pierwszy egzamin
Napisano Ponad rok temu
Nie prawda! Kata najlepsza rzecza na karate potem zabawa w kumite a na koncu powolne kihon (i bardzo meczace)Hmm....jestem z KS...
pierwszy egzmain, pamietam jak dziś...Za wolno zrobiłam kata, ale to ze stresu...
Zdawałam dopiero 3 egzaminy, niedługo czeka mnie 4 , ale najwięcej nerwów mam kilka dni przed...
Na egzaminie przeważnie czuję się pewnie, bo znam swoje umiejętności i wiem, że gybym nie była przygotowana to bym nie podchodziła po prostu! Ale najbardziej boję się kata....Wszyscy na Ciebie patrza...ajj
Podsumowując - podczas egzaminu nic i nikt dla mnie nie istnije, skupiam się wyłącznie na tym co mam zrobić
Napisano Ponad rok temu
tyle ile żąda egzaminator 100 - 400 €
Szok teraz biorą w euro ?, a gdzie ta kasa tragia
Napisano Ponad rok temu
Smile
Nie prawda! Kata najlepsza rzecza na karate
Ty Karate_Shotokan umiesz czytać? Czy ja gdzies napisałam, ze kata jest złe No comments..
potem zabawa w kumite a na koncu powolne kihon (i bardzo meczace)
U mnie egzamin zaczyna się od kihonu, potem kata i kumite.
Napisano Ponad rok temu
Mowiac kata najlepsza rzecza na karate myslalem raczej o tym ze lepiej jak oglada Cie ktos przy wykonywaniu kata niz np. kumiteSmile
Nie prawda! Kata najlepsza rzecza na karate
Ty Karate_Shotokan umiesz czytać? Czy ja gdzies napisałam, ze kata jest złe No comments..
Tu tez mialem na mysli cos innego... otoz ze najlepsza dla mnie rzecza w karate jest kata na drugim miejscu kumite a najgorsze bo najbardziej meczace kihon 8) .potem zabawa w kumite a na koncu powolne kihon (i bardzo meczace)
U mnie egzamin zaczyna się od kihonu, potem kata i kumite.
Napisano Ponad rok temu
Mowiac kata najlepsza rzecza na karate myslalem raczej o tym ze lepiej jak oglada Cie ktos przy wykonywaniu kata niz np. kumite
No to trzeba było tak napisać, bo inaczej ja nie zrozumiałam o co Ci chodzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No cóż nie nasz problem tylko TwójNie wiem co z wami ludzie
Napisano Ponad rok temu
No to kata Cie obroni Kumite to cel w karate ,a reszta jest ważnym uzupełnieniem
chociaż jeden sensowny post nie na temat przekrętów
Napisano Ponad rok temu
widocznie jestes przygłupia Razz żart. też nie załapałem o co chodzi karate shotokan...
Dobrze, że to żart he he
Karate shotokan => Może to coś z toba jest nie tak? :roll:
A tak poza tym to chyba zjechaliśmy z tematu ..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdawałem przed W.Anotniakiem w Szczecinie, który był tuż po egzaminie na 2 Dan. Czarnych pasów w polskim karate było wtedy 6-ciu. Tak więc sama obecność na sali czarnego pasa przyprawiała wtedy o gęsią skórkę... Kihon, kata, kumite jak w transie, stres ograniczył moje postrzeganie rzeczywistości. Po zakończonym kumite miła informacja, ..."za chwilę może Kolega zdawać na 8 kyu"... Nie wierzyłem, ale stało się. Drugi egzamin - nogi jak z waty..., serce omal nie wyskoczyło z piersi, ale wszystko na maksa, aby nie dać plamy, aby nie zawieść. Na stopach pękają mi pęcherze, trudno na nich ustać a tu Kumite z niebieskim pasem, obite żebra, wybity palec w prawej stopie. Ciężko... Po zakończonym egzaminie, ledwie stałem na nogach. Po kilkunastu minutach odczytanie wyników i omówienie egzaminu. Kiedy usłyszałem przy swoim nazwisku: ..."zdałeś, bardzo ładny egzamin - 8 kyu"... uczucie radości i nieopisanej dumy. Dwa lata samodzielnego treningu nie poszły na marne...
Tak... ten egzamin bedę pamietał do końca życia. Obok egzmianu na 1 Dan to najważniejszy egzamin w życiu karateki. Mimo, że karate się zmieniło i same egzminy również nadal ma on ogromne znaczenie dla ćwiczącego.
Wszystkim, których czeka pierwszy /lub kolejny/ egzamin, życzę powodzenia i wiary w siebie.
Oss!
dan
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ciekawe tematy
- Ponad rok temu
-
www shotokana
- Ponad rok temu
-