Nóż BUDO... ???
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Takie forumowe noze to juz chyba tradycja czekac az za kilka lat bedziemy mogli nabyc forumowego noza BUDO - Magia stali bylby git
`OSA limited edition`
Made in Gerlah
Napisano Ponad rok temu
`OSA limited edition`
Mogę to bez problemu załatwić. Pytanie jednak, czy na pewno tego chcemy :wink:
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Dlatega ja nie mam avatora żeby mi nikt niczego nie doklejał :twisted:
Ja to bym chciał taki ładny nożyk z napisem "dla ciebie Wojtek".
Pomijając ceneę jest czego pozazdrościć PiterM.
Hebanowe pudełko atłas i do sejfu dla potomnych :wink:
Napisano Ponad rok temu
@Vince - OSA jest robiona przez firme Sanitas (dla Gerlacha).
Ups! Jacu$ masz nadzwyczajny dar wynajdywania bledow, popelnianych w moich wypowiedziach
Wojtek22: Avatar, nie avator
Napisano Ponad rok temu
zależy czym by się różniła od seryjnej. mam jakiś sentyment do tego noża...`OSA limited edition`
Mogę to bez problemu załatwić. Pytanie jednak, czy na pewno tego chcemy :wink:
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
zależy czym by się różniła od seryjnej. mam jakiś sentyment do tego noża...
pewnie "limited edition" wypisane jest markerem na klindze
Napisano Ponad rok temu
W sumie to jakby dac dobra stal, to bylby calkiem niezly kawal zelastwa
Moj glos idzie na s30v albo d2
Napisano Ponad rok temu
A to już od Was zależy. Jeśli naprawdę zainteresuje Was taki pomysł, to tak jak napisałem wcześniej - kontaktuję się z Sanitasem i załatwiam sprawę.
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Mogę to bez problemu załatwić.
Tatoine - czy byłby to jeden z noży BM? - jest możliwość aby pojawiło się indywidualne logo?
Napisano Ponad rok temu
A zebys wiedzial... I to wcale nie z powodu zony tylko tej bandy lobuzow, ktora czeka na mnie w domu. Co prawda jedna pani kiedys zwrocila mi uwage, ze te moje to aniolki i dopiero gdybym mial (tak jak ona) dwie 13-letnie corki to bym wiedzial co to jest "banda lobuzow", ale ja wiem swoje. A przy dwoch 13-letnich corkach to bym chyba podcial sobie zyly.Jacu$ ty to masz przechlapane jak twój avator ukazuje ciebie wracającego po pracy
@Vince - nie przesadzaj, to tylko wynika ze statystyki. Po prostu jestes ostatnio jednym z najaktywniejszych forumowiczow. Jak mam sie "czepiac" wypowiedzi kogos, kto nic nie pisze?
A poza tym ja tylko tak, dla humoru :wink:
Napisano Ponad rok temu
W sumie to jakby dac dobra stal, to bylby calkiem niezly kawal zelastwa Moj glos idzie na s30v albo d2
Podejrzewam, że Piter bez problemu mógłby zamówić Microtechy z dedykacją, podobnie jak i ja Benchmade`y. Dla nich S30V lub D2 to bułeczka z masłem. Pytanie brzmi: czy cena takich dedykowanych noży to podobna bułeczka dla nas?
Obawiam się czy w PL ktokolwiek byłby w stanie wykonać serię noży z takiej stali :?
Tatoine
p.s.
Tak tylko teoretyzuję. Aluzję zrozumiałem
Napisano Ponad rok temu
Podejrzewam, że Piter bez problemu mógłby zamówić Microtechy z dedykacją, podobnie jak i ja Benchmade`y
nie sądziłem, że to takie proste. :roll:
jaka procentowo różnica w cenie tutaj wchodzi w grę - w odróżnieniu od seryjnego noża - ogólnie?
Napisano Ponad rok temu
Czy byłby to jeden z noży BM? - jest możliwość aby pojawiło się indywidualne logo?
