nie moze.. moge przytoczyc ok 150 przykaldow ,ze nie.Co ja mowie,czy jakas baba,moze sie rownac z facetem
Mr. Smail -narzekasz na tak slodki klopot???
Aiki
Napisano Ponad rok temu
nie moze.. moge przytoczyc ok 150 przykaldow ,ze nie.Co ja mowie,czy jakas baba,moze sie rownac z facetem
Napisano Ponad rok temu
bo moje aikido dotyczy tylko mnie,nie traktuje to jak wyscig po nagrode.
Napisano Ponad rok temu
To Jon Snow i Garry: dzieki,czytam i ogladam,bardzo ciekawe 8)
To Szczepan: Mily tak jak lubie 8)
Z tym traktowaniem geniuszy to sie z Toba nie zgadzam.Taki osobnik jak trafi na nauczyciela-rzemieslnika,ktory chce aby wszyscy robili to co on robi,bron Boze lepiej lub duzo gorzej,to nie ma latwego losu . Mistrz wyszkala "armie"poslusznych wojownikow i ma gdziesz indywidualnosci-czyz czasem tak bywa.
Nie bede sie upierac,ze Dziadek to nie geniusz,moze jednak jest,bo tylu ma zwolennikow. :wink:Porownanie go z Leonardo da Vinci jest przesadzone.
Nie wiem po co Ci te przyklady o nauce aikido.Moje pytanie dotyczy ewolucji na poziomie zaawansowanego dana.
Czy Twoim zdaniem oni znaja aikido wystarczajaco,czy tez nie potrafia powtorzyc Dziadka? Jesli nie, to moze dlatego bo nie musza? Bo studiujac aikido Dziadka rozwijaja sie,a konca drogi nie widac ,bo nie moze widac .Czy osiagniecie celu nie oznacza stagnacji?
Moze Dziadek jak by jeszcze troche pozyl tez by cos udoskonalil.
Zawsze mi sie wydawalo,ze samo znaczenie aikido to rozwoj-dazenie do doskonalosci,przed kazdym jest inna droga i inna praca .Przeciez chodzi tu nie o mordobicie na ulicy,ale pewnie sie myle :twisted: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To Szczepan:Zanim zaczelam studiowac aikido ( bo tak to traktuje ),poswiecilam duzo czasu na czytanie ksiazek poswieconych filozofii wschodu ,medycyny,zwyczajow itp. .ciekawila mnie ich kultura.
Na razie 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nazwalam ten watek Ewolucja aikido,bo spostrzeglam,jak wiekszosc z Was jest przepelniona pewnoscia,ze kroczy jedynie sluszna droga i jesli ktos nie idzie z nim ,to jest w bledzie.
Napisano Ponad rok temu
zdaża się...
ty nie masz nerwowych momentów _LM_?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no coz.. uderz w stol... heh... kobiety :-)))))To Aiki: ja wlasnie jestem blondynka (
pozostalo bez odpowiedzi ..gdzie zobaczylas taki hmm.. despotyzm ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jestes :Ja jestem zjadliwa?
Napisano Ponad rok temu
jestes :Ja jestem zjadliwa?
- bo wyciagasz jakies watki mesko-damskie ( po co ?)
- bo w temacie "despotyzmu" jest czarno na bialym a ty sie czepiasz.
dodac 'perełki" z forum staze i obozy ? jaki jest sens twoich działan?
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Oczekujesz sensu od kobiety?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu