3000 skradzionych komórek w trójmiescie w tym roku!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Tu link do materiału [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
szczególnie koleś z nożyczkami i śrubokrętem był niezły 8O :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8OGdy dogonił bandziora, ten pociął mu nożem twarz. Na szczęście trafił niemal ntychmiast w ręce policjantów.
Normalnie -WAR- jeśli to czytasz to zamów mi tego ASP bo bardzo go potrzebuję
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- nieuchronność kary,
- lepsza wykrywalność,
"Wykrywalność tych przestępstw rzeczywiście jest niska, gdyż aż 2100 takich zdarzeń nastąpiło poprzez kradzież w okolicznościach, których nawet nie potrafili wskazać sami poszkodowani."
- Treningi krav maga dla wszystkich poszkodowanych i zagrożonych :wink:
Napisano Ponad rok temu
- Treningi krav maga dla wszystkich poszkodowanych i zagrożonych :wink:
Combat stawia kolejke :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. anonimowy? znaczy co? mam sie przedstawic z nazwiska czy yak?
Napisano Ponad rok temu
mam sie przedstawic z nazwiska czy yak?
Napisano Ponad rok temu
wykrywalnośc jedno a udupienie drugieA. On jest przekonany, nie - ON WIE, że go nie złapią, więc sra na wysokość kary. A tu nagle: POLICJA NIE RUSZAĆ SIĘ i przykra niespodzianka. Oczywiście yak ma rację - 5 lat za skrojenie to jest oki, ale wg mnie nie rozwiąże to problemu, powinna być większa wykrywalność, więcej policjantów po cywilu na osiedlach, ale o tym można by tak bez końca więc kończe już bezproduktywne wywody...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osobiscie jezeli jade na impreze i wiem, ze bede wracac skm, to nie biore ze soba ani telefonu ani portfela. 50zl w kieszen i tyle.
Napisano Ponad rok temu
ehem. tylko jedna uwaga: prawo sie zmienia jednym podpisem (no glosowaniem , niech bedzie)
No tak,ale Polska to nie Szwajcaria,jesli rozumiesz o co chodzi.My tu nie mamy bezposredniej demokracji,w ktorej glosujemy za albo przeciw wprowadzeniu jakiejs ustawy.Po to mamy sejm ,ktory wypracowuje ustawy i senat,w ktorym decyduje sie o tym,co staje sie prawem, a co nie.Jest to troche bardziej skomplikowane,ale to odroznia demokracje posrednia,w jakiej zyjemy,od modelu demokracji atenskiej,czyli bezposredniej,ktora jest tylko przeprowadzalna w krajach o malej powierzchni...
I dlatego prawa nie zmienisz jednym podpisem.
A co do tych komorek to chcialem zauwazyc,ze wielkie przedsiebiorstwa telekomunikacyjne(w Polsce jest ich 3) zgarniaja niezla kase na tych kradziezach.I to tez jest zalosne.W koncu tym firmom sie to podoba,ze komy znikaja,bo zbijaja na tym forse.A to wlasnie oni mogliby dac pierwszy impuls do dzialania.
Napisano Ponad rok temu
ps. swierzo po lekcji wosu, ze taki mikro wykladzik przygotowales?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Takie rzeczy sie po prostu wie... :twisted:
Co do komorek:
Primo,jak Ci buchna komore,moga troche podzwonic,zanim zablokujesz,ale to jest najmniej istotny aspekt.Po prostu fakt,ze wiele ludzi nie ma drugiego aparatu i nie rezygnuje z abonamentu,placac go mimo,ze nie maja telefonu.Tylko dlatego,ze wiedza,iz zalatwia sobie telefon predzej czy pozniej,a rozwiazanie kontraktu i podpisanie nowego kosztowaloby troche kasy,wiec wola poczekac.
Secondo,nowe telefony w obieg wprowadzaja nie zlodzieje,ale wlasnie te firmy,oferujac je bezplatnie w abonamencie.Jak komus ukradna koma,a ma kase,to rozwiaze kontrakt i da sie skusic ofercie,tzn. podpsize nowa umowe i dostanie nowego koma.Oni na tym nie traca,bo przewaznie cena rynkowa komory zwraca im sie po 2 miechach.A jak gina komy,ludzie kupuja nowe i podpisuja nowe umowy,co tylko moze dzialac na korzysc tych koncernow.Napewno w kazdym razie im nie szkodzi.
Napisano Ponad rok temu
ps. komorka sie zwraca w 2 miesiace? bez przesady...zreszta producenci telefonow ( a nie operatorzy tak btw. ktorzy maja raczej ograniczone mozliwosci) ostro pracuja nad takim przygotowaniem aparatu zeby po kradziezy byl bezwartosciowy. to tylko kwestia czasu...mysle ze tworzysz niejstniejaca teorie spiskowa.
ps2. co to jest rfn? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Piaba mylisz się. Bardzo często ludzie kupują lewe komórki pod kradzieży- i w ten sposób napędzają koniukturę...
Co do blokowania - jest bardzo dobre narzędzie - ale nie wiedzieć czemu operatorzy go nie stosują (blokada nr seryjnego IMEI). W swoim czasie pisałem o tym. Ciężko go zmienić - a efekt 100%.
Napisano Ponad rok temu
Wiem,ze wiekszosc ludzi kupuje po kradziezy lewe telefony i owszem rozwija to rynek paserow,ale przeciez nie wszyscy maja kase na nowego koma... Przyznam,ze nie do konca mialem racje z moja hipoteza,dlatego nie kloc sie juz dluzej,bo mnie przekonaliscie.
Zgodze sie na kompromis - operatorzy nie zyskaja,ale tez nie traca.
Republika Federalna Niemiec (przyp. autora)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Film o kibolach
- Ponad rok temu
-
Systemy i sztuki walki, a ulica. Częste pytania nt ulicy.
- Ponad rok temu
-
streetboxing
- Ponad rok temu
-
Opis zdażenia
- Ponad rok temu
-
O przemocy na ulicy w "Rozmowach w Toku"
- Ponad rok temu
-
Policja...