nie Braingame nie miałem (nawet nie wiem co to jest-kije do zabijania :twisted: ?)
Kombat Instruments Limited - to wlasnie KIL - chyba najlepsze zreszat o ile sie nie myle i dog brothersi tez ich uzywaja
Napisano Ponad rok temu
nie Braingame nie miałem (nawet nie wiem co to jest-kije do zabijania :twisted: ?)
Napisano Ponad rok temu
Przykro mi, że opinię o ostrzach FMA wyrobiłeś sobie po Inayan i Inosanto.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niedawno na Discowery, widzialem jak prezentowano urzadzenie typu taser, czyli paralizator w ksztalcie pistoletu, ktory wystrzeliwuje swoj drucika opinajacy ofiare, a zdaje sie w nastepnej sekundzie moze wystrzelic kolejny taki ladunek.
czlowiek dostaje np w piszczel kulka z broni na gumowe kule niby nic mu nie zrobi (o ile piszczela niezlamie ) ale najczesciej traci sie przytomnosc z szoku po trafieniu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Maritius czego nie rozumiem... nigdy nie słyszałem o tym systemie... Tagalog to nazwa języka urzednowego na Filipinach... dziwne więc ze powstal taki styl... to tak jakby nazwać mój styl: Slązak albo coś w tym stylu...
Czy to jest twoja jedyna styczność z FMA, bo to mi wygląda na schinszczony styl... Oki a co z innymi stylami...
Aha czy znajomosc tego sstylu i jego notabene chinski wplyw daje ci prawo to mówienia ludzią ze trenujesz Modern Escrime, okeslanej mianem filipinskiej sztuki walki?
Czy nie przesadzasz???
Aha hiszpanskie słowo to jest "esgrima" popraw w historii ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dajcie se spokój.
Martius: może zamieścisz linki do tych systemów, albo jakieś klipy.
Tak sie składa ze znam sporo "beżowych" z pd-wsch. Azji i wiem, jak potrafią opowiadac bajki o swoich rodzinnych stylach:
Piszę to tylko z jednego powodu: na początku tego topicu bardzo autorytatywnie wypowiedziałeś się na temat strategii FMA, ale Twoje sądy opierają się na bardzo kruchych i pobieżnych obserwacjach. Nie ćwiczyłeś ani nawet nie widziałeś wielu sztandarowych dla FMA systemów, dlatego uważam za mocno uproszczone i krzywdzące niektóre Twoje opinie na ten temat. Nie zamierzam bronić całej grupu stylów, trudno jednak słuchać bez końca z róznych stron niczym nie popartej krytyki.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu