ty znawca, co sie tak czepiasz i po co?Posyp sobie oko sola to zrobi na nim leprze wrazenie
Sklep z tanimi iaito.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzieki za uaznane.ty znawca
co sie tak czepiasz i po co?
1.Bo piszesz niegramatycznie
2.Bo piszesz duby smalone.
3.Bo tak lubie.Zabronisz?
Napisano Ponad rok temu
Po co sie tak nadymacie?1.Bo piszesz niegramatycznie
2.Bo piszesz duby smalone.
3.Bo tak lubie.Zabronisz?
Przeciez VingDragon wyraznie pisze, ze potrzeba mu czegos do ozdobienia scian, a te atrapy sie swietnie do tego nadaja. Jakby poszukac, to mozna znalezc jeszcze tansze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz sobie powiesic na scianie, to czemu nie?
jak dla mnie to tylko ozdoba, nie sadze, zeby ktos sie martwil na przyklad wywazeniem tego miecza...
TO JEST GÓWNO!!!!
Niedosć, że gość mnie okłamał to wygiałem ta blache machajac iai.
Szkaluje ta firme bo mnie zawiodła i miałem duzo kłopotu z reklamowaniem. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Mi się podoba, jak na tą cenę, jednak mój Sesei twierdzi że jest źle wyważona
(za bardzo ciągnie).
Ja nie wiem, bo jeszcze nie mam doświadczenia, jednak kilku moich kolegów kupiło miecz w sklepie "wojownik" na dworcu w Katowicach za około 500 zł.
Do trenowania iaido są ok (jak za tą cenę - zdanie mojego Sensei).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czym sie rozni Iaito od Katany ?
Napisano Ponad rok temu
Napisalem o nunchakach w kontekscie, ze na ich podstawie podwazylem jakosc oferowancyh tam katan.
Napisano Ponad rok temu
No właśnie a zdjęcia zrobili takie, że absolutnie nic na nich nie widać!Napisalem o nunchakach w kontekscie, ze na ich podstawie podwazylem jakosc oferowancyh tam katan.
Napisano Ponad rok temu
czyli po prostu nie jest ostre ?Iaido nie słuzy do ciecia.
Napisano Ponad rok temu
On pewnie chcial napisac iaiTo, mam nadzieje :wink: Iaito to replika (lepsza czy gorsza) katany, ale z cynku i innych miekkich mieszanek. Oraz jest tepe i zwykle lzejsze niez shinken, moze wazyc ok.800-900 g. Czyli sie nie nadaje do tamashigiri.czyli po prostu nie jest ostre ?Iaido nie słuzy do ciecia.
Chociaz obecnie sa juz wyrabiane stalowe iaito, ktorymi mozna ciac, aczkolwiek nie bardzo wiem czemu sie je klasyfikuje jako iaito?
Jedna jeszcze ciekawa roznica, ze iaito kosztuje zwykle ulamek ceny porzadnego miecza.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miałem okazje rozmawiać z tym płatneżem z Łańcuta. Facet jest niesamowity ale i ceny ma fajne bez ozdób czarna katana 2000 $ jak coś ciekawszegoto więcej. Przynajmniej tak było 3-4 lata temu - miałem do niego pełny adres łacznie z telefonem niestety gdzies przepadł. Ale ja mieszkam jakieś 160 km od Łańcuta i w lipcu spotkałem w knajpie gościa który powiedział mi że jest właśnie z Łańcuta i tak z głupia zapytałem go czy zna tego Pana który kuje miecze - okazało się że zna bo gość jest wyjątkowo sławny, na świecie a w Łańcucie to już najbardziej. Gość jest jednym z nielicznych płatnezy któży wykonują miecze porównywalne jakością z mieczami z okresu ich świetności. Ale drogie - choć z tego co mi gość mówił to sam komplet kamieni do szlifowania kosztuje 2500 $ - pewnie na pare mieczy wystarczy,
Pozdawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
5 następnych tematów
-
Jak ćwiczyć realne cięcie mieczem?
- Ponad rok temu
-
Kto chciałby się uczyć kenjutsu we Wrocku?
- Ponad rok temu
-
Katori Shinto Ryu
- Ponad rok temu
-
cudze chwalicie .... (miecze)
- Ponad rok temu
-
Bushido - mit i legenda???
- Ponad rok temu