All-Style-Karate co to jest??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W KK mozna kopać na dłowę :
-mawshi geri
- ura mawshi geri
- sost kage
- uchi kage
- ushiro mawashi geri,
- kakato oroshi geri,
- kaiten geri,
- ushito tobi soto kage-
- ushiro uchi kage,
-Może jeszcze jest coś co zapomniałem ale może ktos podpowie.
Chyba yoko-geri jest zabronione ....
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sorry, że wracam do wcześniejszej wiadomości, ale zastanawia mnie to, skąd wziąłęs informację, że za czasów M.Oyamy nie było zawodów kontaktowych. Wierutna bzdura. Wtedy większość zawodów była pełnokontaktowa i większość pojedynków kończyła się przez knockout, nawet w shotokanie - to było powodem,że Okinawa Karate odcięła się od sportu aż do lat 90-tych XX wieku, stwiedrdzając że karate sportowe jest barbarzyństwem i zupełnym niezrozumieniem jego istoty. Poza tym praktycznie tylko shotokan rozgrywał zawody. Dopiero przeniesienie karate do USA spowodowało powstanie zawodów bezkontaktowych.
Napisano Ponad rok temu
Pamietam, ze jakies 8 lat temu, kiedy trenowalem Shorin-Ryu, trener zabral nas na mistrzostwa Polski w All-style karate które odbywaly sie akurat w Warszawie. Byly reprezentacje szkol walk z calej Polski (pamietam na pewno ze duze grupy byly z Mikolajek i Garwolina)
Nie wiem czy jest to w jakikolwiek sposob powiazane z calym topiciem, ale na to by wyglodalo
Napisano Ponad rok temu
Czy każdy moze swoją sztuke walki albo ich mix nazwac karate?
Napisano Ponad rok temu
Jesli jest 100 systemow karate z nazwa konkretna (jest wiecej ale nie o to chodzi 8) ) to czemu jedno nie moze byc wszechstylowe laczace techniki z roznych systemow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie podoba mi sie to.
Napisano Ponad rok temu
Nazwy All Style Karate nie nalezy uogolniac tylko z Mariuszem Snierciakiem i ludzmi z nim wspolpracujacymi. Duzo sekcji Kick Boxingu bylo nazywanych u nas karate wszechstylowe. To samo jest za granica - mase klubow (znaczna wiekszosc) to karate wszechstylowe ale jeden klub najczesciej nie ma nic wspolnego z innym.
Napisano Ponad rok temu
Ja jakos nie moge sie przekonac do tych "polskich odmian karate", nie podoba mi sie to.
Może to nie jest problem "ponadstylowego" karate, co trafienia na odpowiednich ludzi. Sama idea ćwiczenia "po prostu" karate, czerpania
tego co najlepsze z różnych styli jest niegłupia, a od tego jest
to forum by między innymi oddzieliś ziarno od plew.
2 pytania
- Jak jest z przyznawaniem stopni w All style karate?
- Czy jest jakaś sekcja w Wawie (i co o niej sądzicie)?
A
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seiwakai
- Ponad rok temu
-
Karate a UE