Paul Vunak
Napisano Ponad rok temu
Co do rekrutacji... Tak naprawde to info o sekcji poszlo tylko w necie. Mialem stracha rozwiesic plakaty z anonsem : Grupa noza"
Jednak poprosilem o pomoc prawnika i moze cos da sie wymyslic z obejsciem albo np z podczepieniem sie do jakiegos zwiazku, szermierczego, kendo czy jakkolwiek zwal.
Mam takze inny pomysl. Zalozyc wlasny zwiazek...Moze byc FMA. Klubow jest dosyc, nawet takich co cwicza noz nie wg FMA. Liczy sie jednak tylko parasol ochronny i wyjscie z podziemia...Co Wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Hmm. Sprawa z Kali Ilustrisimo przypomina mi BJJ kiedyś, kiedy jeden z rodziny Gracie wygrał pierwsze UFC, reszta nagle zaczęła trenować parter, bo poczuli respekt? - dzisiaj prawie każdy trenuje i rozwija swój parter + ...
W Kali Ilustrisimo stało się tak (o dwóch przypadkach słyszałem), jak w BJJ, ktoś (doświadczony Zawodnik i Instruktor) stanął do walki przeciw KI i przegrał i trenuje teraz KI.
Tomek i Michał napisali o osobach X, Y i Z i miało i ma to miejsce. Wspomniana osoba wytrwale nabywa wiedzę Kali Ilustrisimo. Dobry z niego 'businessman', bo jakby był Instruktorem, któremu zależy, by uczniowie posiadali wiedzę skuteczną, to nie uczyłby ich dalej nabytego wiele lat wcześniej stylu, który w konfrontacji z Kali Ilustrisimo legł w gruzach.
Każdy trenuje, co uważa za słuszne, jednak w dzisiejszych czasach unoszenie się dumą, że to co trenuję jest lepsze, bo ciężko jest zrezygnować i odrzucić swój cały dotychczasowy wysiłek, wylany pot i pogodzić się ze stratą pieniędzy na rzecz czegoś innego, jest bezsensu.
Trenuj, co chcesz. Nadejdzie dzień, że zaczniesz patrzeć na skuteczność i wtedy zmienisz poglądy.
Ja robię to dla siebie, jak już było na łamach forum wyśmiewane, według myśli i zasady: 'Trenuję, by nie musieć tego nigdy wykorzystać.'.
Dyskutowanie na forum do niczego nie prowadzi, tylko się wzajemnie denerwujecie i przekrzykujecie.
Z poważaniem
Mateusz Kiczela
Napisano Ponad rok temu
Zaraz zaraz, spokojnie... raz, dwa, trzy... popraw mnie jeśli się mylę, ale właśnie napisałeś, że gość uczy kogoś swojego stylu żeby mieć z kim sparować. Toż to herezja jakaś jest! Powiedz że to jakaś pomyłka i że Cię źle zrozumiałem, proszę! 8O
Pozdrawiam,
AdamD
Ja też taka mam, ale z Żoną w tańcu. Bo inaczej depczę po nogach, może on też nie lubi jak mu ktoś depcze po nogach w sparingu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli zawezi ilosc sparingpartnerow do 1, to bedzie stal w miejscu a nie sie rozwijal.
Przegrana z uczniem nie jest dyshonorem, przegrywa sie chocby dlatego, ze sie starzejemy, nie to jest wyznacznikiem jakosci nauczania.
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Tylko niech mi potem nikt nie mówi, że miałem szansę bo nie użył sekretnych technik, bo śmiechem zabiję
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Juz wielokrotnie dawalem zaproszenie, jednak do tej pory nikt nie skorzystal, tylko wszyscy placza, jak to trudno znalezc chetnych do cwiczenia.
Jak ja chce sie uczyc czy sparowac z Radkiem to jade na Slowacje. Niezle byloby gdybym napisal do Radka - chce zobaczyc czym sie je KI i posparowac - przyjedz do Polski bo mi sie nie chce na Slowacje jechac...
Napisano Ponad rok temu
Adam przeciez ty znasz sekretne techiniki z Tao chi i kung fu... Red tiger... wiec szanse są wyrównane..
Abanico, ten tekst bez żadnego emotikona powinienem wziąć na poważnie?
