Paul Vunak
Napisano Ponad rok temu
I skąd czerpiesz swoją wiedzę???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym zawsze można rozpocząć treningi na seminariach, jak większość ludzi w Polsce robiła kiedyś i do tej pory robi.
Do warszawy dokładnie 305 km....
Braingame, a do kogo to niby warto jezdzic te 305 km ?
Wojtek
305 to dystans do noża DeAlby/Sayoc/Ilustrisimo
nie wiem, ile km jest do Gdyni.
jesli ktoś chce się uczyć z kaset, to jego prywatna sprawa, ale jak mówi, że ma strasznie daleko gdziekolwiek, to niech się zastanowi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I nie traktować mi tego jak jakiegoś wyzwania czy coś, bo ja nie pachnę siarką Po prostu chciałem zobaczyć jak to robią inni, i jak się w tym wszystkim odnajduje to co robię ja. Po prostu, przyjacielsko i z uśmiechem na twarzy
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
sparringi są tam zawsze i na każdym treningu, tak noża jak i pałek.
zawsze były, zawsze będą, od lat.
A to, że nie zawsze nakażde zajęcia mozna przyjść... musiałeś wkręcać się na jakieś zamknięte widocznie...
A dlaczego nie byłeś na Sayoc??? było full walk.
Napisano Ponad rok temu
calkowicie zgadzam się z Kenjiro w tym, co jest dupne. Najlepszym przykładem jest Roy... ci co wiedzą, rozumieją aluzję.
Napisano Ponad rok temu
1) bo nie wiedziałem?
2) bo nie lubię kupować kota w worku?
3) bo to nie do końca to o co mi chodziło?
Wkręcanie się na zamknięty...
absolutnie nie mam pojęcia, luźno pytanie rzuciłem i tak mnie potraktowano. Abanico? Cholera wie, może mi się źle kojarzy, a szukać mi się teraz nie chce.
Pytanie główne i podstawowe jednak pozostaje otwarte Można może zajrzeć tak niezobowiązująco, i sobie z ludźmi "powalczyć"? A jeśli tak, to kiedy? I gdzie? I o kogo pytać?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
masz na stronie telefon.
Przygotuj się niestety na to, że każdy trening jest płatny (polityka klubu, w którym są zajęcia).
Co do Sayoc: nikt nie lubi kupować kota w worku, ale dostałbyś więcej, niż możesz sie spodziewać
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz czekac do lata, to ok.
Napisano Ponad rok temu
"Moj styl jest lepszy, bo maly palec odgina sie w inna strone, co jest niezwykle istotne i stanowi o wyzszosci mojego systemu"
Jesli ktos nie zlapal, to na gorze, to ironia ...
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Pan Z, bo o nim mowa, uczy systemu Y tylko jedną osobę, żeby mieć z kim sparować. resztę ludków uczy swego starego, rozbudowanego X.
zawile, poza toiciem, propouję zamknąć ten temat.
Napisano Ponad rok temu
I chyba jestem dzisiaj przymulony, bo nie bardzo widze gdzie tu jakies wojenki stylowe? Moje doswiadczenia i tyle. Nie mam w zwyczaju jak niektorzy, wspomniani w tym topicu znani ludzie, oszukiwac ludzi i uczyc ich chlamu tylko dlatego ze sam tegoz chlamu uczylem sie przez x lat i musze odrobic te kase ktora wydalem na nuke wspomnianego chlamu...
Napisano Ponad rok temu
Natomiast nie rozumiem panowie (zarowno Kenjiro jak i Braingame tego podkreslania, ze trzeba jechac i cwiczyc, zeby sie czegos nauczyc. A jak sami zaczynaliscie ?
Kenjiro, to naprawde znakomicie, ze ktos w Polsce zaczyna cos robic w kierunku cwiczenia walki nozem. Jednak sam zobacz, na Twoja probe zalozenia grupy nie odpowiedzial prawie nikt, u mnie we Wroclawiu bylo podobnie. Niezaleznie od cwiczonego stylu nie ma najmniejszej szansy na rozwoj, mimo seminariow czy stazy, jesli nie bedzie codziennej praktyki. A takiej nie bedzie, bez "mieszania krwi". Moze wiec lepiej zastanowic sie nad zorganizowaniem cyklicznych stazy prowadzonych przez vortalowiczow, zamiast zamykac sie w swoich kregach i cwiczyc palce na klawiaturze.
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Pan Z, bo o nim mowa, uczy systemu Y tylko jedną osobę, żeby mieć z kim sparować. resztę ludków uczy swego starego, rozbudowanego X.
Zaraz zaraz, spokojnie... raz, dwa, trzy... popraw mnie jeśli się mylę, ale właśnie napisałeś, że gość uczy kogoś swojego stylu żeby mieć z kim sparować. Toż to herezja jakaś jest! Powiedz że to jakaś pomyłka i że Cię źle zrozumiałem, proszę! 8O
Pozdrawiam,
AdamD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kendo vs FMA
- Ponad rok temu
-
Walka nożem Marines, US army, komandosów...
- Ponad rok temu
-
wiatrówka CZ wzor 47
- Ponad rok temu
-
kubotany
- Ponad rok temu
-
Czym sparujecie?
- Ponad rok temu
-
Muzyka w sztukach walki (FMA)