I tak jest z KM, to że spuściłeś bęcki temu gościowi znaczy tylko tyle że on był kiepski a ty lepszy jego KM go zawiodła i on zawiiódł KM. Był źle po prostu wyszkolony.
NIE WIDZIAŁEM dotąd DOBRZE WYSZKOLENEGO kravaciarza - tzn. dobrze kopiącego i uderzającego...
Poza Krzysztofem Sawickiem właśnie i Rolandem!! (a większość kursantów to ... ), zresztą K.Sawicki sam chociaż jako faiter jest bardzo uzdolniony ruchowo, to nauczycielem najlepszym nie jest..
Hmm - a trenowałeś z nim? Bo powiem, że dobrze uczy!! (lepiej niż wielu trenerów JJ, KF, TKD itp.). Skąd wyciągasz podobne wnioski?!
Dobry Krav Magowiec powinien skasować większość MA.
Jasne...
Tylko w praktyce NIGDY tak się nie dzieje i się nie stanie. To MARKETING i TEORIA. Dobrze i przyjemnie w to wierzyć - nic poza tym. UFC i turnieje dobitnie udowodniło co wygrywa, a co nie. A kravaciarz owszem może być skuteczny - ale gdy nauczy się dobrze BJJ, kicka, thaia, TKD -uderzanych itp. itp. (co często na jedno wyjdzie - bo KM implementuje te MA).
I proszę bez bredni - że były reguły, że bez reguł to NA PEWNO KM by wymiatała.........
No cóż szczere gratulacje, napisz jeszcz dla równowagi iakie jest twoje doświadczenie?, by było porównanie.
HA- to teraz powiesz - ehhh on był bez szans itp. itd.
Boks 1 rok (Kukier - stara dobra szkoła),
5 lat TKD,
JJ 1 rok,
i właśnie KM (ale nie trzeba liczyć)
ponadto przygody z mieczem, nożem i nunchako...
poza tym najważniejsze: ok 8-9 lat treningu worek, gruszka, piłka; biegi, pływanie, siłownia.
Jakoś mnie np. czarne pasy na TKD nie pytały czy mam z nimi jakiekolwiek szanse na sparingu...