RUN FOREST !! RUN!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanie do kolegów forumowiczów, bo wiem, że wielu jest z branży której bezpośrednio tyczy to zapytanie.
Powiedzmy że mam miejsce taka hipotetyczna sytuacja: grupa kolesi siedzi na ławce w powiedzmy parku a tu zajeżdrza radiowóz na rutynowe trzepanko i spisywanko. No i jeden z kolesi (zakłóżmy że w 100% niewinny żadnego czynu) odkrywa w sobie duszę biegacza i daje w długą. Prawdopodobnie funkcjonariusze podejmą pościg i go dorwą.
I tu pytanie takie: I co?? Kolo nic nie miał, trzeźwy tylko trochę zmęczony. Czy za to , że chciał "dogonić wiatr" mogą mu funkcjonariusze coś zrobić - pociągnąć do odpowiedzialności?? Czy tylko wpierdol i do domu??
Dzięki i czekam na riposty!!
POZDRO&RESPEKT
Napisano Ponad rok temu
A sytuacja faktycznie będzie wyglądała głupio skoro podjeżdża lub podchodzi patrol i nagle jeden klient z całej grupy robi zrywa, pierwszy efekt jest taki, że ucieka bo ma coś na sumienu i może wpaść. Osobiście miałem kilka takich sytuacji i w żadnej mnie ani moim kolegom nie przyszło do głowy żeby dać "długą" bo to działanie nieracjonalne i nielogiczne i może wywołac dodatkowe nieprzyjemnie konsekwencje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W sensie wydarlem jak gupi gdy gliniarze chcieli mnie zatrzymac, bo wjechalem w jednokierunkowa pod prad zostawilem szrota, i zrobilem se bieg przez plotki (dopoki nie uslyszalem sakramentalnego "stoj, bo strzelam" ) . Zlapali, zrewidowali, zaobraczkowali i ciupasem odstawili na komisariat :roll: Tam procedury: sprawdzanie, alkomat... Jakiez bylo ich (policji) zdziwienie gdy okazalo sie ze:
- jestem czysty jak przyslowiowa lza, nie figuruje w kartotekach ani nie jstem poszukiwany
- samochod jest moja wlasnoscia, i bynajmniej nie jest kradziony
- w samochodzi nie bylo zadnego trefnego towaru
- zawartosc al. w wydychanym powietrzu 0.00%% (trzy razy kazali mi dmuchac )
Na koniec ustalania tych zdumiewajacych faktow inspektor prowadzacy sprawe podszedl do mnie i sie pyta: "niech mi pan powie, dlaczego pan wlasciwie uciekal" - na co ja mu spokojnie i z usmiechem odpowiedzialem:
- "a bo ja was tak jakos nie lubie...:
Z tego zdumienia to nawet mandatu mi zapomnieli wypisac, za jazde pod prad
No i z buta szarpalem prawie godzine na drugi koniec miast do domu, bo byla 3:00 rano, i nie mialem transportu... :roll:
Zaznaczam, ze opisane zdarzenia dzialy sie ca 10 lat temu, kiedy mlody i glupi jeszcze bylem
Napisano Ponad rok temu
u mnie podblokiem siedzialy raz jakies TYPKI sasiadka zadzwonila n apolicje ze zaklucaja spokuj policja przyjechala pojezdzila noi wstali i odeszli z glosnym okszykiem "znow jakas kurwa na milicje zadzwonila i nam beda tu krazyc..."
Napisano Ponad rok temu
\poco maja uciekac
u mnie podblokiem siedzialy raz jakies TYPKI sasiadka zadzwonila n apolicje ze zaklucaja spokuj policja przyjechala pojezdzila noi wstali i odeszli z glosnym okszykiem "znow jakas kurwa na milicje zadzwonila i nam beda tu krazyc..."
kurde nie ten topic prosze usunac
Napisano Ponad rok temu
Utrudnianie wykonywania czynności służbowych.
A to, że oni komuś utrudniają koegzystencje z przyrodą to chuj, tak??
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie.. :-) A jakie to sa niby czynnosci? jak policjant idzie w twoja strone to jest czynnosc sluzbowa ?Utrudnianie wykonywania czynności służbowych.
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie.. :-) A jakie to sa niby czynnosci? jak policjant idzie w twoja strone to jest czynnosc sluzbowa ?Utrudnianie wykonywania czynności służbowych.
Jeśli policjant już się przedstawił i poprosił o dokumenty, to jest tak, jak napisałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak na nich krezywo spojrzysz lub nie daj bóg obrazisz ich to choćbyś był pokorny jak ciele przy matce to w papierach pojawi się " w stanie wskazującym na spożycie; agresywny..."
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kobiety ćwiczące ale czy praktykujące!
- Ponad rok temu
-
Kieszonkowcy, mało tego...
- Ponad rok temu
-
Jak zachowac sie w trakcie napadu?
- Ponad rok temu