Cóż, myślałem co prawda o Sanitasie który byłby jakby nie patrzeć kilka (kilkanaście?) razy tańszy, ale teoretyzując wykonanie partii takich noży z dedykacją właściwie dla żadnego z producentów nie stanowi problemu. Robiliśmy nawet niedawno takie zlecenie na potrzeby MSWiA.
Trzeba tylko wiedzieć na jakim modelu ma zostać umieszczona dedykacja, ile nożyków będzie zamówione i mieć gotowy projekt logosa, który chcemy aby znalazł się na nożu. Logos wykonywany jest laserowo, tak więc ograniczeń co do zawartości projektu nie ma żadnych.
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aby położyć odpowiednią inskrypcję na nożu Microtech są dwa wyjścia:nie sądziłem, że to takie proste.
a) kupić noże i sobie "coś tam" wygrawerować
zamówić noże z grawerunkiem w Microtechu (oczywiście zrobią napis czy logo tylko zgodne z filozofią firmy i odpowiednio to policzą)
Ale to dotyczy noży produkcyjnych, bo życzę powodzenia przy pertraktacjach odnośnie ręcznie robionych noży BUDO
Napisano Ponad rok temu
Zacznijmy szukać DUŻEEEEGO sponsora
W temacie OSY zaś... musiałem odświeżyć sobie pamięć i poszukać zdjęcia, i - delikatnie mówiąc - OSA nie zrobiła na mnie wrażenia Choć powiem szczerze że przy okazji popatrzyłem też na inne Gerlachowskie noże, i dostrzegłem pewien potencjał ( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ). A jakby tak zaproponować im zaprojektowanie noża w zamian za serię dla Vortalu po dobrej cenie? Myślę że znalazłoby się tutaj parę osób co by się podjęły takiego zadania , a Gerlach uzyskałby w ten sposób nowy, interesujący wzór noża... 8)
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Adaś, tu chodziło tylko o przykład... do tej wypowiedzi możesz wstawić dowolną nazwę forum, producenta broni, konkretny oddział SWAT... co chcesz. A sens pozostaje ten sam.Microtechy dla Budo??
BTW, osa "satin finish"... czemu nie? liczy się klimat... a jeszcze jakby ładnie to zrobili...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze, jestem przekonany, że A.M. ze swoją duszą knifemakera i sercem ze 154CM nie wypuści każdego noża tylko dla pieniędzy. Jeżeli nie jest to zgodne z jego filozofią, to sorry. Po pierwsze, nie sądzę aby tego potrzebował a po drugie, straciłby coś, czego nie da się kupić - swoje powołanie i sens życia. To nie jest po prostu biznesmen, który założył firmę produkującą noże. On po prostu ZAWSZE robił noże i zawsze będzie to robić. I tu nie chodzi tylko o gotówkę. Doskonały przykład to Microholics Knife. Na początku miał to być nóż z kawałków, które leżały gdzieś w warsztacie Tonyego (dla obniżenia kosztów). Nikt nawet nie pomyślał o ręcznej robocie, bo ta u niego kosztuje na prawdę dużo. A tu proszę, Tony wywala nam nożyki hand made nie biorąc za tą robotę nawet jednego dodatkowego centa. A przecież mógł złożyć nam fabryczne HALO2 i strzelić logo na klindze, robiąc w tym samym czasie 25 szt. noży custom dla klientów zgarniając za to minimum minimum po 1.000 - 1.500 USD od sztuki. Na szczęście dla niektórych zimna kalkulacja kasy to jeszcze nie wszystko...Obstawiam że odpowiednio grubą gotówką udałoby się przekonać Panów Z Microtecha że wartałoby wypuścić serię noży dla kogośtam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Benchmade model 46 - short review...
- Ponad rok temu
-
wybor noza
- Ponad rok temu
-
Microholics Knife
- Ponad rok temu
-
10 Przykazań Kościoła Prawd Taktycznych.
- Ponad rok temu
-
Jakie opinie o nożach MOD?
- Ponad rok temu
-
Problem z wyborem noza
- Ponad rok temu
-
CS SRK czy Fallkniven A1?
Guest_budo_wysz_* - Ponad rok temu
-
Rękojeść ze skóry...