Konflikt...
Napisano Ponad rok temu
Dzieki z gory.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skojarzyło mi sie ze znaczkiem Mercedesa.
heh dobrze że nie z gołą babą
Napisano Ponad rok temu
Czyżbyś był zoboczeńcem i wszystko Ci sie kojarzy z sexem
Napisano Ponad rok temu
A czy my pospolici, szarzy ćwiczący możemy coś zdziałać z tym, że organizacje sie dzielą? Chyba jedyną rzeczą jest trzymanie sie razem i nie obrażanie innych stylów i innych ludzi. A czy ktoś ćwiczy Kyokushin czy Oyama czy All Style to tylko znaczy, że chce ćwiczyć i za to należy mu sie szacunek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeczytaj to:Mike chętnie bym odpowiedział na twoje pytania ale: "Przepraszam, ale administrator zabronił Ci wysyłać prywatnych wiadomości"
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
:? :wink:Twoje członkowstwo w tej grupie czeka na akceptację
Napisano Ponad rok temu
Liczycie liczbę organizacji kyokushinkai - to policzcie liczbę organizacji shotokan ja się doliczyłem około 15 większych na świecie. I żadna nie może dojść do porozumienia.A wypowiedzi typu : " to co oni ćwiczą to badziewie..." są na porządku dziennym pomimo że tak naprawdę osoba wypowiadająca się nigdy nie była na treningu w innej sekcji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z Wami - wszelkie awantury pomiędzy różnymi stylami nikomu nie są potrzebne . Zadymy są w polityce, biznesie, mediach - wszędzie . Rzeczywiście , co zrobić żeby sztuki walki były wolne od tego raka. Myślę , że podziałom organizacji, odejściom instruktorów od swoich mistrzów nikt nigdy nie zapobiegnie , tak było jest i będzie . Taki jest po prostu proces. Dzieci też kiedyś odchodzą od swoich rodziców . Ale to drażni tych , których opuszczono . Myślę że my powinniśmy dać sobie spokój z wzajemnymi atakami , szanujmy się wzajemnie i nasze organizacje a jeżeli ognia nie będzie miał kto podsycać to ogień wygaśnie.
Przypomnijmy sobie przysięgę DOJO - tam jest wszystko tylko kto tego przestrzega .... a przysięgali wszyscy !
OSU !
Napisano Ponad rok temu
Niestety,jeżeli nie wiadomo,o co chodzi,to chodzi o pieniądze
Napisano Ponad rok temu
PS.Witamy pana Czaple na forum
Napisano Ponad rok temu
Szanuję WKF za organizację,ale jestem przeciwnikiem jej i wejścia karate na igrzyska-to wszystko i nikogo w błąd tu nie wprowadzam,bo każdy tutaj czytać umie i co nieco o karate wie i sam wnioski wyciągnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czyja to sprawa ?To Karate jest juz czyjas własnoscia?Ktos je kupił ?To czy karate będzie na olimpiadzie to nie nasza sprawa
Bzdury pleciesz Karateka.Jak Karate moze odzyc jako sztuka skoro i tak juz jest usportowiona.Poza tym w latach 80 własnie Karate nie było tak usportowione jak to jest dzisiaj,sam chyba o tym wiesz...Napewno po usportowienie karate odżyje karate jako sztuka i będzie przezywać swoją mode jak to miało miejsce w latach 80-tych. 8)
A czy Judo po wejsciu na Olimpiade "odzyło' jak sztuka walki ?Oczywiscie, zwiekszyła sie liczba cwiczacych , wiecej pieniedzy jest w kasie zwiazku,lepsi sponsorzy ... chyba to miałes na mysli mowiac o powrocie "mody na karate jak to miało miejsce w latach 80-tych."
Tym bardziej po co wprowadzac kolejny system uderzany i kopany skoro jest juz i boks i tea kwon do i kung fu ma wejsc, wiec po czo?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stare i nowe książki o karate
- Ponad rok temu
-
PASY
- Ponad rok temu
-
SEITEDO
- Ponad rok temu
-
Goju-ryu Meibukan
- Ponad rok temu
-
Hakaku (hakutsuru sho) kata
- Ponad rok temu
-
gdzie trenowac karate contact w poznaniu?
- Ponad rok temu
-
Czy karate zmieniło wasz charakter?
- Ponad rok temu
-
CZY SĄ CHĘTNI ...
- Ponad rok temu
-
Relacja z seminarium Ryu-te z Taiką Oyata
- Ponad rok temu
-
Egzaminy