All-Style-Karate co to jest??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niejaki pan Mariusz Śmierciak z Siemiatycz mając 3 dan nie pomnę jakiego stylu ale każdy miał w innym postanowił założyć swój styl karate utylitarnego, czyli wszystkie style w jednym, ale nie widząc skutków postanowił "ukombatowić" swoje karate i nawiązał współpracę z mistrzem jiu-jitsu- nie byle jakim tylko z Krzysztofem Kondratowiczem, nestorem polskiego jiu-jitsu, co dało efekty w postaci włączenia elementów jiu-jitsu do stylu pana Ś., czego dalszym skutkiem był zdany egzamin na 4 dan karate przed instruktorem jiu-jitsu (sic!). Zeby zrobić dodatkową kasę obaj współpracujący panowie prowadzili (może dalej prowadzą) szkolenia zakresu samoobrony dla pracowników ochrony o nazwie Combat 98, Combat 99, itd. Dla promowania swojego stylu założył The World Organization Of All Style Karate z siedzibą w Nowym Sączu. Dłuższy czas wogóle nie widziałem śladu działalności pana Ś. lecz ostatnio w informacji o powstaniu Polskiej Federacji Karate pisało że jedną z komisji stylowych jest właśnie All Style.
Aha nie należy zapominać że obaj panowie są członkami Polskiej Federacji Dalekowschodnich Sztuk Walki, której prezesem jest Wasz ulubieniec - Ryszard Murat twórca innego polskiego stylku karate - najdoskonalszego i zabijającego samym dotknięciem czyli Tsunami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak cośjeszzce mi sieprzypomini, albo jak macie jakieśkonkretne pyania to coś napiszę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raczej nie A jużnapewno nie bojowym, jeśli jużto raczej sportowym, ale też nie napewnoCzyli mamy do czynienia z kolejnym idealnym,prawdziwym i jedynym w swoim rodzaju kompletnym systemem bojowym
Napisano Ponad rok temu
a gdzie byl ten staz???nie wypowiadam się na temat p. Śmierciaka bo go nie widziałem, ale guru Kondratowicz to dałby już sobie spokój, byłem na stażu z nim i była to strata czasu. Większośc czarnych pasów nie potrafiła porządnie przy......ić.
i hmm o kim wogole mowisz??? (ktore to byly te czarne pasy?)
Ja mam odrebne zdanie,no ale coz..roznie bywa
Napisano Ponad rok temu
co to jest jun-tsuki?
czy wymagania all style naprawdę kładą taki wysoki nacisk na ogólną sprawność fizyczną jesli chodzi o test sprawności na egzaminie?
Napisano Ponad rok temu
A co do sprwności, no cóż jak egzaminował nas pan Śmierciak to egzamin żeczywiście był "dość" męczący(trwał długo, a po takim czymśnie byłeś siew stanie praktycznie ruszycw żadną stronę, zresztaspytaj Martiusa jak my wyglądaliśmy wtedy ) Szczególnie nogi siadały, bo bylo dużo kopnięć(prostych, typu mae keaga, ale jak sie zrobiło 500 sztuk na przemian z przysiadami , to nogi bolały), troche pompek, walk, technk nie zawile, a na koniec ukochany przez wszystkich jumping tez w raczej dużych ilościach. Ale w formalnych wymaganiach to tak strasznie nie wyglądało. Teraz siezmieniło i w wymaganiach wygląda strasznie, ale w rzeczywistości jest lżej(przynajmniej po pierwszym egzaminie według nowych wymagań) Ale teraz technika musi być dokładniej i trzeba mieć jako taką wiedzę o MA.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety(na szczęście? ) na ten temat nie mam żadnych informacji.a co się stało z niepokonanym Śmierciakiem?
Napisano Ponad rok temu
Ps.Anduina na początku udajesz ,że nic nie wiesz , a pożniej nagle o wszystkim wiesz.Co masz wspólnego z tymi ludzmi,czyżbys tez była twórca polskiego karate? 8)
Napisano Ponad rok temu
Gdzie to niby udaje?Ps.Anduina na początku udajesz ,że nic nie wiesz , a pożniej nagle o wszystkim wiesz.
Ja sobie tylko spokojenie sztuki walki ćwiczę...Co masz wspólnego z tymi ludzmi,czyżbys tez była twórca polskiego karate? 8)
Napisano Ponad rok temu
a gdzie byl ten staz???
i hmm o kim wogole mowisz??? (ktore to byly te czarne pasy?)
Ja mam odrebne zdanie,no ale coz..roznie bywa[/quote]
w szczecinie x- czasu temu, i to niejeden ale je poszedłem tylko na jeden :-) 8)
Napisano Ponad rok temu
Gdzie to niby udaje?Ps.Anduina na początku udajesz ,że nic nie wiesz , a pożniej nagle o wszystkim wiesz.
Ja sobie tylko spokojenie sztuki walki ćwiczę...Co masz wspólnego z tymi ludzmi,czyżbys tez była twórca polskiego karate? 8)
Jak nie pamiętajsz a to co :
Wysłany: Wto Cze 10, 2003 14:52
Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Mógłbyś powiedzieć gdzie siez tym spotkałeś? Dzieki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dopiero sobie uświadomiłam, że pomyliły mi się posty, o tym egzaminie piasłam w "skuteczność gosoku". Sorkizreszta spytaj Martiusa jak my wyglądaliśmy wtedy
Napisano Ponad rok temu
Podobna sytuacja jest z modern ju-jitsu - bylo cwiczone pod ta nazwa dawno i jest duzo klubow poslugujacych sie ta nazwa a dopiero kilka lat temu powstala Miedzynarodowa Federacja Modern Ju-jitsu w Glogowie i czesc ludzi mysli ze tylko oni nauczaja modern jj co jest wielkim nieporozumieniem system a organizacja to dwie rozne rzeczy.
Swiatowa Organizacje Karate Wszechstylowego utworzyl Smierciak ale karate wszechstylowe czyli nie zwiazane z rzadna organizacja czy systemem a jako mix roznych odmian karate cwiczy wielu i jest wiele organizacji.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seiwakai
- Ponad rok temu
-
Karate a UE
- Ponad rok temu
-
Clicker