Budo real a aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z tego,co przejrzalem,to rzeczywiscie jest to dosc podobne,to kilku technik.ale akurat mozna polemizowac,czy to bardziej aiki,czy jujitsu itd.Widziałem pismo pt. Budojo. Jest tam ciekawy rozdział pt. Budo real. Moim zdaniem, niektóre techniki opierają się o zasady aikido. Co o tym myślicie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widziałem pismo pt. Budojo. Jest tam ciekawy rozdział pt. Budo real. Moim zdaniem, niektóre techniki opierają się o zasady aikido. Co o tym myślicie
Dzięki za miłe słowa .Chętnie wszystko wyjaśnię 8) , ale może spróbujcie najpierw sami napisać co tam widzicie - jakie techniki i skad zapożyczone. :wink:
Napisano Ponad rok temu
z tego,co pamietam,to bylo tam wejscie jak do katate dori aihami irimi nage,tyle ze z podcieciem.dobrze kombinuje?Widziałem pismo pt. Budojo. Jest tam ciekawy rozdział pt. Budo real. Moim zdaniem, niektóre techniki opierają się o zasady aikido. Co o tym myślicie
Dzięki za miłe słowa .Chętnie wszystko wyjaśnię 8) , ale może spróbujcie najpierw sami napisać co tam widzicie - jakie techniki i skad zapożyczone. :wink:
Napisano Ponad rok temu
ale może spróbujcie najpierw sami napisać co tam widzicie - jakie techniki i skad zapożyczone. :wink:
mnie sie wydaje ze tam byla jakas wersja kokyu nage. ale nie mam przed soba pisma wiec mowie z glowy czyli z niczego... :roll:
Napisano Ponad rok temu
:[/quote]z tego,co pamietam,to bylo tam wejscie jak do katate dori aihami irimi nage,tyle ze z podcieciem.dobrze kombinuje?[/quote][/quote]
Poczatek techniki nie ma wiele wspólnego z aihanmi katete dori, podpowiem że aikido stanowi nie więcej niż 30% zawartości technicznej prezentacji. Może koledzy z ju jutsu coś wypatrzyli? :wink:
Napisano Ponad rok temu
mozliwe,budojo tylko pobieznie przegladnalem i nie specjalnie sie wglebilem w tresc.wiec,mozliwe jest,i toarzo,ze sie pomylilem.jak bede w empiku,to sie przyjrzez tego,co pamietam,to bylo tam wejscie jak do katate dori aihami irimi nage,tyle ze z podcieciem.dobrze kombinuje?Widziałem pismo pt. Budojo. Jest tam ciekawy rozdział pt. Budo real. Moim zdaniem, niektóre techniki opierają się o zasady aikido. Co o tym myślicie
:
Poczatek techniki nie ma wiele wspólnego z aihanmi katete dori, podpowiem że aikido stanowi nie więcej niż 30% zawartości technicznej prezentacji. Może koledzy z ju jutsu coś wypatrzyli? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ach Jureczku, ten twój subtelny dydaktyzm Nawet w sieci nie mozesz z niego zrezygnować I własnie dzięki temu rzesze twych fanów stale rosną :wink: :peace: a stali fani kochaja cię jeszcze bradziej :peace: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dzięki dzięki, czymże by było me życie bez twej miłości.... 8O 8O :roll: :roll:To redakcja B:
a stali fani kochaja cię jeszcze bradziej :peace: :wink:
Napisano Ponad rok temu
nie przy jedzeniu... jak Boga kocham!!!
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym zapewnić, że w naszym gronie tez masz grono wielbicieli .
Pancer
Napisano Ponad rok temu
Szczepciu kochanyNo co za lizusy :roll: 8O
ty tam zagramanicą może odwykłes ale my przez te kilkanaście lat to nie wiem czy jestesmy lepsi w ikkyo czy we wchodzeniu po paluszku do D... i to bez mydełka :wink: Oczywiscie, trzeba wiedzieć do jakiej d.. tak sie wspinac 8)
Wiesz to takie życiowe aikido
To M.M. :
To w waszej federacji i szkole sie tego nie praktykuje Jestem zdumiony 8O 8O 8O :wink:
Napisano Ponad rok temu
No co za lizusy :roll: 8O
Szczepan, oni tak tylko w internecie to taka bajtlove, miłość zero jedynkowa, matrixowa, display-jowa keybardowa.
Prawdziwych uczuć to nie mają.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za późno drogi Szczepanie, zdecydowanie za późno , alebowiem podczas twej ostatniej bytnosci w naszym pieknym kraju jakprzystało na prawdziwego Konrada Wallenroda jak pisał poeta Mickiewicz AdamTak mowisz, Jurku? Noooo nie wiem....ja tam jestem ostrozny...na wszelki wypadek odtad bede sie z Labedziem wital zachowujac przywzoita ma ai, taka jak podczas cwiczenia jo
pocałowaniem wszczepiłem w duszę jad co was bedzie pożerać
patrzcie i cierpcie na me katusze wy tak bedziecie umierać
8) 8) 8) 8)
Jureczku jak możesz wątpić w szczerość naszych uczuć 8O :? po tylu latach treningów i wspólnych natrysków pisac o wirtualnych uczuciach i zero jedynkowej miłości to nie fair
Napisano Ponad rok temu
chcesz zeby "redaktor" cie zabral do Japoni to poprostu popros poklon .
I zacznij mowic za siebie bo mnie tam nikt nie calowal w du..sze...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy aikido jest dobre na poczatek?
- Ponad rok temu
-
Brutalnosc
- Ponad rok temu
-
Sztuka relaksacji w aikido
- Ponad rok temu
-
Mistrzowstwo w w technice
- Ponad rok temu
-
Oporowanie.....
- Ponad rok temu
-
Siła a aikido
- Ponad rok temu
-
Gdzie moge sciagnac Goze Shiode ale full 199 mb?
- Ponad rok temu
-
Samotne cwiczonka...
- Ponad rok temu
-
Zmiany w Shudokanie
- Ponad rok temu
-
Relacja ze stażu aikido i aikitaiso Ińsko 23.07-03.08
- Ponad rok temu