czas - wróg nr 1
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiadomo, że trenując sztuki walki trzeba poświęcić masę czasu na treningi - w końcu efekty same nie przyjdą, trzeba na nie zapracować. Ile czasu Wy spędzacie w dojo ? Ile razy w tygodniu trenujecie?
Aikido - 6 h tygodniowo
Karate Hoenkai - 3 h tygodniowo
siłka - 3-4 razy tygodniowo po 1,5 h
idzie wiosna więc jeszcze dorzuce rowerek
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie nie wliczam w to godzin prowadzenia treningow, choc niektorzy mowia ze to tez trening :wink:
rqna, tak sie teraz popatrzylem, to kiedy ja w ogole spie?
Napisano Ponad rok temu
Szczepan, szacuneczek,:poklon: szkoda że nie mogę poświęcić tyle czasu na Aikido.
Napisano Ponad rok temu
co do ćwiczenia na dworzu to zamierzam jak w zeszłym roku ćwiczyć ze dwa razy w tygodniu z iaito - mam do tego wasruny, mieszkam na wsi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moje pytanie wzięło się stąd, że mając w tygodniu od 3 do 5 treningów karate i uskuteczniając poranne ćwiczenia siłowe/bieganie chcę od przyszłego roku akademickiego "wepchnąć" w swój rozkład zajęć treningi aikido.
Rzecz w tym, że rozkład treningów aikido w TS Wisła i w Krakowskim Stowarzyszeniu Aikido nieco się zazębia z rozkładem trenngów karate. W efekcie tygodniowo czekają mnie jedynie dwa treningi aikido, to zaś trochę mało...
W grodzie Kraka zajęcia aikido prowadzą też ludzie związani z niejakim shhihanem Śliwką - znanym wszystkim redaktorem "Samuraja", tyle, że nie bardzo mam możliwość zweryfikowania kwalifikacji tych panów. W końcu jeśli muszę komuś płacić to lepiej mieć pewność, że płacę dobremu nauczycielowi.
Jeśli macie jakiś pomysł na wyjście z tej sytuacji, np. znacie jeszcze inne krakowskie sekcje aikido oprócz wyżej wymienionych - dajcie znać. Będę wdzięczny za pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozazdrościć domeny
Napisano Ponad rok temu
Niestety poza aikido jeszcze zajmuje sie jakims innym zajeciem (bardziej normalnym) i na więcej nie mam czasu.
A i tak żona mi suszy głowe
Napisano Ponad rok temu
Pozostaje mi tylko siłownia, którą mam w domu i basen (2xtydzień).
Napisano Ponad rok temu
Podobno kiedyś była jakaś sekcja w Bronowicach - nie wiem tylko czy nie byli to ludzie z Krakowskiego Stowarzyszenia Aikido.
Wychodzi więc na to, że będę musiał zadowolić się dwoma treningami aikido w tygodniu... Oczywiście przy założeniu, że ludzie z KSA nie zmienią w przyszłym roku godzin zajęć , bo wtedy będę musiał się obejść smakiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy macie czas na cokolwiek innego ćwicząc tyle czasu (coponiektórzy oczywiście), Ja moge tylko pomarzyc o takich wynikach hehe. U mnie to 4x1:45h + czasami w weekend seminaria - 10h
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozostają imprezy sekcyjne
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Koszty instruktora
- Ponad rok temu
-
Co sądzicie o stronce
- Ponad rok temu
-
Ciasnota
- Ponad rok temu
-
Jaki Atak wykonywać podczas ćwiczeń?
- Ponad rok temu
-
Bokken, a nadgarski.
- Ponad rok temu
-
Krew na macie
- Ponad rok temu
-
public relation :>
- Ponad rok temu
-
Pytanie do wszystkich forumowiczow i Aikiego w szczegole...
- Ponad rok temu
-
staze a strata czasu.
- Ponad rok temu
-
odpowiedzi na temat lub nie
- Ponad rok temu