3000 skradzionych komórek w trójmiescie w tym roku!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Osobiście jestem zwolennikiem kupowania wyłącznie nowych komórek - żadnych używanych, bo te mogą być kradzione. A i koszt nie jest taki strasznie znowu wielki: nawet bez żadnej promocji da się dostać porządną nową komórkę za mniej niż 200 PLN!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osobiscie jezeli jade na impreze i wiem, ze bede wracac skm, to nie biore ze soba ani telefonu ani portfela. 50zl w kieszen i tyle.
I to jest bardzo dobry pomysł. Sam tak często robię, a do tego jak wracam w nocy przez nieznaną okolicę to wyciszam telefon (jeśli go mam przy sobie) i nawet jak dostanę smsa czy ktoś dzwoni ,to nie wyciągam telefonu - nawet jak w pobliżu nikogo nie ma ,cholera wie kto mnie obserwuje. A zabaweczkę mam niezłą ,bo Nokię 7650 - tu po prostu nigdy za wiele ostrożności. A lekkomyślność niektóych jest zatrważająca - wczoraj jechałem na imprezę spod dworca w Katowicach około godziny 22. A na ławeczce siedzi sobie laska z taką ładną Motorolą ,z otwieraną klapką i kolorowym wyświetlaczem (w ofercie Plusa jakieś 1000 zyla) i beztrosko klepie sobie sms za smsem. I co z tego, że dużo ludzi? Jakbym był złodziejem ,to na dworcu bym nie atakował ,wlazłbym za nią do busa i wylazł tam gdzie ona - i po krzyku. A jak już pojechałem swoim busem ,znowu sytuacja ta sama ,wsiada panienka i jednocześnie smsy stuka na Nokii 3510i. Normalnie ,co się dziwić tym statystykom? Skoro w większości przypadków ofiary same ułatwiają życie bandziorom?
Napisano Ponad rok temu
Jestem zdania,ze nie wolno akceptowac tego problemu,ktory w Polsce mamy.Przeciez chora jest sytuacja,kiedy ludzie nosza koma gdzies schowanego i boja sie go wyjac na ulicy albo w ktorej ludzie chowaja pieniadze,zeby w razie proby skrojenia rabus ich nie znalazl.To nie jest normalne zachowanie! Nie mowie,ze nie trzeba byc ostroznym,ale przeciez nie mozna dac sie zmusic do chodzenia po ulicy w strachu. Kiedys AK musialo chowac bron i inne gadzety przed Niemcami,ale to bylo dzialanie w konspiracji i grozila za to smierc. Ale zeby tak robic w czasach dzisiejszych :? Oczywiscie ludzie sie boja,ale strach jest jak wirus,rozprzestrzenia sie w mgnieniu oka.Jesli ktos Ci powie,ze na ulicach caly czas kroja,to nie dosc,ze zadziala to na niego,to jeszcze powie to samo swoim znajomym itd. Psychologia mas.
Nie wolno sie dac zwariowac.Ja tam nie chowam ani koma ani kasy przed drechami,bo gdybym tak robil,to po jakims czasie balbym sie w ogole wyjsc na ulice - taka paranoja wlasnie wynika czesto z takiego zachowania.
Napisano Ponad rok temu
To co,mamy wszyscy chowac kase,telefony itd. w skarpetkach,kiedy wychodzimy na ulice?!
Jestem zdania,ze nie wolno akceptowac tego problemu,ktory w Polsce mamy.Przeciez chora jest sytuacja,kiedy ludzie nosza koma gdzies schowanego i boja sie go wyjac na ulicy albo w ktorej ludzie chowaja pieniadze,zeby w razie proby skrojenia rabus ich nie znalazl.To nie jest normalne zachowanie!
Ależ ja nie chodzę po ulicy w strachu i wcale nie czuję się zwariowany. Po prostu jestem ostrożny ,a ta ostrożność nie jest dla mnie jakoś wybitnie uciążliwa. Poza tym robię tak ,jak już napisałem ,tylko w nieznanej mi ,podejrzanej okolicy. I sądzę że w takich okolicznościach jest to jak najbardziej normalne zachowanie.
Jasne ,że nie należy akceptować chorej sytuacji. Ale to nie znaczy ,że w imię tej nieakceptacji należy ostentacyjnie pchać się bandziorom na tacę. A niektórzy po prostu sami się proszą o kłopoty.
Hm ,skoro aż tak by to na Ciebie zadziałało ,to może faktycznie lepiej tego nie rób :wink:Nie wolno sie dac zwariowac.Ja tam nie chowam ani koma ani kasy przed drechami,bo gdybym tak robil,to po jakims czasie balbym sie w ogole wyjsc na ulice - taka paranoja wlasnie wynika czesto z takiego zachowania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedys AK musialo chowac bron i inne gadzety przed Niemcami,ale to bylo dzialanie w konspiracji i grozila za to smierc. Ale zeby tak robic w czasach dzisiejszych :?
Co TY porównujesz??? 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Yak ,i mogę Ci zagwarantować ,że będziesz miał udane łowy. A jeszcze lepiej jak wystawisz jakiegoś gimnazjalistę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do kradzionych OK, co do używanych - ekhm. Wystarczy kupować w dobrych miejscach - telefon z PUDEŁKIEM (nr IMEI), instrukcją obsługi etc. Są też czarne listy w sieci ...
Dlatego napisałem że "osobiście" tak robię, a nie że uważam to za jedyne słuszne rozwiązanie. PS. Wolałem Twojego poprzedniego awatara. :?
az tak sie zdenerwowalem ze chyba zrobie akcje ktora kiedys zaplanowalem
Fajny pomysł!
I w jaki sposób można uzystać pzowolenie na zmienianie własnych postó???
Trzeba zostać adminem. O ile wiem - nikt inny postów edytować nie może. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Film o kibolach
- Ponad rok temu
-
Systemy i sztuki walki, a ulica. Częste pytania nt ulicy.
- Ponad rok temu
-
streetboxing
- Ponad rok temu
-
Opis zdażenia
- Ponad rok temu
-
O przemocy na ulicy w "Rozmowach w Toku"
- Ponad rok temu
-
Policja...