pierwszy egzamin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezlei juz zdawac to na jakims obozie zagranicznym , chociaz tez nie ma 100 % pewnosci ze wszystko bedzie obiektywne.
Co do egzaminow na blackbelty to jest i tak wiele ciekwaych historii....
Napisano Ponad rok temu
sugerujesz ze Drewniak sie na kogos uparl na egzaminie czy ze w innych stylach byl nizszy poziom i dlatego dorobili sie tytulow i stopni( jak dla mnie niezbyt jasno to napisales)...i moze jeszcze jakas historyjka z egzaminu?pliiiiiiiiiiiiisPitman akurat Karateka ma tutaj racje , co do zdawania na czarne pasy przed kims , np Shihan Gorai , w obecnosci Drewniaka, zdaje ten kto ma zdac i tyle , chcoc bys był niewiadomo jak dobry i tak nie zdasz jezeli nie zostałes "wybrany" . Ludzie , ktorzy trenowali Kyokushin wasnie u drewnoaka nie zdawali na 1 kyu po kilka lat , chciaz pozniej, w innym stylu zostali mistrzami swiata i maja wysokie stopnie mistrziwskie. W odpowiedzi słyszeli " przykro mi panowie ,ale za nisko kopaliscie o 10 cm "
Jezlei juz zdawac to na jakims obozie zagranicznym , chociaz tez nie ma 100 % pewnosci ze wszystko bedzie obiektywne.
Co do egzaminow na blackbelty to jest i tak wiele ciekwaych historii....
Napisano Ponad rok temu
kumpel zdawal na 2kyu w krakowie ze wzgledu na duza liczbe cwiczacych stali b.blisko siebie
no i nadszedl czas na ushiro - geri (wykonywane po obrocie) i pan D. zaczal liczyc:
na ich - jedno
na ni - 2 kopniecia itd.
przy piątym liczeniu kumpel wypakowal ushiro w nerke kolegi stojacego obok, jak stanął na obydwie nogi to kolega obok leżał i było luźniej
Napisano Ponad rok temu
p.s mogl tego co dostal oblac ze nie zrobil bloku
Napisano Ponad rok temu
Nie sugeruje ,ze w tym " innym stylu" był lzejszy egzamin, bo był to takze knocdown , ale chodzi tu o obiektywizm w ocenieniu - jezeli umiesz to co jest wymagane na konkrety stopien, robisz to dobrze i dajesz z siebie wszystko na egzaminie to chyba nie powinno byc problemu z promocja na koklejny stoppien.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pierwszy egzmain, pamietam jak dziś...Za wolno zrobiłam kata, ale to ze stresu...
Zdawałam dopiero 3 egzaminy, niedługo czeka mnie 4 , ale najwięcej nerwów mam kilka dni przed...
Na egzaminie przeważnie czuję się pewnie, bo znam swoje umiejętności i wiem, że gybym nie była przygotowana to bym nie podchodziła po prostu! Ale najbardziej boję się kata....Wszyscy na Ciebie patrza...ajj
Podsumowując - podczas egzaminu nic i nikt dla mnie nie istnije, skupiam się wyłącznie na tym co mam zrobić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wie ktoś może ile kosztuje egzamin na 1 DAN w stylu SHOTOKAN
Napisano Ponad rok temu
Siemka!!
Wie ktoś może ile kosztuje egzamin na 1 DAN w stylu SHOTOKAN
A ile w Kyokushin
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ciekawe tematy