Tatuaże?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słyszę nieraz jak mówicie o tym że przestępcy robią sobie tatuaże w dziwnych miejscach :-) np. na brwiach. Czy to coś znaczy?
na brwiach ? pierwsze słyszę...
wszystkie tatuaże zależa od "pozycji" jaką się w więzieniu zajmowało
popularne są natomiast łezki pod okiem i odznaczenia generalskie na barkach (taki tatuaż miał m.in. Brodowski - ten co zajebał policjanta w Parolach)
Napisano Ponad rok temu
Słyszę nieraz jak mówicie o tym że przestępcy robią sobie tatuaże w dziwnych miejscach :-) np. na brwiach. Czy to coś znaczy?
Zapewne chodzi Ci o np. kropki w kacikach oczu itp. Takie znamiona nosza/nosili tzw. git-ludzie lub inaczej gitowcy. Kiedys sluszalem cos niecos o tej spolecznosci ale ile jest w tym prawdy, a ile legendy tego nie wiem.
Inna grupa wywodzaca sie bezposrednio z wieznia to tzw. "grypsujacy", bardzo mozliwe ze to wlasnie Ci ludzie wyrozniaja sie w jakis konkretny sposob ozdabiajac swoje cialo.
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie rzecz biorąc tatuaże w subkulturze więziennej mają całkiem sporą ilość znaczeń. Pagony z oznaczeniem stopnia rzeczywiście oznaczają stopień w więziennej hierarchii. Oznaczenia wykłuwane na dłoniach oznaczały kiedyś typ przestępczego fachu (doliniarz, włamywacz, itp). Te obok oka i na powiekach też mają swoje znaczenia, ale dokładnie nie pamiętam, co które znaczą. Jeżeli kogoś to interesuje, to jest całkiem niezła książka o zwyczajach więźniów "Tajemnice grypserki", nie pamiętam w tej chwili autora i wydawnictwa, ale mogę wrzucić.
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak bede juz duzi i bede mial pare tysiakow dolarow w kieszonkach to sobie strzele irezumi jakies na plecach... karpie, lwy i smoki mile widziane ...
to tez moje ciche marzenie... widzialem ostatnio na warszawskiej silowni chlopaka (jakis mulato-latyno-maorys) z zajebista "jakuza" na ramionach... mial jakies koi (rybka) i troche kwiatow... machalismy sztanga na zmiane wiec sie troche "po pedalsku" przyjrzalem... ZAJEBISTY TATOO!
Napisano Ponad rok temu
Co do "wieziennych"...pojdziecie siedziec to zobaczycie co to wszystko znaczy :wink: (nie to zebym komus zyczyl )
Napisano Ponad rok temu
ten tatuaż oznacza złodzieja,który nie może już wyjsć z fachu....
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
kropki na kolanach - nie będe klękał przed policją
jak nie grypsujesz to jesteś parówa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zgadza sie, "kropy" to tzw. cyngwajsy. ale wiadomo-rozne wiezienia,rozne oznaczenia,choc kropa przewaznie kiedys oznaczla to samo,czyli dlugi staz.kropy na powiekach oznaczją,że kotś siedzi baaardzo długo i zajmuje wysoką pozycję w ciupie....taki "więzienny Bóg",który w zasadzie może wszystko....tak takie tatuaże miała grypsera,ale teraz to zanika....a gitowcy to troszkę tacy skini,chuligani tylko wymarły gatunek....lata 70,80....dziś uliczników z zasadami jest coraz mniej ...tatuaż,który mi osobiśice bardzo podoba się to pajęczyny na łokciach...bez pajączka :-)
ten tatuaż oznacza złodzieja,który nie może już wyjsć z fachu....
pozdrawiam
btw- "Dizzy" Cordoba w komiksie 100 Naboi ma takie dwie,co oznaczalo dwa lata odsiadki...
juz mowilem,ze aj law komix buks?
Napisano Ponad rok temu
punks&skins unite wins
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
kropki na oczach - nic nie widziałem
kropki na kolanach - nie będe klękał przed policją
jak nie grypsujesz to jesteś parówa
poklon
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie, ja np. słyszałem że taką pajęczynę ma ktoś kto odsiedział wyrok za zabójstwo ŻydaGab3d:wiem,że bardzo dużo osób robi sobie pajęczyny,ale czesto nie wiedzą o co w tym chodzi(tatuaże więzienne mają swoją symbolikę,o tym co znaczą pajęczyny wiem od kllienta,który ma własnie z takiej okazji)....krązyły plotki(taka historia w niektórych środowiskach skinowych),że pajęczyny noszą klienci którzy mają na koncie morderstwo....ale to raczej bujda dla młodych uliczników....widzę,że jesteś bądź obracasz się w środowisku skinheads(może się tylko fascyjnujesz,nie wiem),zapewne zauważyłeś,że ten tatuaż zrobiło się jakiś czas temu popularny wśród oi-ów,i innych apolitycznych skins...nie wiem do kórej grupy należysz,ale musiałeś to zauważyc....
punks&skins unite wins
pozdrawiam
Mi sie marzy taki tatuaż na całe plecy i ręcy jakie fajny wzór
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Na jaka sekcje zmienic??
- Ponad rok temu
-
uliczna postawa
- Ponad rok temu
-
Walki kibiców na świecie (Hooligans and Thugs) XVID Torrent
- Ponad rok temu
-
HONOR - ważna rzecz??
- Ponad rok temu
-
Poj.... prawo i niech żyje obywatelska postawa :(
- Ponad rok temu
-
ostrzegać?
- Ponad rok temu
-
Agresywny pies zastrzelony -no wreszcie coś prawdp. :-)
- Ponad rok temu
-
Kto was zaczepial?
- Ponad rok temu
-
Samoobrona kobiet - tylko kurs?
- Ponad rok temu
-
In WAN KEN skutecznym atakiem na ulicy??
- Ponad rok temu