KICK CZY THAI ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no dobra akurat zeby kopnac lowkicka nie trzeba wiele wiedzy i nie trzeba isc na thai specjalnie zeby sie go nauczyc sam go uzywam :-)
Taak, ale żeby dobrze kopnąć to trzeba jednak potrenować z 1.5 roku + worek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
taaa czyli pokpilem sprawe co prawda w sekcji czasami bawimy sie tez na locki ale zasadniczo nie trenujemy bo w zawodach i tak nie mozna...Ide kopac w bambus jak Van damme moze sie jednak szybciej przejde na ten thai box niz myslalem...
Hehe - a kopałeś kiedyś locka w twardy worek? A kopnąłeś kiedyś goleniem w goleń przeciwnika tak że odechciało mu się dalszej walki?
A uderzyłeś kiedyś komuś z łokcia obrotówkę z całej siły na głowę? :roll: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
. Kick boxing jest nedzna namiastka muay thai, wystarczy obejrzec zawody i widac...
jakie zawody obejrzec ja nic nie widze takiego?? w k1 wiekszosc zawodnikow zaczynalo od kicka i troche laczylo z taja jedynie ignaszow jest typowym zawodnikiem z thaia ,thai ma bardzo slaby boks ,kick ma rowniez w swoim arsenale rzuty i podciecia ktore sa dozwolone na zawodach ,jak chodzi o polske to jeszcze nie ma zawodnikw na skale swiatowa w thaiu i porzadnej kadry polski
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedz jest jedna! MUAY THAI RZADZI
. Kick boxing jest nedzna namiastka muay thai, wystarczy obejrzec zawody i widac...
jakie zawody obejrzec ja nic nie widze takiego?? w k1 wiekszosc zawodnikow zaczynalo od kicka i troche laczylo z taja jedynie ignaszow jest typowym zawodnikiem z thaia ,thai ma bardzo slaby boks ,kick ma rowniez w swoim arsenale rzuty i podciecia ktore sa dozwolone na zawodach ,jak chodzi o polske to jeszcze nie ma zawodnikw na skale swiatowa w thaiu i porzadnej kadry polski
Poza tym NIKT jakoś specjalnie nie wspomina o kontuzyjności i wyniszczeniu zawodników thaia... Ja praktycznie nie stosowałem w sparingach kolan i łokci z prostej przyczyny - to są znajomi - ich się nie kasuje. To była kwestia ROZSĄDKU, nie techniki!! To że się czegoś nie używa - nie znaczy że się tego nie umie użyć
Lowkick'a to jeszcze tak, golenie też; uderzenia z "główki" już nie - mimo iż mam je opracowane
Poza tym popatrzcie sobie na thai-boksera pod koniec "kariery" :roll: 8O
Napisano Ponad rok temu
Pierwsze tak - właśnie lecze krwiaka na lewej piszczekli.Hehe - a kopałeś kiedyś locka w twardy worek? A kopnąłeś kiedyś goleniem w goleń przeciwnika tak że odechciało mu się dalszej walki?
A uderzyłeś kiedyś komuś z łokcia obrotówkę z całej siły na głowę? :roll: :twisted:
Drugie tak - mnie sie też czasem odechciewa kiedy trafie swoja piszczelą w kolano przeciwnika (bez ochraniaczy) - miesiąc ciężkiej kontuzji piszczeli miałem, ale byłem twardy i ćwiczyłem dalej.
Trzecie jeszcze nie
Co jest lepsze? Zacznij cokolwiek ćwiczyć, a sam zobaczysz czego ci brakuje i co ci bardziej odpowiada.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... On jest chyba z Krakowa... na to wygląda że chyba macie jakies kluby MT... ja będąć z Krakowa, bardziej bym się tym zainteresował. U siebie w Lublinie ćwicze kickboxing... ale to właśnie ze względu na to że u mnie nie ma prawdziwej sekcji Muaythai... są jedynie jakies namiastki nazywane thaiboxingiem, a to nie jest dokładnie to samo, poprostu poziom kb jest lepszy. Jest to jedynie moje zdanie i niekoniecznie musicie się ze mną zgadzać. Mam nadzieje że pomogłem Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak patrze na te dwa style to jest pierwsze co mi przychodzi do głowy (mało obiektywne bo nie ćwiczyłem żadnego).
Za miesiąc mam zamiar iść na muay thai, właśnie z tego powodu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale może się myle... może all te medale zdobyte na MŚ to przypadek i bynajmniej nie wynik ciężkiej pracy trenerów z zawodnikami..
Co do skuteczności...
Ćwiczyć można i ponoszenie kielonka do góry - jeżeli to wzmocni na tyle plombę z danej ręki że trafiony przeciwnik odleci do krainy marzeń /lepszych lub gorszych/ to znaczy że ta sztuka walki jest lepsza na ulicę
Pozo
Napisano Ponad rok temu
Ozz, chyba przeoczyłeś datę wypowiedzi Kowala - Maj 11, 2003 18:24.Kowal.. powiadasz że Polacy na razie nie osiągneli za dużo w taju...
Napisano Ponad rok temu
Nie ma dobrych trenerow MT w Polsce? Smieszne a do tego jak ktos powie ze nie ma w krakowie to sie juz poplacze ze smiechu.. O ile kazdemu z was pewnie wiadomo ze w Krakowie jest Mistrz Salid ktory bedzie tam uczyl przez rok.. Nastepna osoba ktora zna sie napewno na trenowaniu zawodnikow i poczatkujachych jest Pan Rafał Szlachta dzieki ktoremu mozemy ogladac teraz gale z udzialem Anity Dabrowskiej i Rafla Simonidesa.. wiec Trenerzy dobzi sa.. a to czy ktos sie bardziej czy mniej przyklada do treningow to co innego.. Co do pytania zawartego w temacie bylem na treningu kicka i na treningu MT, wiec wnioskuje ze muay thai jest o wiele lepsze i skuteczniejsze.. pozdrawiamKiedys ten temat juz byl bo pamietam ze czytalem i padlo takie zdanie ktore przytocze. "Thai Box jest skuteczniejszy ale niestety jak narazie w Polsce nie ma bardzo dobrych trenerow thaia czego nie mozna powiedziec o Kicku" Ja sie z tym zgadzam bo jak narazie Polacy nie osiagneli za duzu w Thaiu i moze to jest przyczyna. W kazdym razie powodzenia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Muay THAI BOXING na SLASKU(RYBNIK ZORY i OKOLICE)
- Ponad rok temu
-
sekcja muay thai we wrocq
- Ponad rok temu
-
stronki www
- Ponad rok temu
-
Klub FSM w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Saleta- Krasniqi