Mam pytanie do osób, które z tym sprzętem pracują, jak na tym skutecznie ćwiczyć. Chwilowo mam taką do dyspozycji.
Rozumiem że jest to urządzenie do ćwiczenia refleksu. Po jednym uderzeniu nabiera on bardzo dużej amplitudy wahań i do tego bardzo szybkich. Czy w tych momentach nalezy wykonywać uniki czy powtórnie po uniku uderząć? Jeśli sie nie trafi w sam środek to zaczyna to latać na wszystkie strony. Będę wdzieczny za wszystkie rady. Zdjecie jest ze strony Combata

Hu hu - zamieściłem szczegółowy opis
Szczegółowe informacje dotyczące treningu na piłce:
=> piłka stanowi cel taki sam jak głowa przeciwnika, jest ruchoma, trudno ją trafić,
=> przez pierwsze kilka miesięcy treningu ten sprzęt będzie sprawiał problemy - po prostu ciężko jest trafić w refleksówkę (i OTO CHODZI !!!),
=> uderzenia powinny być zadawane seriami, bez przerwy - po co najmniej 5-6 minut,
=> nie stosuje się kopnięć,
=> sierp powoduje nagłe przyspieszenie i możliwe jest otrzymanie "uderzenia" od piłki - o to chodzi, trenuje się w ten sposób refleks i gardę,
=> haki można trenować - należy tylko uważać żeby piłka nie spadła z linek,
Ja w praktyce zadaję kilka ciosów na sekundę, tak że piłka jest w ciągłym ruchu.Nie należy wykonywać uników - NALEZY cały czas punktować. Od czasu do czasu - unik i kontra z sierpem.
Dodatkowo piłka UCZY trafiania w jeden punkt prostymi TO BARDZO WAZNE.