Hmmmmm. kurde, a ja mam takie duze lapy....Finger grove mam wlasnie zamiar ograniczyc do tylko 2 , pozwoli to na swobodny chwyt ludzion o innych niz noje dloniach , przypuszczalnie mniejszych bo o wieksze trudno) i wygodniejszy reverse
Nóż "BUDO - Magia Stali"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
numer uprzejmie proszę o numer np. 73
oczywiście z nickiem
nie śledziłem wszystkich postów, ale ładna pochwa Z NATURALNEJ SKÓRY mile widziana (może też z nickiem i numerem)
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Numerki zostawmy na pozniej.
Szczegolow jeszcze nie podaje bo jestem w fazie dogrywania materialow.
Jedno juz wiem , na pewno stal to bedzie 440C z kryogenicznym hartowaniem.
Szlif noza to nie flat ,to hollow ,ale bardzo wysoki ( robiony na 10" walku).
Finger grove mam wlasnie zamiar... (...).
Seiken = konkret 8)
tak jak we wrześniu 2003 -ego tak i teraz piszę się na ten nóż.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cena noza to $110Też sie dopisuje ale na pewnych warunkach: świetna stal - jkiś proszek np. k190 lub to co ma wejść w 2005r. czyli K390 lub może talonit oraz wczesniej akceptowany projekt. I wtym momencie zostaje cena - dla mnie może być wyższa niż 300pln ale ile ? to zależy czy projekt mi przypasuje.
Napisano Ponad rok temu
110$ ( to naprawde niewiele więcej niż 300zł ) - czy to cynizm z mojego koncertu życzeń w zakresie stali? Jak nie to za nóż z wymienionych wcześniej stali ( oczywiscie dobrze zahartowanych ) to wczhodze w to już dziś i nawet nie bedę wiele wybrzydzał jesłi chodzi o projekt.
Natomiast jak maiłbym coś faktycznie wybierać to piszę się na coś podobnego do shrapnela z Extrema R. ale o jakieś 2" dłuższym ostrzu, grubość klingi podobna ok.6mm.
Cena noza to $110Też sie dopisuje ale na pewnych warunkach: świetna stal - jkiś proszek np. k190 lub to co ma wejść w 2005r. czyli K390 lub może talonit oraz wczesniej akceptowany projekt. I wtym momencie zostaje cena - dla mnie może być wyższa niż 300pln ale ile ? to zależy czy projekt mi przypasuje.
Napisano Ponad rok temu
Jak już wiecie nóż został wybrany, został nim konus seikena.
Nóż będzie numerowany.
Qrcze, powtórzyłem post Fiodora , bo nie wszystkim się chce czytać całość .
Polecam także lekturę poprzednich postów Seikena ,tam wszystko już opisano.
Napisano Ponad rok temu
Liczmistrz
110$ ( to naprawde niewiele więcej niż 300zł ) - czy to cynizm z mojego koncertu życzeń w zakresie stali? Jak nie to za nóż z wymienionych wcześniej stali ( oczywiscie dobrze zahartowanych ) to wczhodze w to już dziś i nawet nie bedę wiele wybrzydzał jesłi chodzi o projekt.
Natomiast jak maiłbym coś faktycznie wybierać to piszę się na coś podobnego do shrapnela z Extrema R. ale o jakieś 2" dłuższym ostrzu, grubość klingi podobna ok.6mm.
z wczesniejszych ustalen wynika ze projekt bedzie bardzo zblizony do przedstawianego na forum, moze z drobnymi zmianami (o ktorych takze byla mowa).
A jesli chodzi o stale to nie wiem czy wykonanie noza z innej stali wchodzi w gre. To juz zalezy od Seikena.
A na talonite bym nie liczyl to bo juz nie stal, wiec watpie zeby sie ktos w domowych warunkach podejmowal obrobki tego.
A jesli chodzi o hartowanie tej 440C z ktorej ma byc zrobiony nozyk to tutaj bym sie nie obawial o zadne niedociagniecia
Napisano Ponad rok temu
/edit/ Ech, za wolny jestem w szukaniu linkow.... Starzeje sie... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jak bedzie wygladala forma platnosci? Pytam bo przydaloby sie skorzystac z niskiego kursu dolara. Nigdy nie wiadomo kiedy moze zaczac rosnac a wiadomo ze lepiej kupic taniej niz drozej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Seiken-możemy tak to załatwić?Kasa teraz i poprostu będe miał już płatność z głowy,a nóż będzie jak zrobisz-oczywiście odczekam swoje w kolejce jak wszyscy.
Napisano Ponad rok temu
jeśli można to ja chętnie już dziś zapłacę z góry za ten nożyk choćby mi przyszło czekać na niego kilka miesięcy.Poprostu teraz jestem chwilowo przy kasie,a i kurs dolara jest bardzo zachęcający.A później nie wiadomo jak będzie.
Seiken-możemy tak to załatwić?Kasa teraz i poprostu będe miał już płatność z głowy,a nóż będzie jak zrobisz-oczywiście odczekam swoje w kolejce jak wszyscy.
Kup dolary w kantorze i do skarpety .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
last-ditch selfdefense
- Ponad rok temu
-
Benchmade model 46 - short review...
- Ponad rok temu
-
Nóż BUDO... ???
- Ponad rok temu
-
wybor noza
- Ponad rok temu
-
Microholics Knife
- Ponad rok temu
-
10 Przykazań Kościoła Prawd Taktycznych.
- Ponad rok temu
-
Jakie opinie o nożach MOD?
- Ponad rok temu
-
Problem z wyborem noza
- Ponad rok temu
-
CS SRK czy Fallkniven A1?
Guest_budo_wysz_* - Ponad rok temu
-
Rękojeść ze skóry...