Lato -waga
Napisano Ponad rok temu
Pytanko brzmi :1. jakie są dobre cwiczenia na miesnie brzucha (brzuszki odpadają - bo se cos w plecy zrobilem jak trenowalem )
2. ćwiczenia na kaltke piersiową
3. cwiczenia na zmiejszenie obwodu w udach (czyli na uda jakies )
NO i najwazniejsze - Siłownia odpada!
Napisano Ponad rok temu
Nie kazde brzuszki musze straszliwie obciazac plecy.Pytanko brzmi :1. jakie są dobre cwiczenia na miesnie brzucha (brzuszki odpadają - bo se cos w plecy zrobilem jak trenowalem )
Sproboj:
- brzuszki unoszac tylko gorna czesc plecow - bez odrywania czesci dolnej. DO tego mozesz dodac skrecanie czyli lewy lokiec idzie do w kierunku prawego kolana a prawy do lewego. - Tu nie masz obciazenia plecow. - cwiczenie na gorna czesc miesni brzucha.
- unoszenie nog w pozycji lezacej - dolna czesc
- podciaganie nog wiczac na drazku, mozesz dodac jeszcze skrety
Generalnie nie powinienes roci tylko brzuszkow pelnych co obciaza znacznie kregoslop.
Pompki i rozpietki z chantalmi2. ćwiczenia na kaltke piersiową
Rower, rower i jescze raz rower, chyba ze lubisz biegac to tez warto dodac.3. cwiczenia na zmiejszenie obwodu w udach (czyli na uda jakies )
Pozatym BAAARDZO polecam plywanie jako cwiczenia areobowe (ale tu trzeba sobie technike nieco wyrobic zeby wytrzymac dluzsze dystanse) - niczego sobie nie obciazysz nadmiernie a pracuja wszytkie grupy miesni.
Napisano Ponad rok temu
Rower, rower i jescze raz rowe
To swietnie sie składa bo uwielbiam mykać na rowerku :)Dieki za cwiczonka - lece po chantelki.
Pompki to cwiczenia na klatke czy na mieśnie reki (gdzies słyszałem ze nie najlepsze na klatke...)
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie bedzie tak ze w 100% odizolujesz jeden miesien. W przy padku pompek- gdy rozstawisz szezej dlonie na ziemi bardziej pracuja ci miesnie klatki piersiowej a jesli zestawisz dlonie razem to bardziej pracuje ci triceps.Pompki to cwiczenia na klatke czy na mieśnie reki (gdzies słyszałem ze nie najlepsze na klatke...)Rower, rower i jescze raz rowe
Ja bardziej wole rozpietki - jakos lepiej czuje miesnie nastepnego dnia :paker: . Ale najlepiej robic roznorodne cwiczenia.
PS. co do chantli to nalepiej kup sobie takie, ktore bedziesz mogl regolowac - polecam maly dwa 2,5kg-owe gryfiki i do kazdego obciazniki 2x(5+2,5+1,25 kg).
PS2. Temat cwiczen domowych byl niedawno poruszany.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
dużo informacji o treningu "domowym" a w linku który tam jest ciekawe inf. o robieniu pompek.
Napisano Ponad rok temu
Co to są rozpiętki?
Napisano Ponad rok temu
No zaczynać sie bedzie lato, mamy wakacje i postanowiłem ze w ten piekny czas zrzuce troche kilosów i wyrobie sobie jakies miesnie.
8O Znaczy chodzi Ci o lato '2006 ? Bo w tym roku to juz mozesz za bardzo nie zdazyc... Szybkie i wymuszone zmiany w organizmie jeszcze nikomu nie wyszly na dobre... :roll:
Pytanko brzmi :1. jakie są dobre cwiczenia na miesnie brzucha (brzuszki odpadają - bo se cos w plecy zrobilem jak trenowalem )
Spiecia. Przyciaganie kolan do klatki siedzac na laweczce lub wiszac.
Eee.. pompki ?
3. cwiczenia na zmiejszenie obwodu w udach (czyli na uda jakies )
8O ? na _zmniejszenie_ ? To nic nie rob
Dlaczego ?
Napisano Ponad rok temu
Co to są rozpiętki?
To cos takiego:
Zajrzyj tez do [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]; jest tam gdzies trening domatora.
Pozdrowka!
Napisano Ponad rok temu
No zaczynać sie bedzie lato, mamy wakacje i postanowiłem ze w ten piekny czas zrzuce troche kilosów i wyrobie sobie jakies miesnie.
rotfl - potwierdza się to co pisałem reflex, ćwiczy się cały rok.
Sztanga - prosta
sztanga skos - dają najwięcej.
Sztangietki przód, pompki i to ćwiczenie na obrazku animowanym (rozpiętki)
???
[/img]
Napisano Ponad rok temu
???
Po prostu niektórych nie stać...
Napisano Ponad rok temu
???
Znaczy chodzi Ci o lato '2006 ? Bo w tym roku to juz mozesz za bardzo nie zdazyc...
Nie chodzi mi o jakieś doładowanie sie w stylu sterydy + siłka = kwadrat.
Mam nadzieje zrzucic troche kilo, a pozatym to koledzy sie smieją ze mam cycki (buhahahaha)
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi mi o jakieś doładowanie sie w stylu sterydy + siłka = kwadrat.
Mam nadzieje zrzucic troche kilo, a pozatym to koledzy sie smieją ze mam cycki (buhahahaha)
? Tez mam
Napisano Ponad rok temu
Ok. Pomyśl więc - o sztandze i ławce do domu. Raz dużo wydajesz (w stosunku do ceny siłowni) - a potem za darmo trenujesz ile chcesz.
Ławka - 230 zł - Tesco
Cieżary - 10 kg - 60 zł
5 kg - 30 zł (obie ceny - carrefour)
Gryf - pewnie z 50 - 60 zł....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sezon startowy
- Ponad rok temu
-
Makrocykle?
- Ponad rok temu
-
Skręcenie kciuka
- Ponad rok temu
-
Kłopoty z kwiatem lotosu.
- Ponad rok temu
-
TRENING SIŁOWY I WALKA WRĘCZ!
- Ponad rok temu
-
Ile gramów białka, tłuszczów i węglowodanów?
- Ponad rok temu
-
Trening siłowy przed treningiem technicznym? :(
- Ponad rok temu
-
Trening obwodowy
- Ponad rok temu
-
Jak zwiększać szybkość?
- Ponad rok temu
-
Prześwietlenie