mamy zadnych szczegolow na temat jakosci,sposobu wytwarzania i parametrow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
albo tutaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jesli chodzi o te japonskie mieczopodobne, to jakis kicz. Nawet do dekoracji sie nie nadaja :wink:
Napisano Ponad rok temu
Orochimaru daj jakis namiar na ten sklep w Wa-wie, jakis adres albo stronke jak maja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hm, a skad wiesz do czego ja ich chce uzyc, he? :wink:jesli chodzi o te japonskie mieczopodobne, to jakis kicz. Nawet do dekoracji sie nie nadaja :wink:
na mieczach sie nie znam i samurajem nie bede. cwiczyc kendo lub iaido nie bede, robic testy na ostrosc miecza tez nie bede - pare fotek chcialbym sobie zrobic ot to, moze jakies sceny walki zrobie a tu atrapa wystarczy - wazne by sie ladnie prezentowala i na sciane cos wrzucic w klubie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Litosci, jak jeszcze zobaczy to ktos kto sie zna na mieczach, to bedziesz u niego uchodzil za lamera do kwadratu przestraszonyhm, a skad wiesz do czego ja ich chce uzyc, he? :wink:
na mieczach sie nie znam i samurajem nie bede. cwiczyc kendo lub iaido nie bede, robic testy na ostrosc miecza tez nie bede - pare fotek chcialbym sobie zrobic ot to, moze jakies sceny walki zrobie a tu atrapa wystarczy - wazne by sie ladnie prezentowala i na sciane cos wrzucic w klubie
Napisano Ponad rok temu
PS. jak bedziesz potrzebowal kupic drewnianego manekina tez odwdziecze sie dobrymi radami
Napisano Ponad rok temu
Swietnie! Jak tylko postawie wlasne dojo, nie omieszkam kupic!stad te forum miecza i moje wizyty tutaj. pytam wiec nie bladze, dzieki Tobie i znawcom tematu lamerem nie bede
PS. jak bedziesz potrzebowal kupic drewnianego manekina tez odwdziecze sie dobrymi radami
Wracajac do mieczy, to lepiej kupic jakies najtansze iaito, nieostre, ok 200 us$ (sorry ) Pieknosc u japonczykow wyraza sie raczej w prostocie niz w jakichs zawilych motywach na mieczach.
Napisano Ponad rok temu
chcialbym kupic jakies dobre i fajne iaito ale tez takie ktore robi wrazenie na oku. miecz jak kobieta - musi miec to cos w sobie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pieknosc u japonczykow wyraza sie raczej w prostocie niz w jakichs zawilych motywach na mieczach.
Nie zgodze sie z tym w 100% owszem sa i bardzo skromne oprawy ale sa ibardzo dekoracyjne i skomplikowane.
Posyp sobie oko sola to zrobi na nim leprze wrazenie.chcialbym kupic jakies dobre i fajne iaito ale tez takie ktore robi wrazenie na oku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
5 następnych tematów
-
Jak ćwiczyć realne cięcie mieczem?
- Ponad rok temu
-
Kto chciałby się uczyć kenjutsu we Wrocku?
- Ponad rok temu
-
Katori Shinto Ryu
- Ponad rok temu
-
cudze chwalicie .... (miecze)
- Ponad rok temu
-
Bushido - mit i legenda???
- Ponad rok temu