Arc-Lock a Axis Lock
Napisano Ponad rok temu
Mam go od paru godzin. Otwieram go i zamykam cały czas. Chodzi jak marzenie, 0 blade play, na dodatek niesamowicie cicho. Nie trzeba wcale przesuwać kołka blokady. Wystarczy gwałotowniej ruszyć ręką aby szybko i prosto otworzyć nóż.
Nie wiem jak sprawują się SOG'i (to na pewno fajne noże), ale w AFCK wogóle nie trzeba przesuwać blokady, aby cokolwiek unosić czy ułatwiać wyjscie ostrza poprostu ostrze samo pcha się na zewnątrz! REWELACJA!!
Oczywiście Axis bardzo dobrze "trzyma" nóż zamknięty, rzecz w tym, że proporcja "trzymania" do otwierania bezwładnościowo jest dobrana po mistrzowsku!! Filmik, o którym pisaliśmy powyżej tego nie oddaje niestety.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nawet z tej okazji nakrecilem filmik (otwieranie/zamykanie ruchem nadgarstkowym )
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jest jedno ale ,strasznie mnie bolal opuszek po jakis 20 minutach machania nim nontoper ...nawet mam odcisk ...podejzewam , ze to kwestia przyzwyczajenia palucha...tak jak np. do metalowych strun w gitarze
Tak czy siak jestem na tyle szczesliwy/zadowolony , ze chyba se sprawie jakiegos BM z axisem 8)
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
... Przepraszam, ale muszę o to zapytać: jaki jest sens trenowania bardzo szybkiego otwierania noża, który z założenia jako środek walki nie powinien - jak to w wielu dyskusjach potwierdzają forumowicze - być stosowany do mordu (szybka śmierć, więzienie, etc.)? Jaka jest różnica czy ktoś otworzy swojego Cuda EDC czy nawet Aresa w 1/3 vs. 3/4 sekundy? Szybciej dorwie się do chlebka?Ja tez swojego AFCK tak szybko nie otworze....a juz na pewno nie bede ryzykowal palcow blyskawicznym zamknieciem :?
Zakładam, że 95% z nas nie musiała w ciągu ostatnich paru otwierać noża w oka mgnieniu, coby pokroić na plasterki (dobermana, menela, dresa, Osamę ...). Może się mylę ...
Napisano Ponad rok temu
dla efektu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jaka jest różnica czy ktoś otworzy swojego Cuda EDC czy nawet Aresa w 1/3 vs. 3/4 sekundy? Szybciej dorwie się do chlebka?
No co ty chłopie! Normalny jesteś 8O Na tym forum 8O 8O
Różnica jest zasadnicza - dlatego kupiłem Boa a nie coś innego, bo otwiera się o 1/1258 sekundy szybciej niż np. Sebenza
A jaka frajda!!!!!!!
Pzdr.
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Wój!! - ulżyło mi, bo już myślałem, że tylko o 1/1259 sek. szybciej, ale skoro aż taka różnica ...kupiłem Boa a nie coś innego, bo otwiera się o 1/1258 sekundy szybciej niż np. Sebenza
A jaka frajda!!!!!!!
Pzdr.-wój-
:drinking: :balisong: :balisong: :shocked!: ALE FRAJDA!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
154CM vs 440C
- Ponad rok temu
-
Allegro, oferty godne polecenia.
- Ponad rok temu
-
Do posiadaczy ColdSteel Peace Keeper- ow i nie tylko.
- Ponad rok temu
-
kupowanie za granicą
- Ponad rok temu
-
Cuda EDC czy Mini AFCK
- Ponad rok temu
-
FENOMEN SPYDERCO
- Ponad rok temu
-
italian stiletto (?)