Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Skocz do zawartości

Zdjęcie

pistolet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

budo_szeryf
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 352 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: pistolet

budo_Lord von Banan napisał

Ps. z czego strzelasz?

Strzelam z Glock'a i o jego noszenie mi chodziło. No i dzięki za wszelkie uwagi BTW.
  • 0

budo_kvakspir
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

DeDi a ty z kad jestes ? jesli mozna wiedziec ?
  • 0

budo_kvakspir
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja duzo strzelalem z p64 p83 i troche z gloca zdecydowanie gloc byl najbardziej niezawodny ale wyniki w celnosci najlepsze mialem z p 64
  • 0

budo_kvakspir
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

niestety ostatni raz z ostrej strzelalem prawie trzy lata temu :(
  • 0

budo_dedi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jestem ze Szczecina, a strzelam z Walthera P99
  • 0

budo_cougar
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1675 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

co do kabur na szelkach - po prostu pocisz sie w nich,uwieraja jakiej bys nie ubrał a do tego krępuja ruchy (schylanie), cały czas czujesz że ją masz i do tego koszula sie gniecie..;).poza tym jak juzsie kabura odepnie to przy noszeniu poziomym broń łatwo "wylata" ;)
mam dwie kabury na szelkach : jedna w wersji z gumką za bark i skórzanym nosidłem a druga cała skórzana tkzw."krzyżak".oczywiscie nie musze mówić że jak już to cała skórzana bez żadnych gumek!!! ciśnienie gumy po 2 godzinach jest nie do wyrobienia dla niemasochisty ;) ...

co do siadania z kaburą kydeksową: musiałem ją po prosu obciac ;) .wyciałem sobie anatomiczny kształt w łopatce co to w spodnie wchodzi i jest guut.

inne kabury to: motylek - odszedłem bo mi strasznie zamek spodnie darł..
typowa skóra:-kreciła sie zbyt po pasie...
no i do kydeksa nie mają startu z opredkościa dobycia i ewentualnego odpiecia np.w gościach ;)

co do kabury na lato to :
-kabura wewnętrzna jest the best-nosze tak kilogramowa berettę i jakos zyję.łatwo ja ukryć chocby tak jak lord napisał pod przewiązana bluzą.
-drugi sposób to pod wyciagnieta koszulką na pasie w normalnej kaburze. A NIECH SIE LUDZIE GŁOWIĄ CO JA TAM MAM.;)
  • 0

budo_szeryf
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 352 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Co do IWB jeszcze jedno pytanie. Nosicie ją może czasem "na kręgosłupie". Oczywiście zależy co się nosi, ale ogólnie jak to się sprawdza. Rozumiem, że zamek wypada w osi kręgosłupa.
Strzelcy, których spotykam noszą IWB raczej po stronie analogicznej do ręki.
Co do saszetek to widziałem saszetki z kieszenią na rzep. Trzeba dwóch rąk, ale efekt jest taki, że jednym szarpnięciem saszetka odpada i broń jest na wierzchu.
  • 0

budo_cougar
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1675 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

raczej bliżej reki ;) łatwiej wyciagac broń i siedzi ciasniej-bardziej sie czuje klamke.
  • 0

budo_lord von banan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2917 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

NIC, ale to NIC nie nosi się na kręgosłupie!!!!
Upadnij na plecy i dobranoc....
Ja noszę na wysokości nerki.
  • 0

budo_szeryf
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 352 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_Lord von Banan napisał

NIC, ale to NIC nie nosi się na kręgosłupie!!!!
Upadnij na plecy i dobranoc....

Dzięki za oświecenie! Będę pamiętał!
  • 0

budo_kvakspir
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mam male pytanko. Mam wlasna bron (czysta) bez pozwolenia.jesli zaatakuje mnie jakas grupka gosci (uzbrojonych) a ja uzyje broni w obronie wlasnej nie majac pozwolenia na bron.Jak zapatruje sie prawo na taki przypadek ? jesli ktos ma pojecie o tych sprawach niech napisze:
DZIEKI.
  • 0

budo_narcyz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1036 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to czy użyłeś broni zasadnie będzie rozpoatrywane bez względu na to czy jest legalna czy nie. oczywiście za posiadanie też odpowiesz.

ja jestem może laikiem więc sorry że sie w rozmowe wlączam :) ale mi sie przypomniała śmieszna ciekawostka. niestety nie pamiętam na którym forum, ale widziałem zdjęcie kydeksowej kabury którą koleś zrobił sobie na jakiegoś derringera. no i śmieszne jest to że zrobił sobie tą kabure w formie... neck. no i to wyglądało tak że w czasie noszenia pistolet skierowany jest lufą w strone głowy uzytkownika :)
  • 0

budo_dedi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_narcyz napisał

to czy użyłeś broni zasadnie będzie rozpoatrywane bez względu na to czy jest legalna czy nie. oczywiście za posiadanie też odpowiesz.

ja jestem może laikiem więc sorry że sie w rozmowe wlączam :) ale mi sie przypomniała śmieszna ciekawostka. niestety nie pamiętam na którym forum, ale widziałem zdjęcie kydeksowej kabury którą koleś zrobił sobie na jakiegoś derringera. no i śmieszne jest to że zrobił sobie tą kabure w formie... neck. no i to wyglądało tak że w czasie noszenia pistolet skierowany jest lufą w strone głowy uzytkownika :)

• 0

budo_dedi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Coś nie wyszło
[quote name="narcyz"]to czy użyłeś broni zasadnie będzie rozpoatrywane bez względu na to czy jest legalna czy nie. oczywiście za posiadanie też odpowiesz...quote]
Właśnie, za postrzelenie napastnika w obronie koniecznej (o ile rzeczywiście będzie to obrona konieczna), nie odpowiesz, natomiast za nielegalne posiadanie broni palnej grozi kara do 8 lat p.w.

Ale z drugiej strony lepiej mieć brzydki proces, niż ładny pogrzeb.
  • 0

budo_kvakspir
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

budo_DeDi napisał

"Ale z drugiej strony lepiej mieć brzydki proces, niż ładny pogrzeb."

z twoimi slowami napewno wszyscy sie zgodza :) dzieki
  • 0

budo_dedi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To nie moje, tylko przeczytane na tym forum jakieś 2 lata temu, napisał to chyba Boruta (ale nie jestem pewien).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025