Strzelam z Glock'a i o jego noszenie mi chodziło. No i dzięki za wszelkie uwagi BTW.Ps. z czego strzelasz?
pistolet
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam dwie kabury na szelkach : jedna w wersji z gumką za bark i skórzanym nosidłem a druga cała skórzana tkzw."krzyżak".oczywiscie nie musze mówić że jak już to cała skórzana bez żadnych gumek!!! ciśnienie gumy po 2 godzinach jest nie do wyrobienia dla niemasochisty ...
co do siadania z kaburą kydeksową: musiałem ją po prosu obciac .wyciałem sobie anatomiczny kształt w łopatce co to w spodnie wchodzi i jest guut.
inne kabury to: motylek - odszedłem bo mi strasznie zamek spodnie darł..
typowa skóra:-kreciła sie zbyt po pasie...
no i do kydeksa nie mają startu z opredkościa dobycia i ewentualnego odpiecia np.w gościach
co do kabury na lato to :
-kabura wewnętrzna jest the best-nosze tak kilogramowa berettę i jakos zyję.łatwo ja ukryć chocby tak jak lord napisał pod przewiązana bluzą.
-drugi sposób to pod wyciagnieta koszulką na pasie w normalnej kaburze. A NIECH SIE LUDZIE GŁOWIĄ CO JA TAM MAM.
Napisano Ponad rok temu
Strzelcy, których spotykam noszą IWB raczej po stronie analogicznej do ręki.
Co do saszetek to widziałem saszetki z kieszenią na rzep. Trzeba dwóch rąk, ale efekt jest taki, że jednym szarpnięciem saszetka odpada i broń jest na wierzchu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Upadnij na plecy i dobranoc....
Ja noszę na wysokości nerki.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za oświecenie! Będę pamiętał!NIC, ale to NIC nie nosi się na kręgosłupie!!!!
Upadnij na plecy i dobranoc....
Napisano Ponad rok temu
DZIEKI.
Napisano Ponad rok temu
ja jestem może laikiem więc sorry że sie w rozmowe wlączam ale mi sie przypomniała śmieszna ciekawostka. niestety nie pamiętam na którym forum, ale widziałem zdjęcie kydeksowej kabury którą koleś zrobił sobie na jakiegoś derringera. no i śmieszne jest to że zrobił sobie tą kabure w formie... neck. no i to wyglądało tak że w czasie noszenia pistolet skierowany jest lufą w strone głowy uzytkownika
Napisano Ponad rok temu
to czy użyłeś broni zasadnie będzie rozpoatrywane bez względu na to czy jest legalna czy nie. oczywiście za posiadanie też odpowiesz.
ja jestem może laikiem więc sorry że sie w rozmowe wlączam ale mi sie przypomniała śmieszna ciekawostka. niestety nie pamiętam na którym forum, ale widziałem zdjęcie kydeksowej kabury którą koleś zrobił sobie na jakiegoś derringera. no i śmieszne jest to że zrobił sobie tą kabure w formie... neck. no i to wyglądało tak że w czasie noszenia pistolet skierowany jest lufą w strone głowy uzytkownika
Napisano Ponad rok temu
[quote name="narcyz"]to czy użyłeś broni zasadnie będzie rozpoatrywane bez względu na to czy jest legalna czy nie. oczywiście za posiadanie też odpowiesz...quote]
Właśnie, za postrzelenie napastnika w obronie koniecznej (o ile rzeczywiście będzie to obrona konieczna), nie odpowiesz, natomiast za nielegalne posiadanie broni palnej grozi kara do 8 lat p.w.
Ale z drugiej strony lepiej mieć brzydki proces, niż ładny pogrzeb.
Napisano Ponad rok temu
"Ale z drugiej strony lepiej mieć brzydki proces, niż ładny pogrzeb."
z twoimi slowami napewno wszyscy sie zgodza dzieki
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
walka palką - trening
- Ponad rok temu
-
Trening noża-Walka nożem
- Ponad rok temu
-
jak wyglada Wasz trening?
- Ponad rok temu
-
Przeglad uzbrojenia i opnacerzenia od IV do XV wieku
- Ponad rok temu
-
Łuk bloczkowy
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o treningu Kali wedlug IKAEF
- Ponad rok temu
-
cięcia, pchnięcia, garda
- Ponad rok temu
-
Sayoc - Birmingham
- Ponad rok temu
-
Bokserski reverse...?
- Ponad rok temu
-
I bron ci nie pomoże jak spotkasz capoerzystę :-)
- Ponad rok temu