a dlaczego nie dzwonicie na policje ?
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktos mi mowi ze policji trzeba zaufac bo to czy tamto to ogarnia mnie smiech. Gdybym byl poslem to moglbym liczyc na natychmiastowa pomoc ale ze zwykly czlowiek jest dla nich oslem to tak tez jest traktowany. Dupska nie rusza tylko mandaty do kieszeni kasuja. To potrafia robic i sa na to 1000 ce przykladow. ZENADA
Napisano Ponad rok temu
zaprosiłbym cie do dyskusji na takie tematy na policyjne strony ale niestety obawiam sie , że żaden twój post nie zostałby puszczony na forum z uwagi na poziom "troche powyżej scieku"Jesli ktos mi mowi ze policji trzeba zaufac bo to czy tamto to ogarnia mnie smiech. Gdybym byl poslem to moglbym liczyc na natychmiastowa pomoc ale ze zwykly czlowiek jest dla nich oslem to tak tez jest traktowany. Dupska nie rusza tylko mandaty do kieszeni kasuja. To potrafia robic i sa na to 1000 ce przykladow. ZENADA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze,w dzisiejszych czasach pieniadz rzadzi i tego sie juz nie zmieni.Na tym polega kapitalizm.Po drugie,zadne spoleczenstwo nie moze funkcjonowac bez elit.Po trzecie,poslowie maja imunitet ze wzgledu na funkcje jaka pelnie.Reprezentuja narod i to,ze taki koles jak Ty cos tam buczy,nie ma nic do rzeczy.Posel zostal wybrany,tzn.,ze jakas czesc spoleczenstwa chce,zeby ja reprezentowal.I koniec dyskusji.Wiec nie krytykuj politykow,bo bez nich ten kraj by nie funkcjonowal.Fakt,ze jest w Polsce wielu niekompetentnych,ale skoro sie ich wybiera,to nalezy ich szanowac i akceptowac ich prawa i przywileje.A jak za bardzo nabroja,to mozna im imunitet uchylic. :wink:
Tak na marginesie zarobki i premie policjantow na pewno sa duzo wyzsze niz przecietnego Kowalskiego
Niedawno czytalem,ze przecietny policjant zarabia niewiele ponad 1000 zl netto,wiec nie gadaj takich bzdur,bo to naprawde malo,jak na standardy europejskie i nawet krajowe!
Obywatel w panstwie demokratycznym oplaca podatki z czego finansuje sie policje i jest automatycznie jego pracodawca
I tu sie Spajk mylisz,bo primo,jest to oplacanie posrednie,tzn. panstwo moze rownie dobrze oplacac obrone narodowa np. z zyskow z inwestycji.Przyjmuje sie,ze policja oplacana jest z podatkow,ale nie oznacza to,ze podatnik jest pracodawco albo czyms podobnym.Bo nie placi sie podatkow bezposrednio na resorty,ale posrednio na wszystkie mozliwe galezie wydatkow panstwa.Policja musi chronic obywateli,ale Twojego gadanie,ze obywatele sa ich pracodawcami jest durne,bo nie podlegaja oni spoleczenstwu,tylko Ministrowi Obrony i jego pracownikow.Policja to instytucja panstwowa,a nie spoleczna.
Zreszta nie gadaj juz tak o tej policji,bo nie jest az tak zle,jak twierdzisz.Owszem,gdyby jako wzorzec wziac policje niemiecka,to nasza jest totalnie bezuzyteczna,ale w takiej Hiszpanii,Portugalii,Wloszech wyglada to juz gorzej niz w RFN,a mimo wszystko nikt nie narzeka.A w.w. kraje sa czlonkami Unii Europejskiej.
Troche wiecej autorefleksji i samokrytyki,a troche mniej szumnch slow,rewolucyjnych hasel itd.,spajk! :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ma mowy o zadnej misji, pewnie wiekszosc policjantow jakby miala lepiej platna robote to by sie sekundy nie zastanawiali
aha a to z kolesiem co w PRLu skargi pisal to jest kabaret
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piaba to ze ty wyjatkowo agresywny i pewny siebie jestes to ja jaki i wielu innych wie
Znasz mnie??? Nie,wiec nie pier... jaki jestem, a jaki nie jestem!
Piszesz bzdury ze jak posel narozrabia to sie mu immunited uchyli. To idz i uchyl
No comment.
Nie da sie wymazac tak nagle tylu lat PRL u
Owszem,zyjemy w kraju,ktory przez blisko 50 lat mial ustroj komunistyczny i zgadzam sie z Toba,ze musi minac wuchta czasu,zeby warunki sie znormalizowaly,ale juz teraz trzeba probowac cos zmienic.
Ale Ty piszesz,ze biedni sa traktowani nie fair,ze tylko bogatych chroni prawo itd. Bzdura W Polsce nie ma przede wszystkim az tak wielu naprawde bogatych ludzi,po drugie gadasz jak socjalista.Kapitalizm m.in. na tym polega,ze Ci,ktorzy maja kase,maja wplyw.I jest to mimo wszystko lepsza opcja niz to co mielismy jeszcze 15 lat temu.Partia,brak wolnosci slowa i fatalnie prowadzona gospodarka i tym samym zruinowanie finansowe kraju.Komunizm nauczyl ludzi cwaniactw,masz racje,korupcja, zalatwianie po znajomosci itd. wywodza sie w Polsce z czasow PRL-u,ale nie mozna po prostu powiedziec,ze trzeba poczekac i samo sie rozwieje w przeplywie generacji.
