Chin Na
Napisano Ponad rok temu
Co sadzicie na temat tego systemu ? Uwazam, ze jest doskonalym uzupelnieniem trenignu wlasciwie dowolnej sztuki walki. Pamietam, ze bylo mi to troche pogodzic na poczatku z gosoku-ryu karate ale potem juz bylo dobrze. Tylko jakos kroki nie zawsze wykonywalem jak przykazywala instrukcja (ale na szczescie jak pamietam mistrz Yang nie radzil by sie kurczowo zasad trzymac co jest kolejna dobra rzecza ). Dzieki temu udalo mi sie wypracowac calkiem zadowalajaca sile palcow, nadgarstkow przy calkiem solidnemu treningowi, ktorego wzor i zasady ktos dostarczyl mi wtedy na xerokopiach. Gdzies go diabli wcieli ale w pamieci zapadl ( do dzis robie skoki na palcach w pozycji do pompek, pompki na palcach albo lamie galazki w lesie).
Najlepsza cecha jednak jest to, ze mozna go dolaczyc swobodnie naprawde wszedzie. Takie moje spostrzezenia ... nieco juz stare ale zawsze.
Poza tym tych dzwigni jest wiele w Chin Na na lokcie, palce, nadgarstki, nogi a poza tym jeszcze bylo pare technik (juz teraz nie pamietam dokladnie). W sumie czesc pamietam do dzis ale tych technik i tak ponad setka trudne do utrwalenia bez solidnego trenera.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
zrodlo... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Fakt - fakt. Zle sformulowalem zdanie , zle slowo.moge sie mylic ale chin na to nie jest system jako taki, tylko nazwa pewnej grupy technik
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wejście białego królika...
- Ponad rok temu
-
Postęp w stylach wewnętrznych
- Ponad rok temu
-
Chiński
- Ponad rok temu
-
Pytanko do Taijiquanowcow
- Ponad rok temu
-
pytanie do dachenga...co to jest yiquan?
- Ponad rok temu
-
Ving Chun - Kozle prosze o opinie na ten temat
- Ponad rok temu
-
Czy ćwiczycie na świeźym powietrzu?
- Ponad rok temu
-
??? Kung-fu w Lublinie ???
- Ponad rok temu
-
YIQUAN na piasku