Obsmialem sie jak mops
Jestes WIELKI !!!
poklon poklon poklon poklon
Poczytaj sobie co sie ludzie nauczyli po stazu :wink:EZOTERYCZNE znaczy dla wtajemniczonych, to chyba komplement?
Czy o to chodziło?
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj sobie co sie ludzie nauczyli po stazu :wink:EZOTERYCZNE znaczy dla wtajemniczonych, to chyba komplement?
Czy o to chodziło?
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj sobie co sie ludzie nauczyli po stazu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Drogi Jurku,Szczepan a czego się nauczyłeś na ostatnim stażu z Kanai sensei? :roll: :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Drogi Jurku,Szczepan a czego się nauczyłeś na ostatnim stażu z Kanai sensei? :roll: :roll: :roll:
nie odpowiadaj pytaniem na pytanie.
Napisano Ponad rok temu
marcin kr. mówi o braku cięcia u Japończyków, choć nigdy w zyciu nie dokonał żadnego realnego cięcia Marcin_kr napisał:
Redakcja budojo:
marcin kr. mówi o braku cięcia u Japończyków, choć nigdy w zyciu nie dokonał żadnego realnegocięcia
Realne cięcie to np. tameshigiri, nie jest w Japonii zabronione prawem.
Napisano Ponad rok temu
No widze że redakja uważa że tameshigiri to tylko w japonii mozna ćwiczyć, no przepraszam jeszcze w firmowym dojo Budojo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To zjawisko zwane atrybucją.ale ciecia podczas pokazu nie było i bede się przy tym upierał, tylko machanie mieczem.
Nie wiem z czego to wynikało, ale czesto jest to niestety spotykane u aikidoków.
Napisano Ponad rok temu
i powiem Ci że Twoje tameshigiri bardzo mi sie podobało - mówie o filmiku z budojo.
ale ciecia podczas pokazu nie było i bede się przy tym upierał, tylko machanie mieczem.
Nie wiem z czego to wynikało, ale czesto jest to niestety spotykane u aikidoków. Nie znam tego mistrza- moze uznał że te śmieszne tłumy w Krakowie i tak sie nie znają więc po co sie angazować, albo tak poprostu ćwiczy, tego nie wiem niestety
Napisano Ponad rok temu
Bardzo ci dziekuję za miłe słowa pod moim adresem, ale tak się składa że i studenci i ja uczymy się od senseja Inaby, z tym że ja troszkę dłużej.
Przed pokazem poprawiałem jednego z nich, ale chodziło o szczegóły formy, co do zasady cięć to widać że wyszli spod dobrej ręki.
Ale jak rozumiem teraz mówisz o senseju Tanace, i tu muszę wrócić do pierwszego argumentu - po prostu nie znasz się - sorry.
ps.u kogo się uczysz battojutsu?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu