, ew. poprosilbym o jakies pozycje ksiazkowe badz strony internetowe  przedstawiajace filozofie szkoly aikido.
 , ew. poprosilbym o jakies pozycje ksiazkowe badz strony internetowe  przedstawiajace filozofie szkoly aikido.pozdrawiam!

Napisano Ponad rok temu
 , ew. poprosilbym o jakies pozycje ksiazkowe badz strony internetowe  przedstawiajace filozofie szkoly aikido.
 , ew. poprosilbym o jakies pozycje ksiazkowe badz strony internetowe  przedstawiajace filozofie szkoly aikido.Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
 wiec chcialem sie dowiedziec czegos juz wczesniej i ew. zaczac robic cos juz teraz
   wiec chcialem sie dowiedziec czegos juz wczesniej i ew. zaczac robic cos juz teraz   

Napisano Ponad rok temu
poczatek` czy moze zaczac od czegos innego... w zasadzie nie oczekuje od treningu jakichs technicznych wyczynow ale raczej poszerzenia horyzontow w kwestiach filozofii egzystencjalnej
Napisano Ponad rok temu
ew. poprosilbym o jakies pozycje ksiazkowe badz strony internetowe przedstawiajace filozofie szkoly aikido.
pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
 mam nadzieje ze aikido mnie wciagnie
  Napisano Ponad rok temu
dzieki wszystkim za rady

pozdr. wszystkich
Napisano Ponad rok temu
tak sie sklada, ze nie dawno bylem w podobnej sytuacji (takiej samejpojde na pewno ale dopiero we wrzesniu, niestety w wakacje nie ma treningow

pozdrawiam
 ) I nie zgadzam sie, ze "czytanie" jest strata czasu. Dzieki czytaniu i przegladaniu informacji w inecie zdecydowalem sie na Aikido - mimo iz jeden kolega jest instruktorem KungFu (oczywiscie, ze mnie namawial), a drugi trenuje JuJitsu (oczywiscie, ze mnie namawial)
  ) I nie zgadzam sie, ze "czytanie" jest strata czasu. Dzieki czytaniu i przegladaniu informacji w inecie zdecydowalem sie na Aikido - mimo iz jeden kolega jest instruktorem KungFu (oczywiscie, ze mnie namawial), a drugi trenuje JuJitsu (oczywiscie, ze mnie namawial)   

Napisano Ponad rok temu
No i jesli NAPRAWDE chcesz, to raczej nie powinienes sie "znudzic" po pierwszych treningach - ja od wielu miesiecy na kazdym treningu poznaje cos nowego i z niecierpliwoscia czekam na kazdy kolejny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 i koniec treningow   ....potem czlowiek zaczyna odkrywac sile spokoju wewnetrznego :-)
   i koniec treningow   ....potem czlowiek zaczyna odkrywac sile spokoju wewnetrznego :-)   

Napisano Ponad rok temu
 )
 )Napisano Ponad rok temu
co sie zaczyna jak napisales po 6-7 latach treningu - o prawdziwe Aikido?
chodzi Ci tylko o zwiekszenie sprawnosci fizycznej czy moze nabranie jakiegos dystansu do samej SW i potraktowania jej nie jako rozrywke ale nieodlaczny element zycia?
 To jak bedziesz przyswajal Aikido (nie same techniki) zalezec bedzie od Ciebie, tych z ktorymi trenujesz i kto Cie trenuje. Ale najwiecej od Ciebie. A podejscia sa rozne - z moich obserwacji sa tacy co jakby mogli, nie wychodzili by z dojo w ogole i jeszcze wieczorem chodzili po rozrzazonych weglach - co wcale nie pomaga im w zrozumieniu Aikido
   To jak bedziesz przyswajal Aikido (nie same techniki) zalezec bedzie od Ciebie, tych z ktorymi trenujesz i kto Cie trenuje. Ale najwiecej od Ciebie. A podejscia sa rozne - z moich obserwacji sa tacy co jakby mogli, nie wychodzili by z dojo w ogole i jeszcze wieczorem chodzili po rozrzazonych weglach - co wcale nie pomaga im w zrozumieniu Aikido   Sa tacy co przychodza bo chyba juz kompletnie nic innego nie maja do roboty i to widac - sa bo sa, i chyba nigdy im nie bedzie zalezalo na zrozumieniu Aikido. I tak pewnie mozna by jeszcze wymieniac i kazdy po innym czasie bedzie COS czul lub wiedzial, a beda i tacy co nigdy. A jakby zapytac slawetnych mistrzow trenujacych dziesiatki lat, to nikt z nich sie nie przyzna, ze JUZ zrozumial i poznal Aikido.
   Sa tacy co przychodza bo chyba juz kompletnie nic innego nie maja do roboty i to widac - sa bo sa, i chyba nigdy im nie bedzie zalezalo na zrozumieniu Aikido. I tak pewnie mozna by jeszcze wymieniac i kazdy po innym czasie bedzie COS czul lub wiedzial, a beda i tacy co nigdy. A jakby zapytac slawetnych mistrzow trenujacych dziesiatki lat, to nikt z nich sie nie przyzna, ze JUZ zrozumial i poznal Aikido.  
  Napisano Ponad rok temu
 a chodzic chyba bede dluuugo na treningi bo to forum i Wasze wypowiedzi zrobily mi takiego `smaka` na Aikido ze chocbym mial tam na treningach nie_wiadomo_co_robic
  a chodzic chyba bede dluuugo na treningi bo to forum i Wasze wypowiedzi zrobily mi takiego `smaka` na Aikido ze chocbym mial tam na treningach nie_wiadomo_co_robic  to i tak bede chodzil
  to i tak bede chodzil  

Napisano Ponad rok temu
 8)
   8)

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu