Dobra książka poszukiwana...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o odmiane W. Cheunga to nie wiem czy cos zostalo przetlumaczone na poslki?
zdecydownie jednak polecam Ci nauke pod okiem dobrego nauczyciela (a w Bydgoszczy masz dobrego :wink: ) poza tym sama pozycja nie jest chyba tak wazna jak otrzymanie tej pozycji wykorzystanie odpowiednich sil i koordynacji calego ciala.
ale nie polece Ci zadnej pozycji ksiazkowej poniewaz ze wzgledow geograficznych nie wiem co ostanio sie ukazalo po polsku w zakresie Wing Chun godne polecenia, zwlaszcza ze sa pewne roznice pomiedzy odlamami...
pozdrowionka i jeszcze : zadna ksiazka nie zastapi Ci nauczyciela
Napisano Ponad rok temu
'Complete Wing Chun' czyli historyczny przewodnik po historii i tradycji stylu autorstwa Rene Ritchie oraz Roberta Chu do nabycia na stronach [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
po niej mozesz dopiero sie zastanowic w ktory przekaz warto sie zaangazowac a ktory omijac z daleka.
Napisano Ponad rok temu
Na miejscu masz swietna sekcje WCh wedlug szkoly Didie Beddar (polecam ci jego kasete wideo zamiast ksiazki - "Wing Chun Kung Fu Shaolin- naprawde swietny material, szczegolnie dla osob zaczynajacych poznawac ten system)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jezeli rozszerzysz swoj zakres jezykowy to polecilbym Ci ksiazke po francusku...
Mnie mozesz polecic - chetnie poczytam...
Napisano Ponad rok temu
Prosze Cie bardzo : sa to ksiazki autorstwa Didier Beddara, o ktorym byla juz mowa na vortalu. Nie odkrywa w swych ksiazkach jakis tajemnic, czy tez nowostek, choc druga ksiazka ma kilka ciekawostek i jest w niej mowa o Shil Lim TaoYareck napisał:
jezeli rozszerzysz swoj zakres jezykowy to polecilbym Ci ksiazke po francusku...
Mnie mozesz polecic - chetnie poczytam...
1) Techniques et efficacites du Wing Chun Kung Fu
2) Shil Lim Tao
podaje stronke [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] gdzie mozna przynajmniej sie przyjzec okladka!
istota tych ksiazek to prostota (chyba nie dziwne?!) godne polecenia, choc nie zastapia nauki pod okiem samego SiFu Didier...
moglbym zamiesic rowniez cene, ale nie pamietam dokladnie...
pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bez przesady, by sie nie ucieszyl, a po durgie troszeczke nizszy, nawet wiele, i pod "sufitem" nie to samo, tal mi sie wydaje...qfa, ale ten Didier podobny jest do Boztepe, he he
we fnacu nie dostaniesz! pierwsza kosztuje 22eurosy (okolo) druga chyba tyle samoco do cen, zaraz zerkne do jakiejs francuskiej ksiegarni sieciowej (alapage czy fnac) i pobadam.
szkoda ale nie da sie ich narazie przetlumaczyc i wydac na polskim rynku...
jestem ciekaw co sie ciekawego ostanio ukazalo po polsku??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ksiazke mozna napisac, tylko jeszcze trzeba miec cos do przekazania. czasem latwiej jest przetlumaczyc ksiazke uznanego fachofca, nie sadzisz? czy juz ktos probowl cos napisac o stylu chi sim?
Napisano Ponad rok temu
wynika z tego ze brak fachowcow w polsce od Wing Chun
Nadmienie jeszcze raz, ze siedze w tym wszystkim bardzo krotko jeszcze, ale zarzucanie Sifu Szymankiewiczowi, pionierowi Ving Tsun w Polsce, braku kwalifikacji to chyba przesada?
Aplikacje Sifu Szuszkiewicza widzialem, ale moj poziom nie pozwala mi wypowiadac sie kompetentnie na ich temat.
Napisano Ponad rok temu
bo wiem co mowie...jestes bardzo krytyczny wobec polskiej kadry instruktorskiej!!
wiesz mi sie wydaje, ze czasem zbyt wiele ksiazek sie ukazuje, i wypowiadaja sie ludzie publicznie, ktorzy raczej powinnie milczec
po to sie wlasnie wypowiadamy zeby oni zaczeli cos robic
ksiazke mozna napisac, tylko jeszcze trzeba miec cos do przekazania
a ja wlasnie przygotowuje sie do wydania ksiazki
czasem latwiej jest przetlumaczyc ksiazke uznanego fachofca, nie sadzisz?
nie sadze, fachowcow w tej dziedzinie jest bardzo malo na tym swiecie raptem kilku
oczywiscie, jest ksiazka wydana przez AH na ten temat i do kupienia bezposrednio u niegoczy juz ktos probowl cos napisac o stylu chi sim?
Napisano Ponad rok temu
Janusz Sz. nalezy do pionierow owszem, nie obrazam go w zaden sposob ale jego ksiazki juz sa nieaktualne... zreszta krytykowane nie raz przez innych. jak dla poczatkujacych to material w sam raz.zarzucanie Sifu Szymankiewiczowi, pionierowi Ving Tsun w Polsce, braku kwalifikacji to chyba przesada?
rozumiem cie doskonale ale powiem ci ze jak lizniesz troche glebiej Wing Chun i zjesz na tym troche zebow jak ja, to zmienisz zdanie.Aplikacje Sifu Szuszkiewicza widzialem, ale moj poziom nie pozwala mi wypowiadac sie kompetentnie na ich temat
Napisano Ponad rok temu
to ja zycze powodzenia i zmila checia poczytam, czy piszesz o WC/VT czy ogolnie o sztukach walki?a ja wlasnie przygotowuje sie do wydania ksiazki
czy mozez mi podac tytul tej ksiazki?Cytat:
czy juz ktos probowl cos napisac o stylu chi sim?
oczywiscie, jest ksiazka wydana przez AH na ten temat i do kupienia bezposrednio u niego
dzieki
Napisano Ponad rok temu
skoncze pisac, wydam to was powiadomie...zycze powodzenia i zmila checia poczytam, czy piszesz o WC/VT czy ogolnie o sztukach walki?
tytul brzmi 'Weng Chun Kung Fu - Internal Power of Shaolin' do kupienia za jedyne 65 euroczy mozez mi podac tytul tej ksiazki?
Napisano Ponad rok temu
:? 8Otytul brzmi 'Weng Chun Kung Fu - Internal Power of Shaolin' do kupienia za jedyne 65 euro
nie jest dana! tak jak juz wczesniej mowilem pan sie ceni!! ma raczke do biznesu!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zasady stylu
- Ponad rok temu
-
San Soo
- Ponad rok temu
-
Fuhuojie kuaile!
- Ponad rok temu