WRAŻENIA ZE STAŻU W BUDOJO
Napisano Ponad rok temu
Bardzo przejrzyscie i madrze wyjasnil konstrukcje i znaczenie ideogramu "bu" w slowie "budo". Nie zacytuje, zeby nie draznic fizoli :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja naprzeciw moda nikim jestem poklon
Ty wytlumacz, a ci, ktorzy slyszeli senseia Tanake, chetnie porownaja obie interpretacje
Napisano Ponad rok temu
Przeciez sama napisalas ze sensei Tanaka wytlumaczyl prostymi slowami????
Wal smialo, zapomnij o modzie :wink: naprawde jestem cieakwy, bez zadnych podtextow, pliz? poklon
Napisano Ponad rok temu
Z tego co widziałem to dziadunio ruszał się jak na swój wiek nadzwyczaj sprawnie, ale jakoś nie specjalnie mi się to podobało. Szczególnie tak oczekiwany przezemnie pokaz kashimy był lekko mówiąć mocno słaby
Oczekiwałem naprawdę wysokich umiejętności, a tutaj nic specjalnego. Jak to powiedział kiedyś R.Hoffman: " nie wszystko złoto, co żółte" i w tym akurat przypadku to się w pełni zgadza. O wiele bardziej podobał mi się trening we wtorek u dojo sensei Hoffmana prowadzony przez Jana Janssena 7 dan aikijutsu (info tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
No i to na tyle
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam organizatorów i życzę wielu równie genialnych pomysłów na zbicie "ogromnej" kasy.
Napisano Ponad rok temu
A co do stazyku to organizatorzy(PFA) olali wszystkich i robią dziś zamknięty staż w na sali krakowskiego AWF.
Napisano Ponad rok temu
wczoraj tzn w sobote impreza przeniosła sie do Krakowa, został zorganizowany wykład+pokaz ale przychodząc 25 min przed rozpocząciem nie było szans już nic zobaczyć- takich tłumów w Manggha jeszce nie widziałem.
A co do stazyku to organizatorzy(PFA) olali wszystkich i robią dziś zamknięty staż w na sali krakowskiego AWF.
Zamknięty czyli dla kogo?
Napisano Ponad rok temu
a ponieważ takowym nie jestem nie dopytywałem czy dla wszystkich, czy tylko tych z grodu Kraka.
Po części ich rozumiem, oglądając powyższe fotki z Gwardii, tym bardziej że salka na AWFie jest znacznie mniejsza..
Napisano Ponad rok temu
Na następny raz do Warszawy zapraszamy ;P Przynajmniej będziesz miał okazję wejść na salędla członków PFA
a ponieważ takowym nie jestem nie dopytywałem czy dla wszystkich, czy tylko tych z grodu Kraka.
Po części ich rozumiem, oglądając powyższe fotki z Gwardii, tym bardziej że salka na AWFie jest znacznie mniejsza..
Napisano Ponad rok temu
I to już za jedyne 15 zeta - opyla się na maxaNa następny raz do Warszawy zapraszamy ;P Przynajmniej będziesz miał okazję wejść na salędla członków PFA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale senseja Pomianowskiego? już za piętnastaka? - czad
Panie Jurku, co tak tanio? Skoro Polska nie widziala takiego mastera od czasu Piasta Kolodzieja, to ja myslalem, ze Pan kaze co najmniej ze 20euro wybulic. Niech ludzie docenia zaszczyt, jak ich spotkal.
Napisano Ponad rok temu
Ja . Szczególnie tak oczekiwany przezemnie pokaz kashimy był lekko mówiąć mocno słaby
Oczekiwałem naprawdę wysokich umiejętności, a tutaj nic specjalnego.
Młody Wallasie,
studenci których widziałeś ćwiczą tzw.kashimę od 3 lat, o wiele krócej od ciebie, bierz się zatem do roboty bo b.dużo pracy cię czeka by im dorównać. Jak na razie brak ci kwalifikacji by ocenić ich pokaz. :roll: :roll:
Ale nie załamuj się odrobina systematycznego wysiłku i z ciebie zrobi dobrego kashimowca.
Napisano Ponad rok temu
A ja z trochę innej beczki: nakaz płacenia za wejście na salę jako publiczność to niezłe chamstwo i wogóle kaszana.
Pozdrawiam organizatorów i życzę wielu równie genialnych pomysłów na zbicie "ogromnej" kasy.
Za życzenia i pozdrowienia dziękujemy,
a co opłat to sala na Gwardii nie jest salą widowiskową, a zatem tradycyjnie publiczność nie jest mile widziana, to jest trening a nie widowisko, ale jak ktoś chce wejść a nie ćwiczyć to przecież zmusić go nie można.
O zbijaniu kasu mowy nawet tu nie ma!! 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
ale senseja Pomianowskiego? już za piętnastaka? - czad
Panie Jurku, co tak tanio? Skoro Polska nie widziala takiego mastera od czasu Piasta Kolodzieja, to ja myslalem, ze Pan kaze co najmniej ze 20euro wybulic. Niech ludzie docenia zaszczyt, jak ich spotkal.
A tu z kolei za tanio, Bujinie jeśli bym pobrał 20 EUR to pekar chyba by nasłał na Budojo wszystkich antyglobalistów i innych aikilewicowców :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ja . Szczególnie tak oczekiwany przezemnie pokaz kashimy był lekko mówiąć mocno słaby
Oczekiwałem naprawdę wysokich umiejętności, a tutaj nic specjalnego.
Młody Wallasie,
studenci których widziałeś ćwiczą tzw.kashimę od 3 lat, o wiele krócej od ciebie, bierz się zatem do roboty bo b.dużo pracy cię czeka by im dorównać. Jak na razie brak ci kwalifikacji by ocenić ich pokaz. :roll: :roll:
Ale nie załamuj się odrobina systematycznego wysiłku i z ciebie zrobi dobrego kashimowca.
Co prawda nie mam takiego doświadczenia ani jak szanowna redakcja ani jak Wallace,ale z redakcją muszę się nie zgodzić. Moim zdaniem Wallace jest świetny w tym co robi i co potrafi. Pokaz był bardzo fajny,ale Wallace jest niestety od nich lepszy Nie każdy Japończyk musi być lepszy w sztukach walki od Polaka, i w tym wypadku właśnie tak jest. Z pozdrowieniami dla redakcji i Wallace :wink:
Napisano Ponad rok temu
a co opłat to sala na Gwardii nie jest salą widowiskową, a zatem tradycyjnie publiczność nie jest mile widziana, to jest trening a nie widowisko,
Szanowna Redakcjo,
Musze przyznać, ze jestem mile zaskoczony..... , skąd taka zmiana w podejściu? :wink:
Pancer (który oglądał... :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Hymm, wyczuwam łagodną przyganę w tonie Szanownej Redakcji :?Łabądku stojaczku
Ale czy sie stało na macie czy poza nią to chyba nie ma większego znaczenia, co :wink: Za to taniej wyszło Zwłaszcza, że w "lozy szyderców" obsmiałem się jak norka A jak wiadomo - trzy minuty śmiechu = 15 minut gimnastyki, więc summa sumarum naćwiczylismy sie wiecej niż ci biedacy stojący w kolejkach do kakari geiko 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
klub aikido w KLUCZBORKU
- Ponad rok temu
-
Ile technik obejmuje aikido?
- Ponad rok temu
-
Prawidłowy atak???
- Ponad rok temu
-
Relacja ze stażu z P.Matoian w Siedlcach
- Ponad rok temu
-
Uke na wakacjach
- Ponad rok temu
-
Agrawka
- Ponad rok temu
-
Wiosenny staz w Bostonie
- Ponad rok temu
-
X x sensei, czy staropolskie sensei X X ? ;)
- Ponad rok temu
-
Stopnie odzwierciedleniem wiedzy
- Ponad rok temu
-
Czemu aikido nie posiada wyzszosci etycznej nad innymi SW?
- Ponad rok temu