pistolet
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
strzelania "dla oswojenia sie z hukiem" cwiczysz na strzelnicy bez pozwoleń po zapoznaniu sie z warunkami strzelań (regulaminem,obsługa broni..)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jestem z woj.swietokrzyskiego
O ile wiem, to silna grupa strzelsów IPSC jest w Starachowicach, nawet organizowane są tam zawody (strzelnica KS "Świt"). Zresztą pooglądaj stronę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Ogłoszenia o klubach strzeleckich możesz znaleźć na Sieci, a także w czasopismach: "Strzał", "Broń i amunicja", "Arsenał", czy "Komandos". Niestety strzelanie z broni obiektowej jest w komercyjnych klubach strzeleckich stosunkowo drogie (np. w Szczecinie wypada po ok. 2-2,5 PLN za nabój 9mm PARA), więc najsensowniejszym rozwiązaniem jest znaleźć jakiegoś znajomego, który pozwoliłby ci strzelać z własnej broni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam tam paru kolegow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najcześciej spotyka się kabury na pasie, skórzane (motylki) i plastikowe np. Fobus'a, z których sam korzystam do IPSC
Dlaczego źle mówi się o kaburach "pod pachę" tzn. noszonych na szelkach. Jeśli dużo jeździ się autem, taka kabura wydaje się znacznie wygodniejsza i "szybsza" (pod warunkiem, że chodzi się stale rozpiętym :wink: ).
Niestety nie mogłem jeszcze sam sprawdzić walorów takiej kabury (poza kilkoma przymiarkami), ale zastanawiam się nad np. Miami Classic za jakiś czas.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo:
1. faktycznie broń o wiele wolniej się wyciąga,
2. nie można się rozebrać, np w knajpie, bo szelki są na wierzchu - a jak kabura jest na pasie, to można usiąść bokiem do ściany albo się bluzą w pasie przewiązać.
Napisano Ponad rok temu
LvB - wynika z tego, że uwarunkowuje to tylko wygoda ukrywania i dobywania broni. Chyba że cały czas chodzi się w marynarce (jak TJ w policjantach z miami ), albo na wierzch nosi się rozpiętą flanelową koszulę np...
Jeszcze co do dobywania broni z "pod pachy". Nie można tego przećwiczyć np. na IPSC bo zabraniają tego przepisy, ale czy faktycznie jest wolniej ją wyjąć zakładając, że ma się na sobie marynarkę
Tak poza tym to kabura na pasie zwykle uwiera podczas siedzenia (zwłaszcza w samochodzie). To co podoba mi się w Fobusie to pad dzięki któremu można ją sobie przesuwać wokól pasa i łatwo poprawić wstając z miejsca.
Napisano Ponad rok temu
LvB - wynika z tego, że uwarunkowuje to tylko wygoda ukrywania i dobywania broni. Chyba że cały czas chodzi się w marynarce (jak TJ w policjantach z miami ), albo na wierzch nosi się rozpiętą flanelową koszulę np...
Jeszcze co do dobywania broni z "pod pachy". Nie można tego przećwiczyć np. na IPSC bo zabraniają tego przepisy, ale czy faktycznie jest wolniej ją wyjąć zakładając, że ma się na sobie marynarkę
No tak, ukrycie i szybkość wydobycia, to podstawa.
A spod pachy broń wydobywa się co najmniej 1,5 raza wolniej.
Ps. z czego strzelasz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Glocka nie próbowałem, ale zamierzam na lato kupić właśnie wewnętrzną.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
walka palką - trening
- Ponad rok temu
-
Trening noża-Walka nożem
- Ponad rok temu
-
jak wyglada Wasz trening?
- Ponad rok temu
-
Przeglad uzbrojenia i opnacerzenia od IV do XV wieku
- Ponad rok temu
-
Łuk bloczkowy
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o treningu Kali wedlug IKAEF
- Ponad rok temu
-
cięcia, pchnięcia, garda
- Ponad rok temu
-
Sayoc - Birmingham
- Ponad rok temu
-
Bokserski reverse...?
- Ponad rok temu
-
I bron ci nie pomoże jak spotkasz capoerzystę :-)
- Ponad rok temu