Kalkulator zywieniowy + tabelka
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieje ze nie bylo i ze Wam sie przyda. Pozwolilem sobie nawet zrobic jako temat przyklejony, gdyz jak na mnie ma to baaardzo duzy zwiazek z odzywianiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja zjadam dziennie ponad 4500 kalorii
Waze 95kg :twisted:
Dziewczyna sie uceszy z tego licznika :wink:
Napisano Ponad rok temu
ej nie wiem czy to dobrze dziala bo wyszlo mi ze dziennie wpieprzam 7 tys kalorii i 276 gramy bialka 8O 8O (waze 65 kg w porywach )
276g bialka nie pomylilo ci sie cos??
Napisano Ponad rok temu
Niemożliwe! Nikt nie zje tylu kilogramów ziemniaków!ej nie wiem czy to dobrze dziala bo wyszlo mi ze dziennie wpieprzam 7 tys kalorii i 276 gramy bialka 8O 8O (waze 65 kg w porywach )
MSPANC
Napisano Ponad rok temu
Tutaj dam link do excelowego dziennika posiłków (offlineowy kalkulator żywieniowy) zrobiony przez kolege forumowicza darkthorna (from sfd), chociaż i tam wkradło się trochę błędów (np. kaloryczność browarka ).
Dane (węgle,tłuszcze itp.) podane są na 100g danego produktu. Tak więc jajko też trzeba zważyć A brakuje mi tabelki, która powie mi ile jest substancji odżywczych i kalorii w dużym talerzu mielonego z ziemniakami, polanego tłuszczem i obłożonego surówką z kiszonej kapusty z marchewką Może ktoś już rozpoczął prace laboratoryjne nad tym zagadnieniem?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam, Aviator[/b]
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i masy porcji są troszeczkę dyskusyjne. przeciętnego banana na 1/3 kg to każdy by chciał, a 20 gr to wcale nie jest taki cienki plasterek (może i cienki, ale wtedy wielki jak pizza .
ale ogólnie tabelka jest fajna i jeśli od wyniku odejmie się po 25% to już w ogóle będzie super.
pozdr
art
Napisano Ponad rok temu
jezeli kogos interesuja podobne rzeczy i kulturystyka w sportach silowych i nie tylko to zapraszam na strone (niestety angielska):
oraz do przeczytania ksiazki prekursora kulturystyki i sportow silowych na swiecie joe weider'a pt. "kulturystyka" - po tej lekturze mysle, ze bedzie mniej glosow, ze silownia usztywnia, spowalnia etc. (trzeba wiedziec co z czym i jak laczyc aby osiagnac zamierzony cel)
oraz zapraszam do lektury czegos co kazdemu pomoze w podejsciu psychicznym do silowni -> przeniesc to mozna na codzinne zycie (zmagania z losem) i sporty walki (przynajmniej ja sie staram;P), jest to ksiazka pt. "portret wojownika" slawnego dorian'a yates'a
dzieki jeszcze raz za kalkulator, milego weekendu wszystkim. pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Swietny kalkulator (niestety ang.):
Na stronie olimp'a [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest rowniez fajowy kalkulator.
Pozdrawiam
POWER-ZONE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Art3ule
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hahahah nei no bez przesady 300g bialka to jest prawie 10 kartonow mleka dzinnie
Ahuehueheuheuhue Zajrzyj lepiej do swojej fachowej literatury i sprawdz czy masz racje Moge ci podpowiedziec ze sie 10x mylisz
A tak coby nie bylo of to tutaj male cos mojego autorstwa (ma kilka niedociagniec, ale ogolnie chyba ok):
Przed wpisywaniem wartosci proponuje przeczytac instrukcje dokladnie (mimo, ze nie jest to trudne, ale jednak).
Aha jak by kto mial pomysl co tam dodac (lub zmienic) to smialo walic propozycje tutaj lub na PM.
Pozdrawiam.