PAK HOK
Napisano Ponad rok temu
Z gory dziekuje za wszelkie informacje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na wstępie powiem tylko tyle że sekcja jest nastawiona na san shou i samoobrone
Napisano Ponad rok temu
Dzieki. :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy wiesz moze gdzie uczyl sie sam Steuermark?
Z tego co widze macie podzial na sanshou i nie-sanshou. Czyli raczej w Twoim przypadku pak hok jest urozmaiceniem do sanshou. Kiedys ktos od Was pisal, ze to ten tybetanski zuraw jest. Moze napiszesz jak to wyglada chociaz? Np. czy wizualnie przypomina chou lee fut, jak wygladaja treningi itp... :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze jedno pytanko. Po jakim mniej wiecej czasie nauki zaczynacie cwiczyc jakies konkretne rzeczy, chodzi mi o to kiedy wprowadzane sa sparingi? Czy najpierw trzeba sie uczyc jakiegos szkieletu systemu i np. przez dwa lata trzepac jakies formy, czy od razu przechodzicie do sedna sprawy? Bo ja nie mam czasu na nauke latami. Nie chce poznawac calego systemu. Interesuje mnie glownie samoobrona, sprubowanie czegos innego niz to co robilem do tej pory i ewentualnie wybranie sobie jakichs elementow ktore mi najbardziej odpowiadaja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdzieś w Niemczech, ale szczegolow nie znam. Jesli chodzi o styl, to jest to Bialy Zuraw Tybetanski.Dziekuje za odpowiedz.
Czy wiesz moze gdzie uczyl sie sam Steuermark?
Nie wiem, jak Artur (znamy sie osobiscie) prowadzi treningi, ale z opisow wynika, ze bardzo podobnie jak Steuermark, do ktorego dosc dlugo chodzilem. Na treningach byl dosc duzy luz i duza dowolnosc tego, co sie robilo. Mielismy do dyspozycji dwie spore sale, wiec jak ktos z zaawansowanych chcial robic cos innego niz wszyscy, to mogl to robic nikomu nie przeszkadzajac. Niektorzy byli zainteresowani Bialym Zurawiem, inni walka sportowa (kung fu a la kick boxing). Poniewaz rownolegle trenowalem kb, to ja, podobnie jak Maciek, bylem zainteresowany tym drugim. Dodatkowym atutem bylo to, ze na sale przychodzili rowniez kickboxerzy, byli uczniowie Mieczyslawa Zapiora. Wiec bylo mi z kim cwiczyc. Artur znacznie wiecej poswiecel czasu na BZ ode mnie, wiec go znacznie lepiej poznal. Podejrzewam, ze najlepiej ze wszystkich cwiczących u Steuermarka. Ale nastawienie na wolna walke jak widac mu pozostalo, bo Steuermark przywiazywal do tego bardzo duza wage.Z tego co widze macie podzial na sanshou i nie-sanshou. Czyli raczej w Twoim przypadku pak hok jest urozmaiceniem do sanshou. Kiedys ktos od Was pisal, ze to ten tybetanski zuraw jest. Moze napiszesz jak to wyglada chociaz?
Marcin
P.S. Maciek, jak bedziesz na treningu, to pozdrow ode mnie Artura.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdzieś w Niemczech, ale szczegolow nie znam. Jesli chodzi o styl, to jest to Bialy Zuraw Tybetanski.Dziekuje za odpowiedz.
Czy wiesz moze gdzie uczyl sie sam Steuermark?Nie wiem, jak Artur (znamy sie osobiscie) prowadzi treningi, ale z opisow wynika, ze bardzo podobnie jak Steuermark, do ktorego dosc dlugo chodzilem. Na treningach byl dosc duzy luz i duza dowolnosc tego, co sie robilo. Mielismy do dyspozycji dwie spore sale, wiec jak ktos z zaawansowanych chcial robic cos innego niz wszyscy, to mogl to robic nikomu nie przeszkadzajac. Niektorzy byli zainteresowani Bialym Zurawiem, inni walka sportowa (kung fu a la kick boxing). Poniewaz rownolegle trenowalem kb, to ja, podobnie jak Maciek, bylem zainteresowany tym drugim. Dodatkowym atutem bylo to, ze na sale przychodzili rowniez kickboxerzy, byli uczniowie Mieczyslawa Zapiora. Wiec bylo mi z kim cwiczyc. Artur znacznie wiecej poswiecel czasu na BZ ode mnie, wiec go znacznie lepiej poznal. Podejrzewam, ze najlepiej ze wszystkich cwiczących u Steuermarka. Ale nastawienie na wolna walke jak widac mu pozostalo, bo Steuermark przywiazywal do tego bardzo duza wage.Z tego co widze macie podzial na sanshou i nie-sanshou. Czyli raczej w Twoim przypadku pak hok jest urozmaiceniem do sanshou. Kiedys ktos od Was pisal, ze to ten tybetanski zuraw jest. Moze napiszesz jak to wyglada chociaz?
Marcin
Dzieki za informacje :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Chin Na
- Ponad rok temu
-
Wejście białego królika...
- Ponad rok temu
-
Postęp w stylach wewnętrznych
- Ponad rok temu
-
Chiński
- Ponad rok temu
-
Pytanko do Taijiquanowcow
- Ponad rok temu
-
pytanie do dachenga...co to jest yiquan?
- Ponad rok temu
-
Ving Chun - Kozle prosze o opinie na ten temat
- Ponad rok temu
-
Czy ćwiczycie na świeźym powietrzu?
- Ponad rok temu
-
??? Kung-fu w Lublinie ???
- Ponad rok temu
-
YIQUAN na piasku