Nie ma litości
Napisano Ponad rok temu
A kupować TEORETYCZNIE też nie można (no chyba że masz pozwolenie od komendanta rejonowego policji) np. nunchako - więc sprzedają to pod nazwą "pałki do ćwiczeń", a kastety też różne wykręty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz sprzedaja chyba tylko takie piankowe....np. nunchako - więc sprzedają to pod nazwą "pałki do ćwiczeń"
Napisano Ponad rok temu
Teraz sprzedaja chyba tylko takie piankowe.
Oj - nie wydaje mi się - przejdę się do sklepu i sprawdzę...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raczej tak samemu podręcznikowo nie nauczysz sie zadnej sztuki walki prawidlowo, nozem mysle ze tez. Najlepiej poszukaj kogos kto sie na tym zna i jesgo popros o pomoc. Bo o szkołach walki nożem jeszcze niesłyszalem.Combat> Bardzo mnie zainteresowała walka nożem(po tym tkescie z twojej stroy ) i "obrony" przed nim. Czy dało by się nauczyć tego samemu z kumplem i książkami? Czy trzeba se szukać "specjalisty" ??
Napisano Ponad rok temu
Przez pierwsze 3-4 lata treningu - uczyć się należy "pod okiem" fachowca z wieloletnim stażem. Samemu niczego nie da się "od zera" nauczyć czytając książki, oglądając filmy itp. Tak samo trening z równie "zielonymi" znajomymi NIC nie przyniesie - a wręcz można utrwalić błędy!
A za nóż lepiej się nie bierz - to ekhm, dla specyficznych ludzi...
NIKT nie podejmie się raczej nauki noża od ręki - chyba, że 100 zł / 30 minutową lekcję... :wink: (niekaralność, przeszłość, odpowiedni wiek, dojrzałość etc.)
Napisano Ponad rok temu
Ale przynam ze moj kodeks honorowy i przezylśmy szok( jeśli chdozi o zasady skutecznośći) i jesli będę sie kierował mojimi zasadami to albo muszę mieć szuzsty zmysł i być nieśmiertelnym albo szybko zasilę kasę jakeigoś zakąłdu pogrzebowego.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za nóż się zdecydowanie nie bierz - odczekaj przynajmniej z 4-5 lat... Poczytaj prawo.
A co ma prawo do tego.
Przecież zdecydowanie lepiej popełnic pierwsze przestępstwo pon. 21, niż później :twisted:
(Kara jest łagodniejsza) :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Za nóż się zdecydowanie nie bierz - odczekaj przynajmniej z 4-5 lat... Poczytaj prawo.
A co ma prawo do tego.
Przecież zdecydowanie lepiej popełnic pierwsze przestępstwo pon. 21, niż później :twisted:
(Kara jest łagodniejsza) :twisted:
A gdzie takie głupoty wyczytałeś?
Napisano Ponad rok temu
A gdzie takie głupoty wyczytałeś?
Kodeks karny (to taka ustawa na podstawie której można kogoś skazać :twisted: )
że wymienię chociażby art. 54 § 1 albo art. 60 :-)
Napisano Ponad rok temu
a jezeli nieletni ponizej 16 lat poełni szczególnie ciężkie przestępstwo , moze być sądzony jak dorosły
do 21 roku to moga cie w poprawczaku trzymać ...
Napisano Ponad rok temu
pełnoletniość w polsce to 18 lat.
to jest prawo cywilne. ;-)
W karnym (a o tym mowa) "letniość" to 17 lat.
a jezeli nieletni ponizej 16 lat poełni szczególnie ciężkie przestępstwo , moze być sądzony jak dorosły
powyżej 15 lat - przegapiłeś ostanią nowelizację kk
do 21 roku to moga cie w poprawczaku trzymać ...
sprawdź jeszcze termin "młodociany" w kodeksie karnym :-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co da mi szybciej nauczy mnie podstaw samoobrony?
- Ponad rok temu
-
Nóź na ulicy jako efekt psychologiczny
- Ponad rok temu
-
pobicie...
- Ponad rok temu
-
Lodz - zabojstwo pod czujnym okiem niesprawnej kamery
- Ponad rok temu
-
Porywaja w bialy dzien (GW)