btw. znalazłem jeszcze w sieci kawałek z początków combat aikido

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
/me sentymentalny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cieszy mnie, ze posiadasz tak rozlegla wiedze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piwosz:
Oj Randall cos pomieszałeś z tą logiką
Szczepan napisał:
Warunkiem dzialania dzwigni nie jest fakt, ze sa bolesne, czy tez ze daja okazje do zlamania stawu
Czyli stwierdził że zdanie:
[JEŚLI zadziała dźwignia TO WYNIKA z tego że zaistniał ból czy możliwość złamania stawu]
Te dwa zdania mają całkiem różne znaczenie. To zdanie które przedstawiłeś jako "tłumaczenie" zdania Szczepana, jest równoważne:
Warunkiem dzialania dzwigni jest fakt, ze sa bolesne, czy tez ze daja okazje do zlamania stawu
Widzisz, różni się od zdania Szczepana właśnie tą nieszczęsną negacją JEST FAKT vs NIE JEST FAKT
Chłopie, nie napisałbym tego gdyby było błędne.
A co do tego co Szczepan chciał przekazać, no to prawdopodobnie to że istoty dźwigni nie stanowi ból i łamanie stawu.
.
Czyli stwierdził że zdanie:
JEŚLI zadziała dźwignia TO WYNIKA z tego że zaistniał ból czy możliwość złamania stawu]nie musi być zawsze prawdziwe, że po prostu może istnieć taka sytuacja że zdanie to będzie fałszywe.
Oczywiście że nie jest precyzyjny, dlatego jak ktos pisze np nie jest moze to oznaczac logiczną negację ale moze oznaczać, coś innego.A język jakiego używamy na codzień jest nieprecyzyjny. Pokazałem że nie ma sie co czepiac słówek
Napisano Ponad rok temu
Fiodor to ten co nimi rzuca,
btw. znalazłem jeszcze w sieci kawałek z początków combat aikido, też z lat dawnych:
Napisano Ponad rok temu
staaaary, bjj na ulicę się nie nadaje, vale tudo i nóż tak, patrz sig brachu 8)na tym filmie widac jednak wyższość aikido - obroniłeś się - a przy pomocy bjj byłoby ciężko :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego kawalka,to te combat aikido to bylo lepsze od badziewia Seagala :peace: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Z tego kawalka,to te combat aikido to bylo lepsze od badziewia Seagala :peace: :wink:
przecież to prawie dokładnie skopiowane pokazy Stefka :roll:
Napisano Ponad rok temu
Chcesz powiedzieć że stefan skopiował combat aikido 8O wow 8)przecież to prawie dokładnie skopiowane pokazy Stefka :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skoro uważasz, że to co prezentuje Stefan na swoich filmach trzyma się kupy, to przepraszam... Urealniaj dalej, powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
skoro uważasz, że to co prezentuje Stefan na swoich filmach trzyma się kupy, to przepraszam... Urealniaj dalej, powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
Chcesz powiedzieć że stefan skopiował combat aikido 8O wow 8)przecież to prawie dokładnie skopiowane pokazy Stefka :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pmasz stary, daj mi spokój z pytaniami, dałem ten filmik żebyście się pośmiali a nie nad tym dyskutowali, większość zrozumiała ty nie, więc jeszcze raz i powoli:ten drugi filmik... mam dwa pytania:
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu