szczepanisko - stare psisko ;>
Napisano Ponad rok temu
pomysł Dziadka na aikido był zupełnie inny, może warto by się z nim zapoznać?
[/quote]
zanim dzsiadek stworzył aikido, to najperw zabijał na lewo i prawo chińczyków i rosjan... może było sie z jefo życiorysem zapoznać... ?
a wy byści chcieli odrazu od harmonii zaczynać
Napisano Ponad rok temu
ale uwazaj, bo on (a przynajmniej jego techniki) to sie podobno, pod koniec zycia, spedalił (nie chce tu obrażać niczyich uczuć "religijnych", ale niedawno ktoś cos podobnego tu twierdził ), wiec musisz tez okreslic kiedy konczysz rozwoj , ale może nie dojdziesz nigdy do jego perfekcji, wiec ci to moze i nie grozi. hmm sam nie wiem... a ty jak myslisz ?
Napisano Ponad rok temu
Toć ręce i nogi opadają czytając Twoje błyskotliwe wypowiedzi. A dziecko to ile ma latek??? A po matach różnych dojo to ile czasu się już turla?? A z iloma nauczycielami miało do czynienia??? Czekam na inne równie odkrywcze myśli...., chyba sobie wolne z pracy wezmę, aby być na bieżąco.
Wakacje jednym pomagają, a innym wręcz przeciwnie
Napisano Ponad rok temu
Kto był chociaż raz na treningu u Roberta na pewno to potwierdzi... jego treningi są realistyczne i czasem brutalne nie ma tu mowy o pedalskich technikach (aikikai).
Robert duży nacisk kładzie na atemi i na techniki irimi. Rozwija się wszechstronnie jako budoka... wprowadza boks, kendo, a nawet kopnięcia oraz elementy z BAS-3. Zaden sensei nie przygotowuje swoich adeptów tak dobrze do realnej walki jak Robert.
Pedalskie techniki w aikikai..... ciekawe bo tego jeszcze na tym forum nie bylo.
Co do fragmentu zboldowanego:
1) Krowa co duzo muczy to malo mleka daje.
2) Ktoś kto robi wszystko tak naprawde nie zna zadnej rzeczy porzadnie.
Ale w sumie to niezle sie ubawilem
Napisano Ponad rok temu
Zupełnie inną sprawą jest to czy uważam tę metodologię treningową za aikido. Jak już wyraziłem swoją opinię: nie uważam.
Napisano Ponad rok temu
tyle moich nieprzemyslanych (i nie calkiem powaznych) przemyslen
Napisano Ponad rok temu
Chetnie bym sie zapoznal z jakims dokumentem ktory by to potwierdzil Ale niestety, to czysty wymysl. Dziadek w ogole nie bral udzialu w walkach, bo po pierwsze byl za maly (nawet jak na japonczyka i go dlugo nawet nie chcieli wziac do woja), a po drugie, jak juz go wzieli to zostal od razu adjutantem generala(ech te znajomosci, nieprawdaz), a jak wiadomo generalowie trzymaja sie daleko od pierwszej linii frontu. To tyle co do wojny z Rosja.zanim dzsiadek stworzył aikido, to najperw zabijał na lewo i prawo chińczyków i rosjan... może było sie z jefo życiorysem zapoznać... ?
a wy byści chcieli odrazu od harmonii zaczynać
Co do zabijania chinczykow to kolejny bzdet, kiedy mial ich zabijac? Jak byl z Deguchim? On wtedy portkami trzasl zeby go nie roztrzelali podczas egzekucji, tak wiec skoncz juz te swoje "odkrycia" :roll: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
mod onKto był chociaż raz na treningu u Roberta na pewno to potwierdzi... jego treningi są realistyczne i czasem brutalne nie ma tu mowy o pedalskich technikach (aikikai).
Mozesz mi wytlumaczyc co to znaczy pedalskie techniki? Zapisales sie na forum zeby obrazac inne style aikido? :twisted:
To jest ostatnie ostrzezenie przed wypadka z forum.
mod off
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kolega O'Troll Baucent mnie rozczulił )
Widzicie..są jednak jakieś wakacyjne akcenty humoru:))
hihihi...Aikikaiowcy kochani, to co? robimy parade wolnosci?))))
Yoshi
Napisano Ponad rok temu
Tak Ale tylko w teczowych hakamach i obficie szafując toplesem :wink:....
Yoshi
Napisano Ponad rok temu
Yoshi
Jak parada to tylko w Warszawie
Napisano Ponad rok temu
topless + tęczowa hakama
downless + tęczowa bluza
Nie będzie piękniejszej parady niż Aikikaiowa!))
I zaraz nas O'Mod ...zrobi na tęczowo za off topic:)))
Yoshi
Napisano Ponad rok temu
Do wyboru do koloru:w teczowych hakamach
A to różne historyczne i współczesne podejścia do tematu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
I zaraz nas O'Mod ...zrobi na tęczowo za off topic:)))
Yoshi, spójrz na temat topicu, myśle, że Szczepan jest wdzięczny, że nie zostajemy "przy temacie" : )
Napisano Ponad rok temu
Do wyboru do koloru:
Prorok thx poklon poklon poklon cos sobie wyszperam :peace: :peace: :peace:
To teraz czekam aż dasz jakiś wybór (galerię) toplesów i jak mawia Yoshi downlessów ino tak, co by ministra Środa sie nie przypieła - zgodnie z parytetem 8) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Yoshi, spójrz na temat topicu, myśle, że Szczepan jest wdzięczny, że nie zostajemy "przy temacie" : )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja rozumiem, ze lato i w ogole, ale moze bysmy tak wrocili do tematu??? :twisted: :twisted:
Wracając do tematu: Szczepan ja myślałem, że ty jesteś człowiekiem ale mogę się mylic bo ludzie nie pożerają niedźwiedzi. Swoją drogą to musisz byc duzym psiskiem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
optymalna ilosc zajec
- Ponad rok temu
-
Egzamin teoretyczny ?
- Ponad rok temu
-
Ludzie którzy poświęcili życie aikido
- Ponad rok temu