Ale reklama w TV Wiadomościach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak widzę takich "psychologów" to mnie cholera bierze.Niech wracają do "psyhologii",czyli nauki o holowaniu psów
Tak na poważnie-dotychczas raz spotkałem się z przypadkiem,że dzieciak był jakiś niewyżyty i to co wyuczył się na dojo próbował na kolegach z podstawówki.Za to znam wiele przykładów uzdrawiającego wręcz działania MA na dzieciaki-grubasów,którzy stali się wysportowanymi chłopakami;niezdarnych leniwców przemienionych w żywiołowych wojowników;odtrąconych popychadeł, którzy za sprawą MA nabrali pewności siebie i przy okazji sprzedali pożądną petardę w mordę tym,którzy dotychczas ich zaczepiali/kroili z nich kasę.A nie mówię już o jednej dziewczynie z zespołem downa,której lekarz wręcz zalecił treningi tkd...
Poza tym podobno karate po pływaniu najbardziej harmonijnie rozwija dziecięcy organizm.
8) Tak więc trochę pokory,panowie dziennikarze i tzw."eksperci".
P.S.A Rychu Murat to jako kto występował i co tam opowiadał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym podobno karate po pływaniu najbardziej harmonijnie rozwija dziecięcy organizm.
No nie przesadzajmy - to musiala byc statystyka robiona przez ludzi z karate no ale na pewno nie jest tak kontuzyjne jak pilka nozna
P.S.A Rychu Murat to jako kto występował i co tam opowiadał :?
Jako prezes Federacji Dalekowschodnich Sztuk Walk i opowiadal jak zawsze bzdury o nierozumieniu istoty wschodnich sztuk itp
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
odwolac go ze stanowiska !!!
Napisano Ponad rok temu
poklon
[quote name="budo_eternite22"]MA dziala jak katharsis, buduje charakter. Ciekawe czy ci uczeni psychologowie zauwazaja ten aspekt...[/quote]
poklon poklon
qrde... naprawdę... kapitalnie powiedzane... jestem pod wrażeniem...[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To taka niszowa Federacja, nie ma się czym przejmować.obejrzalem wypowiedz 'prezesa M... i widze, ze on sam sobie zaprzecza jako glowny prezes federacji sztuk i SPORTOW walki,
odwolac go ze stanowiska !!!
No, może dla laika to wyglądało oficjalnie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
'Kogo te walki mogą podniecać? Tylko osoby nie zorientowane w tej dziedzinie i osoby, które nie mają o tym większego pojęcia' - twierdzi Ryszard Murat z Polskiej Federacji Dalekowschodnich Sztuk i Sportów Walki.
toz to czyste kretynstwo !!!
Napisano Ponad rok temu
To taka niszowa Federacja, nie ma się czym przejmować.
No, może dla laika to wyglądało oficjalnie...
Ehhh - przecież Ving się nabijał
Napisano Ponad rok temu
wiem i znam. sam kiedys do niej nalezalem - takie byly czasy...To taka niszowa Federacja, nie ma się czym przejmować
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem mozna nie zwracac uwagi na takich matolkow.
Najlepiej ludzi edukowac - skoro "Jest temat" to trzeba znalezc kogos, kto bedzie umial zrobic rzetelny reportaz i postarac sie by sie pojawil w telewizji. Pozwolic sie zrozumiec i poznac.
Ja np. osobiscie bylem na poczatku bardzo negatywnie nastawiony do bjj z powodu postow w stylu "BJJ wszystkich zabije"... Nadal nie wiem nic o bjj, ale po obejrzeniu paru filmikow i czytaniu tego forum bardzo sie moje podejscie zmienilo na plus, moja ciekawosc zostala pobudzona. Chcialbym sobie sprobowac powalczyc w taki sposob, poznac patenty Vale Tudo, zobaczyc z czym sobie nie radze i jak to mozna by poprawic, jak wygladaja treningi, czy sa ciezkie czy nie, jacy ludzie cwicza - same byczki po 100kg czy tez zdarzaja sie ludzie o zblizonej do mojej wadze, jaka panuje atmosfera na treningu i podczas sparringow... Nawet uczuwam niejaka dume z tego, ze nasza zachodnia kultura wniosla swoj tworczy wklad w rozwoj MA.
Ta zmiana nastawienia to te troche informacji ktore znalazlem na forum Budo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Katharsis to oczyszczenie, a budowanie charakteru to chocby radzenie sobie z emocjami.MA dziala jak katharsis, buduje charakter. Ciekawe czy ci uczeni psychologowie zauwazaja ten aspekt...
slowa w miare trafne, ale ja doszlam do etapu kiedy takie slowa stracily na sile oddzialywania, bardziej do mnie "dociera" wieszanie psow na psychologii.
Tak jak ja sie czuje wobec ww przedstawiania MA (bzdura) analogicznie sie czuje jak ktos wiesza psy na "mojej" nauce.
Uprzedzenia wynikaja ze stereotypow, braku informacji i lekow.
Kazde uprzedzenie. Wazcie slowa Panie i Panowie.
Napisano Ponad rok temu
Sztuki walki konserwują, a już na pewno te polecane i administrowane przez Pana Murata.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trening
- Ponad rok temu
-
Bushido
- Ponad rok temu
-
Palec w Oko ?
- Ponad rok temu