trening "domowy"
Napisano Ponad rok temu
Jak trenowac w domu aby choć w małym stopniu poprawić uderzenia rękami, nogami, łokciami itp.
Mam w domu worek bokserski, jeszcze "nieużywany" z czasów wczesnego gówniarstwa ale jako ze wczesniej nie miałem styczności ze sportami walki nie wiem kompletnie jak sie do takiego treningu zabrać.
z góry dzięki za wszelskie rady, plany itp.
pzdr
Charlie
Napisano Ponad rok temu
Jako ze trenuje jeden z bardziej popularnych kombatów, który niestety kladzie maly nacisk na techniki bokserskei mam do was takie małe pytanie.
Jak trenowac w domu aby choć w małym stopniu poprawić uderzenia rękami, nogami, łokciami itp.
Mam w domu worek bokserski, jeszcze "nieużywany" z czasów wczesnego gówniarstwa ale jako ze wczesniej nie miałem styczności ze sportami walki nie wiem kompletnie jak sie do takiego treningu zabrać.
z góry dzięki za wszelskie rady, plany itp.
pzdr
Charlie
Jak nigdy uderzen nie trenowlaes to sam sie nie nauczysz nie ma szans a jak trenowales to wiesz co robic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli nie umiesz boksowac to trening samemu na worku zrobi ci wiecej krzywdy niz pozytku. Swoja droga co to za combat w ktorym nie ucza cie boksowac????
nie napisałem że W OGOLE nie uczą boksować ale KM kładzie na to stosunkowo mały nacisk IMO.
Pewne podstawy oczywiście znam, podstawowa technike owszem ale chciałbym to robić jeszcze lepiej dlatego zapytałem o jakiś _konkretny trenign_ który można wykonywac w domu.
Na stronie Combata (notabene bardzo dobrej) dużo ogolników, dobrych rad ale nie ma planow treningowych powiedzmy dla poczatkujacych, srednio i zaawansowanych.
pzdr
Charlie
Napisano Ponad rok temu
ale ok masz trening:
12x2 minuty na worku 2 razy w tygodniu
30x 30sekund 1 w tygodniu
30s,20s,10s,5s i tyle samo odpoczynku x12 raz w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Na stronie Combata (notabene bardzo dobrej) dużo ogolników, dobrych rad ale nie ma planow treningowych powiedzmy dla poczatkujacych, srednio i zaawansowanych.
Hmm - części nie ma - ale przedstawiłem schemat dla osoby zaawansowanej - w połączeniu z treningami thaia czy TKD, siłownią, workiem / gruszką etc.
A co do worka napisałem bardzo szczegółowo: średnio i zaawansowani...
Napisano Ponad rok temu
Trenujesz to powinienes wiedziec albo trener ci powinien powiedziec
ale ok masz trening:
12x2 minuty na worku 2 razy w tygodniu
30x 30sekund 1 w tygodniu
30s,20s,10s,5s i tyle samo odpoczynku x12 raz w tygodniu
dzięki.
czy te 3 plany treningowe sie kumuluja ?
jesli tak to jeszcze bylbym wdziecnzy jakbymi napisal jak je na poszczegolne dni rozlozyc.
ostatni trening to 30 s boksowania 30s przerwy, 20 sek, boksowania, tyle samo przerwy i tak az do 5 sek. a potem od nowa, w sumei 12 "kolejek" ? czy dobrze to zrozumiałem ?
pzdr
Charlie
Napisano Ponad rok temu
Jedno przejscie od 30 s do 5 s to 1 runda
Napisano Ponad rok temu
1 dzien- 12x 2 minuty (przerwa 1 min miedzy rundami)
2 dzien - 30x30 sekund (przerwa 30 sekund miedzy rundami
3 dzien -nic
4 dzien 12x2
5dzien-nic
6dzien- 30,20,10,5...
7 dzien -nic
mozesz robic jak chcesz to tylko moja sugestia 4 razy w tygodniu spokojnie ci wystarcza jak jeszcze cos trenujesz to mozesz nawet 3 razy robic
Napisano Ponad rok temu
jak rozlozyc no to od ciebie zalerzy np.
1 dzien- 12x 2 minuty (przerwa 1 min miedzy rundami)
2 dzien - 30x30 sekund (przerwa 30 sekund miedzy rundami
3 dzien -nic
4 dzien 12x2
5dzien-nic
6dzien- 30,20,10,5...
7 dzien -nic
mozesz robic jak chcesz to tylko moja sugestia 4 razy w tygodniu spokojnie ci wystarcza jak jeszcze cos trenujesz to mozesz nawet 3 razy robic
Wielkie dzięki !
Będe sie raczej starła to robić tylko 3 razy w tygodniu z braku czasu. Mam nadzieje że jakiekolwiek efekty prędzej czy później przyjdą
pzdr
charlie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening na skakance
- Ponad rok temu
-
Muay Thai czy BJJ?
- Ponad rok temu