Tatuaże?
Napisano Ponad rok temu
Grypsera robila sobie kiedys nastepujace:
1. na przegubie ręki -.- (kreska/kropka/kreska) jezeli siedział i mial wyrok.
2. "Łezki" albo "chmurki" na powiekach robili sobie ci co wychodzili i mieli dlugi staż. Goście z grypsery na wolności mieli obowiązek takiemu pomóc jeżeli tylko potrzebował.
3. Na paliczkach (tj. od kostek pięści w stronę drugiego stawu palców) oznaczano ilość odsiedzianych lat. Za każdą kropkę dwa lata.
4. Nie tatuowano nigdy brzucha
5. kiedyś tautowano tzw. trójkąt złodziejski. Wzór składający się z trzech kropek umieszczonych albo w okolicach łokcia albo na szyi
6. Oczywiście były i stopnie wojskowe, ale to dziś zanika
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedys byl taki film "Ballada o Januszku" gdzie glowny bochater wytatuowal sobie w wiezieniu kotki na klacie. Ciekawe czy wie ktos z was co to za symbol ?
morderstwo kotów(z premedytacją?)...
tak a propo więziennych "hitów" to przypomniała mi się tak zwana "Cesarka"(to rodzaj blizny",znana też chyba jako oficerka.....gośc tnie się od lewego barku poprzez klatkę, brzuch,aż do biodra.....pod spód wkłada żelazną nić(jakiś kawałek drutu albo cos takiego)i kiedy zaczyna się goić.....zrywa razem ze skóra "pas oficerski"....
to tak na marginiesie
Napisano Ponad rok temu
Czy jak sie chce pracować w policji to tatuarz dyskfalifikuje na wstępie czy nie ma znaczenia ?
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Tatuaz powinien wyrazac osobe, ktora go nosi, tak jest wieziennymi, ale juz w cywilu co raz bardziej panuje poprostu moda na tatoo. Fajnie, tylko trzeba sie nad tym najpierw zastanowic. Ja mam dwa, przemyslane, nie zaluje
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
wytatuowane krople pod okiem oznaczaja ze ktos byl ciota w wiezieniu
( czytalem o tym na sfd.)
Napisano Ponad rok temu
Niestety tatuaz ma juz prawie kazdy i nie jest to juz takie zajebiste jak kiedys nie wyruzniasz sie juz.
wytatuowane krople pod okiem oznaczaja ze ktos byl ciota w wiezieniu
( czytalem o tym na sfd.)
wydaje mi się,ze nie tatujesz się wyłącznie po to,aby się wyróżnia (mozesz wyróżnić sie na tysiąc innych sposobów).....poza tym powiedz komuś kto siedział w pace,ze kropy oznaczają ciotę.....człowieku!!!!
O tym było wcześniej już co kropy oznaczają....
(sorki dopiero teraz zauważyłem,ze napisałeś krople...to miały być krople czy kropy????bo sam juz zanczynam mieć wątpliwości.....)
pozdr.
Wesołych świąt
Napisano Ponad rok temu
np. tatuaz ozdabia cialo
ale jak dlamnie tatuaz jest juz zbyt powszechny, slyszalem jak ozzy osborn mowil ze jesli chcesz byc orginalny nie rob sobie tatuazu cos w tym jest.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z tego co ja sie orientuje to łezki pod oczami - oznaczaja babe a nie faceta:) ale moge sie mylić
łezki oznaczaja ze tesknisz...
Napisano Ponad rok temu
Np. wsrod grypsujacych nie mozna kogos niechcacy dotknac fiutem pod prysznicem, bo za to grozi wykluczenie dla obydwoch z tej tajemnej organizacji. Za to grypusjacy moze odbywac stosunek z "cwelem", pod jednym warunkiem - nie powinien opierac rak bezposrednio na biodrach "panny". Czy to nie chore?
K_P
Napisano Ponad rok temu
Za to grypusjacy moze odbywac stosunek z "cwelem", pod jednym warunkiem - nie powinien opierac rak bezposrednio na biodrach "panny". Czy to nie chore?
U nich to nie wiem, ale przekładając to na normalne (k+m) relacje - to na pewno dość niewygodne...
Napisano Ponad rok temu
kubuś - masz rację, to jest chore, ale dla nas tu i teraz. myślę że po wielu latach odosobnienia z psychiką dzieją się różne rzeczy, a warunki i presja tylko nasilają te zmiany
ja równiez słyszałem, że grypsujący podaje rękę tylko grypsującemu, niegrypsujący jest dla niego "neutralny", a cwela może dotknąć tylko penisem.
podobnie jest z jedzeniem przy tym samym stole itd.
tak jak mówię - zasłyszane...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja (na szczescie dawno temu), ludzi (grypsujacych) znalem osobiscie. Mieszkalem na tzw. starej dzielnicy, gdzie obok "normalnych" ludzi, zyly wielopokoleniowe rody przestepcze.
K_p
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Na jaka sekcje zmienic??
- Ponad rok temu
-
uliczna postawa
- Ponad rok temu
-
Walki kibiców na świecie (Hooligans and Thugs) XVID Torrent
- Ponad rok temu
-
HONOR - ważna rzecz??
- Ponad rok temu
-
Poj.... prawo i niech żyje obywatelska postawa :(
- Ponad rok temu
-
ostrzegać?
- Ponad rok temu
-
Agresywny pies zastrzelony -no wreszcie coś prawdp. :-)
- Ponad rok temu
-
Kto was zaczepial?
- Ponad rok temu
-
Samoobrona kobiet - tylko kurs?
- Ponad rok temu
-
In WAN KEN skutecznym atakiem na ulicy??
- Ponad rok temu