Za długo by wymieniać :-) Ale vortal mógłby sie z lekka zagrzać :wink:A może utwórzmy listę najgorszych aikidoków! :roll: :twisted: :wink:Po namysle stwierdzilam ,ze lista bylaby zbyt dluga,bo znam wielu zajebistych aikidokow, znam tez paru dupkow , ale przeciez nie o tym mowa
szczepanisko - stare psisko ;>
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rusz mozgiem pinek, moze milczenie cos oznacza? :wink:Bo nie moge sie doczekac komentarza ?
Taaaaaaaaaaaaaaaa ,muzgu wole nie ruszac niech zostanie na swoim miejscu .
W Polsce nie ma wyzszego stopnia w Aikido niz 6 dan, Wysocki prowadzi wiele starzy z roznymi znanymi sensejami takze z innych styli, ma wiele publikacji o aikido. I wykonuje je na wysokim poziomie. Nie wiem czy macie jakiego s lepszego kandydata.
Napisano Ponad rok temu
Co myslicie o moich typach podanych powyzej. Bo nie moge sie doczekac komentarza ?
zabawne
Kim jest ten drugi?
Robert jest moze mniej znany w kregach Aikido ale moim skromnym zdanie prowadzi bardzo dobrze treningi.
1 Zajecia ogulnorozwojowe, rozwijajace partie miensniowe
2Zajecia kondycyjne , silowe , wytrzymalosciowe
3 tachniki wprowadz pod kontem atakow bokserskich,
Pod jego nauko wiele technik nabral owymiaru bardziej realnego skutecznego.
Napisano Ponad rok temu
Wiec myslisz, ze te cechy kwalifikuja go jako zajebistego AIKIDOKE? Dwa pierwsze punkty to zwykla ogolnorozwojowka, kazdy normalny trener, w obojetnej SW robi cos takiego.
Punkt trzeci - wiele SW prowadzi trening pod katem atakow boxerskich, ale z cala pewnoscia nie kwalifikuje to tych SW jako aikido
Powiedzialbym - pudlo na calym froncie. Poczytaj troche doka O sensei'a (doka - to sa poematy religijno-filozoficzne Dziadka) on juz tam zupelnie wyraznie wymienia cechy zajebistego aikidoki :wink:
Napisano Ponad rok temu
a tak offtopic:
ogulnorozwojowe
kontem
nauko
Napisano Ponad rok temu
nooo, tez pamietam, jak dawno temu doszly mnie o tym sluchy............HOHOHO (to iluzja do Sw Mikolaja) pomyslalem sobie... :wink:znam nawet takiego głąba
a tu taka samokrytyka.....nononooo, kto by sie spodziewal 8)
Napisano Ponad rok temu
Myslisz szczepan ze to już?...no wiesz...zjednoczenie? z kosmosem?a tu taka samokrytyka.....nononooo, kto by sie spodziewal 8)
Napisano Ponad rok temu
nooo, tez pamietam, jak dawno temu doszly mnie o tym sluchy............HOHOHO (to iluzja do Sw Mikolaja) pomyslalem sobie... :wink:znam nawet takiego głąba
a tu taka samokrytyka.....nononooo, kto by sie spodziewal 8)
samokrytyka była w poprzednim systemie. A to co Fiod pisze to racja, Niech trenują swoje bjj katare kickboxing boks kung- fu, Capoeirę Combar , itd. A nie zajmować się tym czy Aikido skuteczne na ulycy, czy techniki realne, czy boli dlaczego boli, czy ten senseii jest lepszy od tamtego, i kto ma wyższy dan. Mam wrażenie że niektórzy wchodzą z misja udowodnienia światu że Aikido nie jest zupełnie skutecznie, a po drugiej stronie barykady siędzą Ci co myślą że zaraz osiągną zjednoczenie z kosmosem, i będą niczym zmartwychwstały O Senseii we własnej osbie.
Nie podoba Wam się idźcie na cos innego, a jak chcecie zmieniec to zakładajcie własne sekcje ze wszystkimi udziwnieniami na jakie tylko macie ochotę, a rachunek ekonomiczny zweryfikuje to czy mieliście rację czy nie.
Napisano Ponad rok temu
Myslisz szczepan ze to już?...no wiesz...zjednoczenie? z kosmosem?
..........hmh.....ciezko powiedziec, moze Aga by pomogla? Ale tak na pierwszy rzut nozem to jestes calkiem blisko....
Napisano Ponad rok temu
Wiec podejmijmi jedna decyzje i tak to zostawmy, Aikido to filozofia a nie sztuka walki . I nie dopuszczacie aby w Aikido mozna bylo co s zmieniac . Wiec nie zmieniajmy . Ale mowcie ze moge sie skutecznie obro nic trenujac Aikido! :?