Kenjiro: przyznam się bez bicia, że leniwy jestem i z Wawy się niechętnie ruszam. Nie to że Cię nie lubię czy coś, po prostu nie chce mi się dramatycznie 8) Ale myślę że przy okazji jakiegoś zlotu będziemy mieli okazję się poznać Poza tym, to najbardziej mnie boli tutaj to, że moi "rodzimi" warszawscy spece od filipińskiego noża spychają mnie jak ... kurde, śmierdzę, czy co? Może cholera niegodny jestem?
BTW, ciekawe jak to się ma do rozwoju własnego... tu się "pomoc naukowa" sama zgłasza, i oferuje że się da atrapami pochlastać na plasterki, a tu cisza. Jak ja mam to odbierać?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Poza tym, to najbardziej mnie boli tutaj to, że moi "rodzimi" warszawscy spece od filipińskiego noża spychają mnie jak ... kurde, śmierdzę, czy co? Może cholera niegodny jestem?
AdamD
A moze by tak....zapisac sie do sekcji wymagana oplate uisciwszy? Mysle, ze to moze pomoc.... :-)
Napisano Ponad rok temu
Poza tym, to najbardziej mnie boli tutaj to, że moi "rodzimi" warszawscy spece od filipińskiego noża spychają mnie jak ... kurde, śmierdzę, czy co? Może cholera niegodny jestem?
AdamD
A moze by tak....zapisac sie do sekcji wymagana oplate uisciwszy? Mysle, ze to moze pomoc.... :-)
On by najpierw chcial polizac zanim kupi 8)
Tak tak Adam towar dotkniety uwaza sie za kupiony
Napisano Ponad rok temu
Martius, 8)
Gdybym zaproponował że wpadnę do Twoich chłopaków, żeby można było spróbować np. Modern JJ vs. Shidokan to byś mnie namawiał do rozpoczęcia treningów u Ciebie w sekcji??
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Martius, 8)
Gdybym zaproponował że wpadnę do Twoich chłopaków, żeby można było spróbować np. Modern JJ vs. Shidokan to byś mnie namawiał do rozpoczęcia treningów u Ciebie w sekcji??
u mnie zawsze jest wstep wolny na organoleptyczne sprawdzenie
Ja nigdy nie namawiam a nawet sie staram zniechecic
Napisano Ponad rok temu
No, i tego się właśnie spodziewałem. Paweł też nie robi problemów, jak ktoś chce wpaść na trening i pomacać. Andrzej Kalisz wpuści Cię z otwartymi ramionami. Spokojnie możesz iść poćwiczyć u Nama. Jak chcesz porobić pchające dłonie z zaawansowaną grupą w YMAA, to może to już nie być takie oczywiste, ale myślę że z Mariuszem dało by się to załatwić.
A z Filipińczykami nie.
Abanico, ja czekam cierpliwie na wyjaśnienia dotyczące moich magicznych umiejętności nabytych w Red Tiger....
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Wracajac do pytania mrhole- polecam kasety szkoleniowe Hocka Hockheima. W wiekszosci są to sfilmowane jego seminaria, na których uczy metod walki nozem. Materiał jest bardzo przejrzysty i dobrze usystematyzowany.
Pozdrawiam, Thufir
To ten dosc mocno zbudowany amerykanin ktory lubi w militarnych ubiorach prezentowac techniki ?
Napisano Ponad rok temu
A co do filipinskich, to nikt nie powiedzial ci NIE... poza tym jakby ci naprawde zalezało na treningu to byś już dawno był na nim...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
NIE ZALEŻY MI NA TRENINGU. SERDECZNIE CHRZANIĘ PÓKI CO INNE POMYSŁY NA TRENOWANIE. CHCIAŁEM POSPAROWAĆ. WSZYSCY MNIE WYSYŁAJĄ NA TRENING. POZWOLICIE MI NA TRENINGU ROBIĆ TO NA CO MAM OCHOTĘ?
Pozdrawiam,
AdamD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kendo vs FMA
- Ponad rok temu
-
Walka nożem Marines, US army, komandosów...
- Ponad rok temu
-
wiatrówka CZ wzor 47
- Ponad rok temu
-
kubotany
- Ponad rok temu
-
Czym sparujecie?
- Ponad rok temu
-
Muzyka w sztukach walki (FMA)