szczęka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cze. Proszę o wypowiedzi , czy podczas walki ochraniacz na zęby coś daje ?? A jakie są minusy jej używania ? Słyszamem, że ciężko się oddycha...
Daje duzo, masz osloniete zeby przedewszystkim czego chyba nie trzeba wyjasniac, no i nie ugryziesz sie w jezyk :wink:
Co do oddychania, naucz sie oddychac przez nos.
Aha i nigdy nie kupuj podwujnej szczeki!!!
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Daje dużo, przynajmniej wrócisz do domu i nie będziesz seplenić :wink:
Co do oddychania, to po prostu używaj nosa... Poza tym przy oddychaniu przez nos mniej się męczysz.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Da sie spokojnie oddychac - nie piszcie glupot bo w walce nie da oddychac sie przez nos!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Jak się sam przekonałem, szczęka pojedyncza chroni wystarczająco, a komfort 10 razy większy.
Napisano Ponad rok temu
Kupuj podwojna chroni dolne i gorne ja mam pojedyncza sdi ale mam zamiar kupic podwojnego everlasta- takiego-
Da sie spokojnie oddychac - nie piszcie glupot bo w walce nie da oddychac sie przez nos!!!!!
Oczywiscie ze sie da! To kwestia przyzwyczajenia! Jednak moje zdanie na temat podwujnej sie nie zmieni...jest do bani. Ale to tylko moje zdanie, a co do "glupot' to to samo w druga strone, bardzo ciezko sie przez nia oddycha
Napisano Ponad rok temu
No i ostatnio bylem swiadkiem na Mistrzostwach Slaska w KK jak delikwent zainkasowal sierpa w zeby, oczywiscie natychmiastowa dyskwalifikacja uderzajacego, ale tamten mial juz o jednego kla mniej ...
Napisano Ponad rok temu
Vince: Na zawodach w KK mozna ale nie trzeba uzywac. Naturalnie bezpieczniej jest bo czasem mozna opuscic reke i oberwac mawashi albo komus moze sie omsknac cios reka i uderzy wyzej niz powinien...
Podsumowujac: Szczeka - owszem, ale pojedyncza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kupuj podwojna chroni dolne i gorne ja mam pojedyncza sdi ale mam zamiar kupic podwojnego everlasta- takiego-
Oczywiscie ze sie da! To kwestia przyzwyczajenia! Jednak moje zdanie na temat podwujnej sie nie zmieni...jest do bani. Ale to tylko moje zdanie, a co do "glupot' to to samo w druga strone, bardzo ciezko sie przez nia oddycha
Cooo tyyy piszesz ?/ Jestes w stanie walczyc kilka rund ostro na zawodach i przez nos oddychac caly czas, luuuuudzie
Napisano Ponad rok temu
Czy trzeba nakaldac szczeke? Powiem ci z doswiadczenia - jak chcesz miec wszystkie zeby to nos szczeke. I to koniecznie pojedynka, podwojna nauczy cie zlych nawykow (zeby powinny byc zacisniete, dolne za gornymi, aby bylo mniejsze ryzyko zlamania)
pzdr CarpeDIem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czesc!
Czy trzeba nakaldac szczeke? Powiem ci z doswiadczenia - jak chcesz miec wszystkie zeby to nos szczeke. I to koniecznie pojedynka, podwojna nauczy cie zlych nawykow (zeby powinny byc zacisniete, dolne za gornymi, aby bylo mniejsze ryzyko zlamania)
pzdr CarpeDIem
Jak zacisniesz w pojedynczej zeby w pojedynczej szczece?????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a probowales walczyc w podwojnej szczece z zatkanymi otworami do oddychania
Napisano Ponad rok temu
A jesli chodzi o "szczeki" to polecam tylko piojedyncze . Podwojne w ostatecznosci moga byc ale "dziura" do oddychania w wiekszosci jest po prostu za mala .
Thanes - oczywiscie ze "cos" daja . Znam przypadek w ktorym to gosc prawie odgryzl sobie jezyk , nie majac szczeki :wink:
Napisano Ponad rok temu
czesc!
pzdr CarpeDIem
Jak zacisniesz w pojedynczej zeby w pojedynczej szczece?????
Kolega mnie troche zle zrozumial Podwojna szczeka uczy zlych nawykow w stosunku do ulicy, bo uczy trzymania nienaturalnego ukladu zebow. No ale powinienem sie wyslawiac bardziej szczegolowo. Moj blad.
:wink:
Pzdr CarpeDIem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tae Tad...przy duzym wysilku nie jest mozliwe aby dostarczyc organizmowi wystarczajaco duzo tlenu oddychajac przez nos .
A jesli chodzi o "szczeki" to polecam tylko piojedyncze . Podwojne w ostatecznosci moga byc ale "dziura" do oddychania w wiekszosci jest po prostu za mala .
Thanes - oczywiscie ze "cos" daja . Znam przypadek w ktorym to gosc prawie odgryzl sobie jezyk , nie majac szczeki :wink:
Cooo tyyy piszesz ?/ Jestes w stanie walczyc kilka rund ostro na zawodach i przez nos oddychac caly czas, luuuuudzie
W walce ringowej (czy tez sparingach) jezeli jestesmy poza zasiegiem przeciwnika mozna oddychac przez usta, a w podwojnej bylo by ciezko, ja nie mowie o walce non toper mielona ataki, zreszta to co napisales ze podwojna chroni dolna i gorna szczeke jest smieszne! Przeciez kazdy ma gorna wysunieta na przod wiec dolna nie jest praktycznie narazona na nic
Napisano Ponad rok temu
Tae Tad...przy duzym wysilku nie jest mozliwe aby dostarczyc organizmowi wystarczajaco duzo tlenu oddychajac przez nos .
Thanes - oczywiscie ze "cos" daja . Znam przypadek w ktorym to gosc prawie odgryzl sobie jezyk , nie majac szczeki :wink:Cooo tyyy piszesz ?/ Jestes w stanie walczyc kilka rund ostro na zawodach i przez nos oddychac caly czas, luuuuudzie
W walce ringowej (czy tez sparingach) jezeli jestesmy poza zasiegiem przeciwnika mozna oddychac przez usta, a w podwojnej bylo by ciezko, ja nie mowie o walce non toper mielona ataki, zreszta to co napisales ze podwojna chroni dolna i gorna szczeke jest smieszne! Przeciez kazdy ma gorna wysunieta na przod wiec dolna nie jest praktycznie narazona na nic
Chyba zaczynam rozumiec w czym sie nie rozumiemy- ty mowisz o walce w rekawicach bokserskich a ja o vt- tam w dolna sama spokojnie mozesz dostac i zeby potracic
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Judoga biala czy niebieska?
- Ponad rok temu
-
Krotki klip Rodneya
- Ponad rok temu
-
Pytanie!!
- Ponad rok temu