Nawet dzisiaj jest artykul w SE o limuzynach VW i szefach policji
Masz na mysli "Super Express"?.Jesli czytasz takie glowna i jeszcze w to wierzysz,co oni tam pisza,to jest z Toba zle.Naprawde zle.Tworzenie pseudo-afer i pseudo-skandali to specjalnosc takich brukowcow jak "Super Express" i "Fakt".Nie zwracam na to w ogole uwagi
Spojrz na frekfencje wyborcz ponad polowa ludzi nie glosuje bo nierozumie praw demokracji
Ale o ktorych wyborach Ty mowisz?Cos Ci sie chyba pokrecilo :wink:
Niska frekwencja polega p.w. na tym,ze ludzie nie widza nikogo dobrego na posla i z braku jakiegokolwiek sensownego(w ich opinii) kandydata,daruja sobie wybory.Nie ma to raczej nic do czynienia z wiedza lub niewiedza spoleczenstwa.
No ale moze ciebie tez edukowali wedlug komunistycznych metod
O mnie sie nie boj.Ja jestem przekonanym "antysocjalista".Bardziej boje sie o Ciebie,ze wzgledu na Twoje marksistowskie wypowiedzi.
w Boliwii jest jeszcze gorzej zgadza sie. Jaki z tego wniosek ? Wedlug ciebie taki cieszmy sie bo gdzies jest gorzej
Kurde spajk,czytaj uwaznie!
Napisalem,ze w innych krajach UE nie jest wcale lepiej niz w PL.Np. Hiszpania,Wlochy... a nie Ameryka Poludniowa.
Moze sytuacja bezpeiczenstwa publicznego w Polsce nie jest za dobra,ale nie przesadzaj,ze jest tak fatalnie.Tak jak pisal Saszak,malo kto z nas widzial jakakolwiek dramatyczna sytuacje opisywane tak czesto przez media.Nie mowie o pobiciach,tylko o morderstwach,strzelaninach itp. Jesli juz cos takiego sie dzieje,to sporadycznie i nie dotyczy to raczej "zwyklych" ludzi.Wiec nie dramatyzuj.Nie jest dobrze,ale nie jest znowu tak zle.Po ulicach chodzic mozna i da sie normalnie funcjonowac.
Napisano Ponad rok temu
glowna
Cholera, "l" na klawiaturze jest tak blisko "o".Mialo byc oczywiscie "gowno".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tu sie z toba nie zgodze, spoleczenstwo ktore doroslo do demokracji idzie na glosowanie, bo taki wlasnie jest sens demokracji. co z tego ze sie im nie podobaja kandydaci, za to jak nie pojda na glosowanie to potem narzekaja "o jezu jak moznabylo wybrac takiego zlodzieja". wlasnie dla tego powinno sie chodzi na glosowania, zeby wyrazic swoja opinie i jesli inaczej sie nie da to chociaz mniejsze zlo wybrac a nie jakies bojkoty
Niska frekwencja polega p.w. na tym,ze ludzie nie widza nikogo dobrego na posla i z braku jakiegokolwiek sensownego(w ich opinii) kandydata,daruja sobie wybory.Nie ma to raczej nic do czynienia z wiedza lub niewiedza spoleczenstwa.Spojrz na frekfencje wyborcz ponad polowa ludzi nie glosuje bo nierozumie praw demokracji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Immunitet został stworzony jako zapora dla władzy wykonawczej. Może to dla Ciebie, spajku, abstrakcja, ale np. zatrzymanie posła przez policję może mieć znaczący wpływ na rozstrzygnięcia w sejmie. Egzekutywa nie może w ten sposób wpływać na legislaturę. To tak w dużym skrócie.Po trzecie,poslowie maja imunitet ze wzgledu na funkcje jaka pelnie.Reprezentuja narod i to,ze taki koles jak Ty cos tam buczy,nie ma nic do rzeczy.Posel zostal wybrany,tzn.,ze jakas czesc spoleczenstwa chce,zeby ja reprezentowal.I koniec dyskusji.Wiec nie krytykuj politykow,bo bez nich ten kraj by nie funkcjonowal.Fakt,ze jest w Polsce wielu niekompetentnych,ale skoro sie ich wybiera,to nalezy ich szanowac i akceptowac ich prawa i przywileje.A jak za bardzo nabroja,to mozna im imunitet uchylic. :wink:
Nie są.Tak na marginesie zarobki i premie policjantow na pewno sa duzo wyzsze niz przecietnego Kowalskiego
Rozumiem, spajk, że czujesz sie chlebodawcą całej administracji publicznej...Obywatel w panstwie demokratycznym oplaca podatki z czego finansuje sie policje i jest automatycznie jego pracodawca
Ministrowi Spraw Wewnętrznych.Policja musi chronic obywateli,ale Twojego gadanie,ze obywatele sa ich pracodawcami jest durne,bo nie podlegaja oni spoleczenstwu,tylko Ministrowi Obrony i jego pracownikow.Policja to instytucja panstwowa,a nie spoleczna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ministrowi Spraw Wewnętrznych
Racja,pomylily mi sie ministerstwa. Dzieki. :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pomocy
- Ponad rok temu
-
FORUMOWICZE NA RAUSZU .....
- Ponad rok temu
-
WSDP na filmach
- Ponad rok temu
-
Przeciwnik na ulicy
- Ponad rok temu
-
jak zaczac (samoobrona)
- Ponad rok temu
-
Duży Format w GW 29.09.03
- Ponad rok temu
-
Napad i ciekawa sprawa.
- Ponad rok temu
-
Ciekawa stronka
- Ponad rok temu
-
Pobicie na ulicy w bialy dzien - zlamany nos.
- Ponad rok temu
-
Reakcja ludzi - jednak może być inaczej
- Ponad rok temu