Napisano Ponad rok temu
Lepiej karolina 8)..........hmh.....ciezko powiedziec, moze Aga by pomogla? Ale tak na pierwszy rzut nozem to jestes calkiem blisko....
Napisano Ponad rok temu
...... :? juz stracilem rachube twoich nadwornych naloznic :wink:Lepiej karolina 8)
Napisano Ponad rok temu
Troche nie rozumiem o co ci chodzi.... :? mysle ze powienies poczytac troche na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] S.Pranin prowadzil szeroko zakrojone badanie historyczne, zeby wykryc o co tak naprawde chodzilo O sensei'owi jak stworzyl aikido.Ni nie wiem z jednej strony staracie sie udowodnic sza wszelko cene ze Aikido jest skuteczne wtakiej formie w jakiej nauczal sam Ueshiba, nie pryjmujac zadnej krytyki i wynosicie na podjum filozoficzna strone Aikido.
Wiec podejmijmi jedna decyzje i tak to zostawmy, Aikido to filozofia a nie sztuka walki . I nie dopuszczacie aby w Aikido mozna bylo co s zmieniac . Wiec nie zmieniajmy . Ale mowcie ze moge sie skutecznie obro nic trenujac Aikido! :?
Napisano Ponad rok temu
Kim jest ten drugi?
byl ucznie tego pierwszego
I to ten pod ktorego patronatem cwiczy klub we wroclawiu ktorego trening mialas kiedys okazje ogladac
Napisano Ponad rok temu
Kto był chociaż raz na treningu u Roberta na pewno to potwierdzi... jego treningi są realistyczne i czasem brutalne nie ma tu mowy o pedalskich technikach (aikikai).
Robert duży nacisk kładzie na atemi i na techniki irimi. Rozwija się wszechstronnie jako budoka... wprowadza boks, kendo, a nawet kopnięcia oraz elementy z BAS-3. Zaden sensei nie przygotowuje swoich adeptów tak dobrze do realnej walki jak Robert.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.. jego treningi są realistyczne i czasem brutalne nie ma tu mowy o pedalskich technikach (aikikai).
No to troche pojechałeś ........ 8O
Pancer (czekający na dalszą dyskusję )
Napisano Ponad rok temu
ja sie w kąciku przyczaiłem i niecierpliwie czekam na spontaniczne reakcje, a ty cala przyjemnosc psujesz 8) .
a tak na marginesie, to cale Aikikai pedalskie techniki robi ? Bo my tez nalezymy do Aikikai (Iwama Ryu), kurna to Saito Sensei pedalsko rzucal ? tak tylko pytam, ja odpowiedz znam 8) .
a i urazony tez nie jestem, niektorzy o swoim Aikido swiadcza słowem, niektorzy uczynkiem, a jeszcze inni zaniedbaniem .
Napisano Ponad rok temu
Baucent spadłem z krzesła, jak Boga kocham , widziałeś i ćwiczyłeś z wszystkim masta w Europie, albo chociaż w Polsce A czy sensei Savegnago rzucał wszystkich uke w Europie, czy w ogóle tak powiedział, a może myślał po prostu o swojej organizacji? Baa czy ćwiczyłeś chociaż ze wszystkimi masta w lwim mieście senseia Roberta Mirka, czyli Szczecinie... to moim zdaniem jest on najlepszym aikidoką w Polsce.... a Sensei Giampietro Savegnago (8 dan) nazwał go mianem najlepszego Uke w Europie....
Sorry, ale aikido to nie klatka, ani walka realna (co to jest walka realna? uliczna czy ringowa ), pomysł Dziadka na aikido był zupełnie inny, może warto by się z nim zapoznać?
Taki sensei Kobayashi (którego szkołę przecież cwiczycie) ćwiczył długo kendo, ale w jego aikiken nie ma sparringów, ćwiczyl też karate, ale w jego aikido nie ma sparingów (choć niektórzy próbują nieskutecznie wmówić, że propagował Tomiki aikido, prawda Szczepan ). Znał więc metody treningowe sparingowe, a jednak tego nie ma w jego aikido. Zastanawiałeś się dlaczego
Bo cel aikido jest zupełnie inny. Warto by się nad tym trochę zastanowić. I nie jest to zaszlość historyczna, tylko aikido :roll:
Napisano Ponad rok temu
jego treningi są realistyczne i czasem brutalne nie ma tu mowy o pedalskich technikach (aikikai).
(ciach)
Zaden sensei nie przygotowuje swoich adeptów tak dobrze do realnej walki jak Robert.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
optymalna ilosc zajec
- Ponad rok temu
-
Egzamin teoretyczny ?
- Ponad rok temu
-
Ludzie którzy poświęcili życie aikido
- Ponad rok temu