wyciagamy dzieciaki z bram
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w jaKims miescie, nie jestem dokładnie pewny gdzie, ale chyba w Jawożnie już kiedys coś takiego ruszyło - treningi prowadzili księża i ci co tam ćwiczyli dobrze na tym wyszli.
wlasnie. mnie sie wydaje ze jedna z istotniejszych rzeczy jest kto takie zajecia prowadzi i jak je prowadzi, czy potrafi przekazac takim dzieciakom jakies wartosci.
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem obiekcji że lepiej dzieciaki posyłać na ping-ponga albo modelarstwo. Właśnie wtedy nie dało by to żadnego skutku.
Żeby wychowywać trzeba najpierw zdobyć autorytet(tu akurat judocy będą na wygranej pozycji względem takiego modelarza), a dopiero potem można tłumaczyć że można sobie życie zorganizować inaczej niż stojąc w bramie i krojąc staruszki.
Na pocieszenie niezadowolonym z pomysłu zostaje to że mogą się połamać na treningu i przynajmniej przez jakiś czas nie będą napadać
Napisano Ponad rok temu
w jaKims miescie, nie jestem dokładnie pewny gdzie, ale chyba w Jawożnie już kiedys coś takiego ruszyło - treningi prowadzili księża i ci co tam ćwiczyli dobrze na tym wyszli.
nie wiem co bylo w Jaworznie, ale wiem ze podobne inicjatywy prowadzili kiedys oo Salezjanie w ramach struktury oratorium -
notabene na obiektach oratorium salezjanskiego cwiczy w Łodzi jedna z sekcji Kravki...
pozdro
ptys
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ale reklama w TV Wiadomościach
- Ponad rok temu
-
trening
- Ponad rok temu