Czy istnieja jeszcze szkoly Ryoto?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ryoto wedlug Musashi..Gosc walczyl tylko dwoma mieczami,to byla jego specjalnosc...ale o jego technice nie wiemy prawie nic..poza tym co napisal w swoim Gorin no Sho.Wiec co maja wspolnego dzisiejsze szkoly kendo z tym co robil Musashi?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] <- tu masz o szkołach. Ten likn ktoś juz wczesniej podałna forum ale nei pamietam kto.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. "Classical Bujutsu" Donn F. Draeger
2. "Keiko Shokon" Diane Skoss
3. "Koryu Bujutsu" Diane Skoss
Kupisz to w [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Znajduje sie tam 200% odpowiedzi na twoje pytania na forum.
Poszukaj tez informacji na temat Katori i np. Ritsuke Otake. jak sie wyedukujesz to mam nadzieje ze zrozumiesz ze nie ma czegos takiego jak przedstawicielstwo Katori na Polske i zdjemiesz te bzdrury ze strony.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
w bledzie to chyba ze zle od niego uslyszalem.Z reszta jestes jego uczniem wiec pewnie wiesz jak to wyglada. Moge sie o to na dzisiejszym treningu zapytac.Po drugie to czytal sporo z moich postow
i nie mial co do nich zastrzezen.. Bo nigdzie niczego nie zmyslalem..
A co do mojej edukacji i pytan ktore zadaje na forum to sa one proste i forum do tego sluzy i chyba jestes jedyna osoba ktora to denerwuje.
Jak ktos chce to odpowiada..Mysle ze wiesz z kim rozmawiasz :wink:
Napisano Ponad rok temu
przedstawicielstwie na polske zarowno w Katorii i Aikibudo...Chyba ze sie myle i nie rozmawiam z Rafalem..??
Napisano Ponad rok temu
Uszczypliwość przedstawiciela Yoseikan nie jest bezpodstawna gdyż Państwo z yoseikanu także próbują ćwiczyć Katori Shinto Ryu pod kierunkiem p. Janssensa (1 dan Katori). Co do R. Otake to nie wiem na czym miało by to wedukowanie polegać?
Napisano Ponad rok temu
Ciebie Kashira I naprawde nie potrzebuje podrecznikow Ritsuke Otake..mam dobrego nauczyciela w" rzeczywistosci"
Napisano Ponad rok temu
http://members.ozemail.com.au/~priordan/gorinosh.html
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
technika MM czy tez strategia,taktyka...
Napisano Ponad rok temu
Masz racje,to jednak nie Rafal...Co do mojej edukacji Katorii to nie obawiam sie o to..jestem na jak najlepszej drodze..w przeciwienstwie do
Ciebie Kashira I naprawde nie potrzebuje podrecznikow Ritsuke Otake..mam dobrego nauczyciela w" rzeczywistosci"
Benkei ja nie cwicze Katori i q-rwa nie jestm Rafał. Goro Hatakeyama z tego co wiem nie jest sukcesorem szkoły tylko jednym z wielu mistrzów. Obecnie chyba rzadzi tam Iizasa Yoshisada. Zas czyms w chrakterze dr technicznego wlasnie Ritsuke Otake.
Juz kiedys mielismy takie co nazwal sie jedynym przedstawicielem i "opiekunem swiatyni Katori w Polsce" pana W. Cynarskiego
Teraz wyrosl nam kolejny... no prosze. Goro Hakateyama i Yoshio Sugino "naprodukowali" wielu mistrzow w Europie. Wielu pewnie dobrych i mam nadzieje ze sensei Pawel do nich nalezy. Spotkalem nawet takich Polakow ktorzy tluka katori w Hombu dojo w Japonii. Mozesz uciac te wszystki dyskusje na temat pana Pawla w prosty sposob. Pokaz jakis dokument i bedzie po sprawie. Moze i jestes na najlepszej drodze ale to dluuuga droga.
Napisano Ponad rok temu
No co ty? Jak zaczniecie się licytować legitkami i zwojami to dopiero będzie ubaw. 8) :wink:Mozesz uciac te wszystki dyskusje na temat pana Pawla w prosty sposob. Pokaz jakis dokument i bedzie po sprawie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pojedynek na legitki to stara sprawdzona metoda. W średniowieczu niejedna bitwa opierała się na pojedynkach na święte relikwie. Ten kto miał słabsze relikwie, ustępował pola.prawdziwi samuraje nie licytuja sie prawdziwi po prostu rozstrzygaja to w pojedynku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sensei Goro Hatakeyama.Chcesz to sprawdzic??Podobnie jest z Aikibudo gdzie jest bezposrednim uczniem sensei Alaina Floqueta,co zreszta latwo sprawdzic pytajac samego Floquta.U zrodla najlepiej,prawda?Daj znac co Ci powie:wink: A co do honbu dojo Sensei Ritsuke Otake i tego co sie w
nim dzieje to nie interesuje mnie to.Sensei G.Hatakeyama ma Meykio Kaiden i to co robi i kogo uczy jest jego sprawa.A skoro nie cwiczysz Katori a czytasz ksiazki to znaczy ze rozmawiam teoretykiem..A wracajac
do sukcesora Iizasa Yoshisada to wcale nie musi sie znac na Katorii jest
glowa rodu.A jakich to mistrzow naprodukowali G.Hatakeyama i Yoshio Sugino??
Napisano Ponad rok temu
P.Kliglich uczy Katori w Polsce i jest bezposrednim uczniem G.Hatakeyamy
to zaraz zaczela sie burza tych ktorzy cos tam proboja robic i potykaja sie bokken...Ciekawe co by powiedzial Hatakayama I Floquet.Ale moze nie wrzucajmy ich do tego szamba bo to ludzie z duza kultura i takie sprawy zalatwia sie w inny sposob.Tam jeden drugiego szanuje za umiejetnosci..W gebie na necie kazdy jest mocny,gorzej jak trzeba to udownic..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
walka mieczem lub ciezka szabla a przechwyty...
- Ponad rok temu
-
Nunchaku, miecz - materiały do nauki?
- Ponad rok temu
-
Co to jest dlugie, ze stali i ostre? No i jak to działa??
- Ponad rok temu
-
Maska - co o tym sądzicie?
- Ponad rok temu
-
Buddha vs Shaolin ;)
- Ponad rok temu
-
Brunsviga - charakterystyka
- Ponad rok temu
-
Kazdy kij ma dwa konce