Skurcze...mięśni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niech sie ktos kompetentny wypowie
Napisano Ponad rok temu
Miewam w czasie walk skurcze mięśni nogi i stopy(tak mnie toczasem chwyci że kwicze z bólu). Czym to zwlaczać ?
Z tego co się orientuję to na pewno brak Tobie magnezu. Mój znajomy też miał kiedyś taki problem, jadł magnez i kłopoty się skończyły.
Napisano Ponad rok temu
Miewam w czasie walk skurcze mięśni nogi i stopy(tak mnie toczasem chwyci że kwicze z bólu). Czym to zwlaczać ?
Kup w aptece Aspargin i aplikuj sobie zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co się orientuję to na pewno brak Tobie magnezu. Mój znajomy też miał kiedyś taki problem, jadł magnez i kłopoty się skończyły.
Zgadzam się. Też mnie doszły słuchy, że to brak magnezu. Miałem przez jakiś czas skurcze w czasie pływaniam, jak zaczynałem chodzić na basen. Ktoś mi powiedział, że bodaj w laskowych orzechach jest sporo magnezu...wcinałem ich przez pewien czas mnóstwo i mi przeszło w końcu. Ale trudno mi powiedzieć czy to zasługa tych orzechów czy po prostu po pewnym czasie pływania organizm sam się do takiego wysiłku przyzwyczaił i go zaakceptował.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
M.
Napisano Ponad rok temu
Marchewki też nie zaszkodzą - zdrowe są. :wink:Ja sobie wlasnie jakis magnez musujacy kupilem, poza tym staram sie jesc rzeczy bogate w potas i magnez, bo zaczely mnie ni z tego niz owego kurcze lapac... Zobaczymy czy pomoze.
M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Marchewki też nie zaszkodzą - zdrowe są. :wink:
Marchew najlepiej działa na potencję.
Tylko ją trudno przymocować
Napisano Ponad rok temu
Ja bym po prostu radzil bieganie i inne cwiczenia zwiazane z ruchem, ktore przystosuja troche miesnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jakiś błąd w zakresie ruchu. najwyraźniej można tak trenować, by zmniejszyć ryzyko skurczów mięśni. szczegółów niestety opisać nie potrafię (u mnie chodziło o napięcie w pewnej fazie ruchu, tak by stopa "nie majtała" w wodzie)
masz na mysli dopracowanie techniki tak? Choc nie jestem zawodowym plywakiem to mysle ze stylu zlego nie mam, ale moze cos w tym jest. W kazdym badz razie skurcz mnie zawsze lapal tak pod koniec czyli po 40 minutach ostrego plywania w momentach gdy odbijalem sie mocno od band. Bo tak na jeziorze jak plywalem to jeszcze mnie nigdy nie wzial powaznie skurcz, aczkolwiek gdybym nie znal umiaru to pewnie bym sie doigral. :wink: w sumie to dobrze bylo by znac jakies cwiczenia oprocz biegow, ktore przystosuja miesnie do np. naglych zmian tempa.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[Trening] HIIT - High Intensity Interval Trening
- Ponad rok temu
-
Sprzęt turystyczny.
- Ponad rok temu
-
zakwasy a rozciaganie
- Ponad rok temu
-
jak ma się przeziębienie do treningu
- Ponad rok temu
-
ale sie ch*jowo czuje!
- Ponad rok temu
-
opuchlizna, zbicia, stłuczenia, siniaki...itp. itd.
- Ponad rok temu
-
woda tlenowa
- Ponad rok temu
-
co jeść przed w trakcie i po wycieczce rowerowej?
- Ponad rok temu
-
ważne!!!dla mnie...
- Ponad rok temu
-
skręcenie stawu skokowego
- Ponad rok temu