teledyski i videoclipy o Wing Chun
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kilka ciekawszych:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - sparing (Hu Zhennan)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - Wong Shun Leung (Siu Nim Tao)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - William Cheung
Napisano Ponad rok temu
O jakosci to niech sie bardziej doswiadczeni wypowiadaja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam caly zestaw kaset wideo Pang Nam Weng Chun - ponizej maly plik z forma (sekwencja) na manekinie
Weng Chun? Mozna juz sie zgubic w tym nazewnictwie, nie wazne. Tak jak wingczun mnie za bardzo nie interesuje, to wersja Pang Nama, "czlowieka z czarna twarza" (od wielkiego znamienia na policzku) mnie troche zainteresowala z racji tego ze formy sa tam wykonywane duzo wolniej, cos ala qigong jakis, przez to wydaja sie duzo dluzsze choc to w przyblizeniu te same formy, i poza tym ogolnie jest to jakos tak uwewnetrzniony wingczun podobno. No i technicznie jakby jest tam wieksze poparcie ciosow rotacja bioder i barkow. Pang Nam dobry ponoc byl w tym co robil. Spotkalem sie z teza ze polaczenie wingczun Pang Nama i wersji hongkongerskich mogloby dac w rezultacie jakis idealny wingczun. Ale to tylko moje wrazenia, czlowieka z zewnatrz wingczun, wiec nie wiem. Nie mniej kolegom wingczunowcom radzilbym sie zainteresowac ta wersja wingczunu, na pewno nie zaszkodzi a moze nawet pomoc.
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zapisz cel jako... ogladac w quick time player
ale wtedy smiesznie wygladalem hehehehehe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
klip spakowany zip'em w formacie avi ntsc. potrzeba chyba kodekow aby obejrzec. uwaga - kiepska jakosc obrazu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mialo byc "wiec" - sorki ...manekin jest dla niego za maly, wiedz musi sie pochylac, zeby moc cwiczyc
ide - trace oczy i um od kompa
Napisano Ponad rok temu
trochę z pokazów, jest też długi kij, biu tze itd.
format mpeg ( zapisz element docelowy )
Napisano Ponad rok temu
nie, to nie jest blad. to jest wlasciwe zastosowanie.dlaczego on pochyla głowę (właściwie cały tłów) do przodu? czy to nie jest błąd
Napisano Ponad rok temu
1. głowa w wing chun powinna być zawsze z tyłu a ręce z przodu, mamy 2 chińskie przysłowia :
- "głowa ze szkła" uważaj na nią i trzymaj pionowo, jest jak generał na wzgórzu dowodzenia,
zajżyj do 116 technik manekina, mistrza Yip Man, zawsze ma proste plecy i głowę z tyłu
2. uderzanie łokciem w manekina 8O , znacznie lepiej uderzać w tarczę czy worek- uderzenie z całej siły rozwali ci staw a dotykanie na niby nic nie daje :?
Napisano Ponad rok temu
sifu simonet (czy on przypadkiem nie udziela sie gdzies tam kolo ciebie ving?) jest duzym chlopem, i nad wszystkim (chlop, baba, manekin) na czym pokazuje swoje techniki musi sie pochylac poniewaz robi to od wielu lat, to albo ma nawyk pochylania sie do przodu, albo wade postawynie, to nie jest blad. to jest wlasciwe zastosowanie.
a tak na serio, w wielu filmikach pokazujacych wingchunowy chisao prezentujacy jest pochylony do przodu i demonstrujac swoja "wyzszosc" odpycha partnera w kosmos. czy takie wlasnie sa wingchunowe aplikacje chisao ving? pytam, bo nie wiem jak to w innych odmianach wyglada...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dju Su
- Ponad rok temu
-
Czerwona jaszczurka incognito?
- Ponad rok temu
-
super rozciagniecie prezentuja zawodnicy wushu
- Ponad rok temu