Plan dla początkującego? :)
Napisano Ponad rok temu
Z kulturystyką mam niewiele wspólnego. wcześniej ćwiczyłem u kumpla na strychu, jakieś wyciskanie, rozpiętki, ćwiczenie brzucha. kiedyś robiłem również a6w, ale niestety mój tryb życia nie pozwolił mi na kontynuowanie.
W tej chwili na moim strychu stoi sobie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], 2x5kg, 4x2kg, 8x1kg (mam zamiar dokupienia), gryf 6,5kg i dwie sztangielki po 0,5kg. W drzwiach mam też drążek. Do tej pory nie miałem żadnego planu treningowego, od razu zakładałem całe obciążenie na sztangę i robiłem 12 powtórzeń, później brzuch, znowu sztanga, trochę rozciągania, później czasem sztanga a czasem rozpiętki, dokładałem też jakieś ćwiczenia na plecy ze sztangielkami. Oczywiście przed 'treningiem' rozgrzeweczka. Na strych chodzę trzy razy w tygodniu, w poniedziałek, środę i piątek. Ciężko byłoby mi chodzić codziennie, ale jeśli będzie taka potrzeba to dam radę. Chciałbym przede wszystkim wyrzeźbić cycki i brzuch, trochę plecy i barki. Ważę ok 71kg, mam ok 180cm wzrostu i mam 20 lat.
Co mam zrobić żeby poprawić swój stan? ćwiczyć na masę czy od razu rzeźbę? Znalazłem w internecie kilka ciekawych planów (np: http://www.fabrykasi...S-II-t5422.html ), ale nie wiem do którego się stosować. Jestem otwarty na wszelkiego rodzaju porady, opieprze (o ile konstruktywne) i komentarze. Byłbym wielce wdzięczny za dopasowanie planu treningowego, suplementów i dietki do mojej osoby w zamian stawiam piwko (wyślę mailem :!
Napisano Ponad rok temu
Witam radośnie.
Z kulturystyką mam niewiele wspólnego. wcześniej ćwiczyłem u kumpla na strychu, jakieś wyciskanie, rozpiętki, ćwiczenie brzucha. kiedyś robiłem również a6w, ale niestety mój tryb życia nie pozwolił mi na kontynuowanie.
W tej chwili na moim strychu stoi sobie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], 2x5kg, 4x2kg, 8x1kg (mam zamiar dokupienia), gryf 6,5kg i dwie sztangielki po 0,5kg. W drzwiach mam też drążek. Do tej pory nie miałem żadnego planu treningowego, od razu zakładałem całe obciążenie na sztangę i robiłem 12 powtórzeń, później brzuch, znowu sztanga, trochę rozciągania, później czasem sztanga a czasem rozpiętki, dokładałem też jakieś ćwiczenia na plecy ze sztangielkami. Oczywiście przed 'treningiem' rozgrzeweczka. Na strych chodzę trzy razy w tygodniu, w poniedziałek, środę i piątek. Ciężko byłoby mi chodzić codziennie, ale jeśli będzie taka potrzeba to dam radę. Chciałbym przede wszystkim wyrzeźbić cycki i brzuch, trochę plecy i barki. Ważę ok 71kg, mam ok 180cm wzrostu i mam 20 lat.
Co mam zrobić żeby poprawić swój stan? ćwiczyć na masę czy od razu rzeźbę? Znalazłem w internecie kilka ciekawych planów (np: http://www.fabrykasi...S-II-t5422.html ), ale nie wiem do którego się stosować. Jestem otwarty na wszelkiego rodzaju porady, opieprze (o ile konstruktywne) i komentarze. Byłbym wielce wdzięczny za dopasowanie planu treningowego, suplementów i dietki do mojej osoby w zamian stawiam piwko (wyślę mailem )
Proponuje najpierw zrobic troche masy a dopiero potem myslec o rzezbie.
masz w podwieszonych przyklad dobrego planu:
http://www.fabrykasi...atkujacych.html