Napisano Ponad rok temu
Re: Figura pań ćwiczących sztuki walki:)
Nikt specjalnie wielkich mięśni nie wyrobi sobie tylko od MA. Do tego potrzebna jest jeszcze siłownia. Dzięki MA można spalić zbędny tłuszczyk, podkreślić, ale niestety można też stracić, te uda o których pisał Imadło, okrągłe biodra, w judo, czy też BJJ istnieje ryzyko nadmiernego poszerzenia pleców, co raczej urody kobiecie nie dodaje (co nie zmienia faktu, że są to MA najlepsze dla kobiet). Oczywiście wszystko zależy od gustu, jedni wolą okrągłe biodra, inni wolą szczuplutkie dziewczyny. Każdy typ urody może się podobać. Ja uważam, naprzykład, że Demi Moore w G.I.Jane prezentowała się "całkiem sympatycznie". U mnie w sekcji jest taka malutka, dziewczyna, wszyscy faceci przestają trenować kiedy kopie, nikt nie zastanawia się jak poradziła by sobie na ulicy, ale wiemy, że żaden z nas nie zrobiłby tego tak pięknie, z taką finezją. Dla mnie i tak najpiękniejsza jest moja dziewczyna która jest raczej drobniutka, delikatna i żadnych MA nie uprawia chociaż ostatnio nabiera by trenować TKD. Moim zdaniem takie style jak TKD, Capoeira, KungFu (nie zastanawiając się nad tym czy te style są skuteczne, kiedy stosuje je kobieta, czy też w ogóle są skuteczne) są bardzo kobiece, moim zdaniem nawet erotyczne. Ja osobicie wolę dziewczyny kawaii (drobne, zgrabne i które pięknie krzyczą). Pytanie te można też odnieść do drugiej strony, moja dziewczyna powiedziała mi, że widać po mnie te wypocone treningi i, że nie można się do mnie przytulić (dziewczyny z reguły też nie lubią ogromniastych bicepsów, kratki na brzuchu)